Gustav Kasselstrand, partiledare, talar vid Alternativ för Sveriges valkickoff på Stortorget i Gamla stan. Foto: Nya TIder
Gustav Kasselstrand, partiledare, talar vid Alternativ för Sveriges valkickoff på Stortorget i Gamla stan. Foto: Nya TIder

AfS höll valupptakt i Stockholm

Den 12 mars höll det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) sin valupptakt i Stockholm, närmare bestämt på Stortorget i Gamla stan. Partiledaren Gustav Kasselstrand med flera höll tal, och de viktigaste frågorna som lyftes var återvandring, borttagen bränsleskatt, tjänstemannaansvar men även återinrättad riksrätt för politiker som har fattat för Sverige ödesdigra beslut.

Precis som med kyrkovalet förra året startar AfS sin valkampanj tidigt, när det ännu återstår ett halvår till valdagen. Uppemot 200 åhörare hade kommit till Stortorget i Gamla stan för att lyssna på partiets politik.

Ett återkommande budskap från partiledaren Gustav Kasselstrand var att AfS i all sin politik har ett motto man aldrig viker från, nämligen att man i alla led sätter svenska folket främst. Och den enskilt viktigaste sakfrågan är en omfattande, av staten genomförd, återvandring av icke-europeiska lyxmigranter.

– Den enskilt viktigaste åtgärden är att Sverige får till stånd ett omfattande återvandringsprogram så att de som inte hör hemma i Sverige kan återvända till sina hemländer, sade han.

I en kommentar till Nya Tider säger Kasselstrand att återvandring var den viktigaste frågan då AfS lanserades år 2018, och den frågan är än mer aktuell inför valet 2022.

– Jag skulle vilja beskriva det som en existentiell fråga för Sverige. Den frågan går helt naturligt igen i alla delar av vår politik.
I sitt tal berörde Kasselstrand också en annan viktig profilfråga, nämligen att Sverige lämnar EU.

– Våra lagar ska inte stiftas av utländska politiker i Bryssel som vi själva inte har valt. Stora beslut ska alltid fattas, i den mån det är möjligt, av nationella folkomröstningar där folket får säga sin åsikt om vilken väg det här landet ska ta, sade han.

Under torgmötet presenterade Kasselstrand också ett nytt förslag från partiet, nämligen återinförd riksrätt. Enligt dagens lagstiftning kan inte politiker ställas till ansvar för sina beslut.

– Att avsätta politiker som medvetet har agerat för att byta ut det svenska folket, det är alldeles för milt och det medför heller inget ansvar. Därför föreslår Alternativ för Sverige att det återinförs möjlighet att ställa oansvariga politiker inför riksrätt. Detta är inget konstigt utan detta finns i de flesta civiliserade stater, sade han till åhörarna på Stortorget.

Kasselstrand berörde även de skenande bränslepriserna för vanliga svenskar, något AfS vill lösa med borttagna punktskatter på bensin och diesel. Partiet har under vårvintern bedrivit en aktiv flygbladsutdelning runtom i landet med budskapet ”Utan bilen stannar Sverige”.
Evelina Hahne, riksdagskandidat, berättade om sin väg till att bli aktiv i politiken.

– Tidigare knöt jag näven i fickan, och umgicks då inte heller med egentliga likasinnade. Jag har hört hur unga kvinnor inte vågar gå hem själva om kvällarna, och hur de påstår att det är män och inte invandringen som är problemet. Jag har suttit vid fikabord och hört kollegor prata om Metoo, men inte brytt sig om alla unga flickor som blir våldtagna av invandrargäng. Jag har hört dem beklaga sig över afroamerikanen George Floyds död, men de bryr sig inte om alla som blivit slaktade av islamistiska terrorister världen över. Det är ett hyckleri som går bortom alla gränser, sade hon.

Under torgmötet stod en grupp med företrädesvis unga, icke-myndiga vänsterextremister i ena hörnet av torget och försökte med olika talkörer störa talen. Polisen skyddade dem under hela tiden för att inte bli bortkörda av AfS.

– Om de där tokstollarna där borta tror att de nu skulle kunna tysta mig, då tror de verkligen fel! Ni kommer en dag bli varse när ni en gång själva blir drabbade av det mångkulturella samhället, sade Hahne till antidemokraterna.

Även Jeff Ahl, ledamot av parti­styrelsen, vände sig till vänster­extremisterna som skränade en bit bort:

– De som står där, de där ungdomarna… De ska väl också en dag växa upp och betala räkningar och försöka få lån till bostaden att gå ihop med andra utgifter.

Nytt för detta val är att AfS förutom till riksdagen även kandiderar i en rad kommuner samt några få regioner.
Gustav Kasselstrand berättar för Nya Tider att polisen på olika sätt försökte lägga krokben för mötet.

– De har verkligen förhalat processen, och jag misstänker starkt att det finns politisk aktivism som ligger bakom. Först skulle vi inte få vara på Stortorget för att de hänvisade till att ljudvolym och annat kunde bli problematiskt. Men då ska man komma ihåg att det exempelvis har hållits en stor feministdemonstration där år 2018, och de vänsterextrema syndikalisterna demonstrerar där den 1 maj varje år. Istället hänvisades vi till Östermalms torg, men där var det full ombyggnation på gång så i sista stund fick vi ändå vara på Stortorget.

Han menar att eftersom både feminister och vänsterextremister har fått nyttja Stortorget tidigare så kan han inte se någon annan förklaring än politisk ovilja till den krångliga tillståndsprocessen.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

”Vi ska göra Sverige svenskt igen!”

