ANN HEBERLEIN, författare och doktor i etik, kritiserar mångkulturen och invandringspoltiken, men skyller på missriktad godhet. Stillbild: YouTube

Att förstöra ett land är inte ”godhet”

Debattklimatet har förändrats. Obekväma sanningar kan inte längre döljas av systemmedierna, och efter migrantkaoset 2015 är det uppenbart för allt fler att Europas mest extrema invandringspolitik, nämligen Sveriges, är vansinnig.

Allt fler avfällingar från åsiktskorridoren börjar nu höja sina röster – till viss del även i systemmedia – och kritisera den politik som förvandlat vad många minns som världens bästa land att leva i, till ett som ofta hålls fram som varnande exempel utomlands.

Det är naturligtvis en välkommen utveckling – men som ordspråket säger är det ”för lite och för sent”. Avfällingarna präglas hittills inte av ödmjukhet, ånger eller en vilja att rätta till den skada man orsakat. Inte heller är deras kritik så hård som den behövt vara för att bli trovärdig.

I detta nummer av Nya Tider recenserar Arvid Öhman kulturskribenten Ann Heberleins bok Den banala godheten: Mångkultur, integration och svenska värderingar. Där hävdar hon att Sverige har genomsyrats av ”en oreflekterad vilja att göra gott utan att behöva ta ansvar för handlingens konsekvenser”, vilket lett till åsiktskorridoren och den extrema invandringspolitik som Sverige har fört – och fortfarande för, även om man temporärt har minskat inflödet en aning.

Jag har inte läst Heberleins bok själv ännu och borde kanske välkomna hennes och andras omvändelse mer än jag gör. Men jag har svårt att se det som mer än en sorts skadereglering, som inte främst är avsedd att rätta till skadorna som den förda politiken har orsakat Sverige och vanligt folk, utan att dämpa smällen när politikernas och massmediernas svek och lögner avslöjas.

Heberlein själv och andra nyblivna invandringskritiker anser sig säkert modiga som säger obekväma sanningar. Men faktum är att det finns åtskilliga män och kvinnor som sagt samma saker i åratal, och som av den orsaken drabbats av ett högst reellt åsiktsförtryck från etablissemangets sida. Trovärdigheten hade ökat markant om Heberlein hade gett dessa människor erkännandet att de faktiskt hade rätt hela tiden, men istället förbigår hon dem med tystnad.

”Nej, i dag går det inte att hävda naivitet eller missriktad godhet.”

Har politiskt korrekta politiker och journalister verkligen drivits av en ”vilja att göra gott” som slagit snett? Eller som Stefan Löfven påstod, har ”vi” varit naiva?

Frågan skulle kunna omformuleras så här: Är man ”naiv” eller ”vill göra gott” när man inte bara vägrar att lyssna på människor som vet bättre, utan straffar dem för att de säger sanningen?

Det berättas att kung Tigran II av Armenien (140-55 f.Kr.) lät halshugga en budbärare som kom med budskapet att en romersk invasionshär var på väg in i landet. Därefter vågade ingen berätta för kungen vad som verkligen hände, utan alla gav honom endast smickrande och goda nyheter medan romarna plundrade rikets städer. Svenska politiker och massmedier har ”halshuggit budbärarna” ända sedan massinvandringen inleddes. I den mån de varit okunniga, har det varit självvalt. Det finns varken något ”banalt” eller ”gott” i detta.

För att ta ett exempel av många, försökte en liten förening med namnet Blågula Frågor (BGF) väcka debatt om invandringens konsekvenser under 1990-talet, främst via en tidning med samma namn. För att få uppmärksamhet skickade de ut ett nummer av tidningen (3/95) till ett antal redaktioner för större tidningar runtom i landet. Detta alltså i syfte att väcka debatt – själva livsnerven för ett demokratiskt samhälle.

Istället för att få debattera om invandringen blev de kontaktade av Björn Häger, journalist på Dagens Eko, som sedan låg bakom en karaktärsavrättning som sändes i Ekot om ”den främlingsfientlige nämndemannen” – syftandes på föreningens ordförande Anders Sundholm som satt som nämndeman för Miljöpartiet. Andra massmedier hakade snabbt på drevet med artiklar som ”Miljöpartist avslöjad som rasist” (Skånska Dagbladet) och BGF svartmålades av en enig journalistkår.

