eNyT 50/2024

Ursula von der Leyen föreslås bli EU-kommissionens ordförande igen

 Företrädare för de tre största partierna i EU-parlamentet uppges i hemlighet ha förhandlat om EU-kommissionens framtid. Nu står det klart: Ursula von der Leyen kommer sannolikt att bli nominerad att fortsätta leda den trots hennes juridiska problem i samband med förhandlingarna med Pfizer om covidvacciner.

Jimmie Åkesson inledde Almedalsveckan

 Sverigedemokraternas partiledare var först ut att tala. I sitt tal fokuserade Åkesson på skolpolitik, kriminalpolitik och integrationspolitik. "I vårt Sverige finns inte invandrares utanförskap. Det ska bort. Det ska inte finnas några parallella samhällen i Sverige. För den som befinner sig i utanförskap ska det finnas två väldigt tydliga vägar att gå, två dörrar ut ur den situationen. Den ena dörren leder in till Sverige. Den andra dörren, den leder ut ur Sverige", sade Åkesson. Han valde att inte alls beröra resultatet från EU-valet. Istället fokuserade han på riksdagsvalet om två år och utlovade, om Tidöpartierna vinner valet, att SD ska ingå i regeringen.

Julian Assange frigiven

 WikiLeaks-grundaren frigavs på måndagen och har flugits till en ögrupp i Stilla havet, där han formellt kommer att erkänna sig skyldig till en av anklagelserna. Där utdöms ett straff som avräknas mot den tid han redan suttit fängslad. Han reser sedan hem till Australien.

Muslimsk terrorattack i Ryssland mot kristna och judar

 20 döda, inklusive en präst som fick halsen avskuren, har bekräftats än så länge efter omfattande muslimska terrorattacker i Ryssland riktade mot kristna och judar i den ryska provinsen Dagestan i södra Ryssland under söndagen.

SMS-fallet gällande von der Leyen och Pfizer inför belgisk domstol

 Frågan om EU-kommissionens påstådda brist på transparens gällande upphandlingen av Covid-vaccin aktualiserades i fredags i en domstol i Bryssel, där en belgisk anmälan om att förklara EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen diskvalificerad för ämbetet prövades.

Ingen vapenvila i Gaza och oroligt vid den libanesiska gränsen

 FN ”oroar” sig över israeliska ”brott mot krigets lagar" samtidigt som Qatar säger att vissa framsteg har gjorts i förhandlingarna om en vapenvila i Gaza och att man fortsätter medlingen för att ”överbrygga klyftan” mellan Israel och Hamas.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.