”Vi ska göra Sverige svenskt igen!”

🟠 Alternativ för Sverige kandiderar i över 50 kommuner. Det nationalistiska uppstickarpartiet Alternativ för Sverige mobiliserar i årets valrörelse. Självförtroendet är på topp efter den uppseendeväckande valframgång man åstadkom i kyrkovalet med tre mandat i kyrkans riksdag. Under våren noterades partiet dessutom för sitt högsta stöd någonsin i en opinionsundersökning, när man fick 1,2 procent i Sentio. Det skulle innebära omkring 100 000 röster och att partiet får valsedlar utlagda i alla vallokaler – en avgörande milstolpe på resan mot riksdagen. Utöver riksdagen ställer partiet upp i 53 kommuner och fyra regioner. Resan fram till dagens nyvunna självförtroende har dock varit allt annat än enkel. Det här är berättelsen om ett parti som gick ut med full kraft, som föll hårt och blev uträknade – men som lyckades ta revansch.

Aggressiv invandrare försökte hindra flygbladsutdelning från AfS

Aggressiv invandrare försökte hindra flygbladsutdelning från AfS

🟠 INRIKES En aggressiv invandrare, som sedan tidigare skulle visa sig vara dömd för misshandel försökte handgripligen stoppa en fredlig flygbladsutdelning i Mölndal som genomfördes av två av Alternativ för Sveriges kommunfullmäktigekandidater. Tumultet fångades på film och lades ut på YouTube. En av flygbladsutdelarna, Mattias From, säger till Nya Tider att han inte är ovan vid att många invandrare aktivt försöker få sådana de inte gillar att antingen sluta filma eller lämna det som invandrarna uppfattar som sina revir. Däremot säger han att det nu var länge sedan han upplevde att någon uppträdde så konfrontativt.

Läs även:

Endast en bråkdel av de icke-medborgare som döms till fängelse utvisas. Nya Tiders granskning visar även att av de som ändå utvisas, finns en stor del kvar i Sverige ännu fem år efter utvisningsdomen. Foto: Nya Tider

Fler kriminella invandrare ska utvisas

🟠 Riksdagen klubbade igenom regeringens förslag om ändrade utvisningsregler för brottslingar. Fler kriminella invandrare kommer nu att kunna utvisas – kanske, i bästa fall, så ”många” som sex procent av de icke-medborgare som döms för brott i Sverige.

Internt missnöje med Ebba Buschs ”högervridning” – kan leda till strid

Internt missnöje med Ebba Buschs ”högervridning” – kan leda till strid

🟠 Båda falangerna vill tona ned kristendomen. När Ebba Busch valdes till partiledare för Kristdemokraterna 2015 innebar det ett trendbrott för partiet. I årtionden hade KD letts av den dominerande socialliberala falangen, med Alf Svensson och Göran Hägglund vid rodret. Nu hände något oväntat. Trots att högerfalangen fortfarande var i klar minoritet, föreslog en enig valberedning Ebba Busch som partiledare. Motivet var dock inte hennes politiska linje, utan att hon var ung och kvinna – vilket skulle modernisera bilden av Kristdemokraterna, som länge kämpat med ett rykte om att vara ”mossiga” och ett parti för frikyrkliga i pensionsåldern. Busch får nu hård kritik av stjärnadvokaten och tidigare KD-toppen Peter Althin, som menar att KD tappat sin identitet och blivit en kopia av Moderaterna. Den socialliberala falangen kan mycket väl fortfarande vara i majoritet – men man tiger stilla just nu.

Niondeklassare vann mot rektorn – skolavslutning i kyrkan räddades

Niondeklassare vann mot rektorn – skolavslutning i kyrkan räddades

🟠 Rektor Helene Lindberg hade beslutat att avgångseleverna i årskurs 9 på Öbergaskolan och Kyrkholmsskolan i Arjeplog skulle fira skolavslutning i Medborgarhuset istället för kyrkan. Så blev det emellertid inte. Efter högljudda protester från ungdomarna fick niondeklassarna fira avslutning i kyrkan tillsammans med föräldrar och släkt även detta år. När Nya Tider når rektor Helene Lindberg säger hon dock att traditioner ska förändras och anpassas efter ”en ny tid”, och att hon inte vill ha skolavslutning i kyrkan nästa år.

SD bokar Brunnsparken i Ronneby – för att stoppa fredagsbön

Muslimsk kulturförening söker tillstånd för massbön i Ronnebys brunnspark

🟠 INRIKES Den muslimska kulturföreningen i Ronneby vill få tillstånd till massbön i brunnsparken under två dagar i juli, och enligt vad bland annat Samnytt skriver ska det handla om ungefär 300 personer som ska delta vid varje tillfälle. Dessutom vill muslimerna kunna sända ut böneutrop via högtalare på mellanhög volym. Sverigedemokraterna är djupt kritiska, och skriver i ett SMS till Nya Tider att man kommer att yrka på ett avslag för massbönen innan kommunen yttrar sig till polisen om tillståndsansökan.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Siknäsfortet – den viktigaste befästningen i Kalixlinjen

🟠 ”Man byggde skyddsrum i alla storlekar, från tremansskyddrum till 48-mans, och de var utspridda hela vägen mellan Torne och Kalix älvdalar. Totalt vid hela Kalixlinjen fanns plats för cirka 18 000 man i skyddsrum mot grov artillerield. Man talade om ett ’fördröjningssystem’, det vill säga vi kommer inte kunna stoppa en rysk invasion, men vi kan fördröja framdragandet” – Sten Ekman, författare.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.