Sedan följde fördömanden från Miljöpartiets ledning och indignerade artiklar om att Sundholm inte kunde sitta kvar som nämndeman efter att han ”avslöjats” som ”främlingsfientlig” och ”rasist”.

Hans brott: att han försökt väcka debatt om invandringens konsekvenser.

Inte bara har man svartmålat dem som sagt sanningen, man har krävt att de inte ska tillåtas arbeta inom vissa yrken – lärare, poliser, militärer, med flera – och särskilt inte på ansvarspositioner. Ett antal av dem har fått sparken från sina arbeten, andra nekats befordran. Många har drabbats av social utfrysning när människor i deras närhet trott på massmedias lögner om dem, eller inte orkat med det sociala trycket från andra som trott på dem. Familjer har splittrats, barn tagit avstånd från sina föräldrar och vice versa, på grund av lögner och svartmålning. Några har satts i fängelse för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”.

Att förfölja människor för att de försöker berätta och väcka debatt om ett samhällsproblem är aldrig rätt. Det kan aldrig kallas godhet – inte ens missriktad sådan – och naivitet kan aldrig ursäkta det. När det dessutom visar sig att de förtryckta dissidenterna hade rätt och att den förda politiken allvarligt skadat landet och folket – då skulle jag hellre kalla det ondska. Eller åtminstone arrogans, inbilskhet, uppblåsthet, självgodhet och bristande empati.

Det har gått ett antal år nu, och att hävda naivitet är vid det här laget en förolämpning av åhörarnas intelligens. Sedan flera år finns Nya Tider och andra aktörer som sprider information. Vi vet att journalister och politiker bombarderas av mejl från bekymrade medborgare med länkar till artiklar som berättar om mångkulturens baksidor.

Eller som de själva kallar det, att de ”drabbas av näthat”.

Nej. I dag går det inte att hävda naivitet eller missriktad godhet. ”Godhetssignalering” är något helt annat, där avsikten är att öka sin egen status bland likasinnade.

Politiker och journalister som förespråkar fortsatt massinvandring gör det i vetskap om att majoriteten av våldtäkterna, morden och dråpen, och nästan alla grupp- och överfallsvåldtäkter, begås av invandrare, och att svenska kvinnor ofta våldtas av rent rasistiska skäl. De gör det i vetskap om att svenska ungdomar regelbundet blir rånade och misshandlade enbart för att de är svenskar; i vetskap om att det kommer att bli fler terrordåd i Stockholm; i vetskap om att svenska fattigpensionärer inte har råd med livets nödtorft därför att skattepengarna läggs på invandringen. Och de gör det i vetskap om att, ifall målet verkligen varit att hjälpa människor, så hade hjälp i närområdet varit i runda tal hundra gånger effektivare. När till och med Hans Rosling och Bill Gates har sagt det, går det inte att hävda okunskap.

De offrar helt enkelt sitt eget folk för en politisk idé som få i befolkningen delar – och då i synnerhet de utsatta, fattiga och skyddslösa som de påstår sig värna om. För det finns det inga ursäkter.

Jag har skrivit det tidigare, men det förtjänar att upprepas: Nya Tider kommer att fortsätta att berätta sanningen tills ingen längre kan påstå att ”vi visste inte”.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

🟠 KRÖNIKA Sedan ett år tillbaka går jag inte längre ur bilen när jag och min fru är och handlar. Jag står helt enkelt inte ut med att konfronteras med medmänniskor som agerar som programmerade robotar och beter sig som svin mot varandra. Min fru, som är av hårdare virke än jag, får sköta vandringen mellan gångarna i mataffären och ställa sig i köerna och ta konfrontationerna.

Risken för ett hett krig med Kina ökar

Risken för ett hett krig med Kina ökar

🟠 OPINION: Magnus Stenlund I en lång men högintressant analys i globalisttidningen Foreign Affairs den 19 oktober diskuteras vilka felsteg USA har begått som lett fram till dagens situation – ett nytt kallt krig med den extremt auktoritära diktaturen Kina, som hotar dess ledarhegemoni i världen på alla plan. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund, som menar att det är uppenbart att det bara är en tidsfråga innan det är Kina som får överhanden över USA och världen.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.