eNyT 47/2024

Blue Origin får militära uppskjutningskontrakt

 Efter år av lobbying, protester och budgivning är Jeff Bezos rymdföretag nu en militär uppskjutningsentreprenör, precis som United Launch Alliance och Elon Musks SpaceX.

Fyra dagar som skakade Frankrike

 På fyra dagar, från måndag till torsdag, har det kaos som utlöstes av Rassemblement Nationals (RN) seger i valet till Europaparlamentet förändrat den politiska situationen i Frankrike i grunden. Högern vädrade först morgonluft, men har nu drabbats av interna slitningar. Samtidigt verkar vänstern anstränga sig för att komma över sina meningsskiljaktigheter och bilda en bräcklig allians.

Matpriserna riskerar att öka efter Axfoods köp av City Gross

 Den svenska livsmedelshandeln koncentreras efter att Axfoods planerar köpa upp City Gross. Om Konkurrensverket godkänner köpet kommer tre koncerner äga nästan 95 procent av den svenska marknaden – något som experter varnar kan fortsätta driva upp matpriserna.

För skönhetens skull

 Sedan stenåldern har människan velat se presentabel ut genom att kamma sig. Den äldsta kammen i Sverige hittades på Gotland och dateras till den yngre stenåldern. Kammar har gjorts i, bland annat, ben och brons.

Förbjuden sång sprider sig i Tyskland – etablissemanget skakat

 Unga tyskar har börjat sjunga frasen ”Tyskland åt tyskarna, invandrare ut” till tonerna av en gammal eurodance-hit, och det politiska etablissemanget har helt tappat masken i sin förfäran. Efter att en video med sången blivit viral på nätet har en hänsynslös klappjakt inletts mot de sjungande och dansande ungdomarna.

”Svenska” gängkriminella invandrare dömda till döden

 Två gängkriminella invandrare med svenska medborgarskap har dömts till döden i Irak efter sin inblandning i mordet på en annan gängkriminell invandrare som sköts till döds i januari i år. Nu vill UD stoppa dödsstraffen.

Kristersson får högre lön

 Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Pappan som mördade sina barn inte psykiskt sjuk

 Den rättspsykiatriska utredningen av den invandrade 37-åriga pappan som i april mördade sina två barn är slutförd. Bedömningen är att pappan inte är psykiskt sjuk och inte heller var det vid brottstillfället.

Framgångar för nationalistpartier i EU-valet – men Sverige går emot trenden

 I stora delar av Europa går invandringskritiska och nationalistiska partier starkt framåt i EU-valet. Särskilt stor uppmärksamhet har framgångarna från Tyskland och Frankrike fått, där Nationell Samling och Alternativ för Tyskland gör succéval. Sverige går dock emot den europeiska trenden: Sverigedemokraterna minskar i sitt första val någonsin och blir fjärde största parti. De behåller dock sina tre mandat. För Tidöpartierna som helhet blev EU-valet en kalldusch, och de rödgröna vädrar morgonluft inför riksdagsvalet om två år.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.