eNyT 51/2024

Judisk aktivism bakom terrorklassning av NMR

 Terrorklassningen av den svenska organisationen Nordiska motståndsrörelsen kom som en överraskning för terrorforskare i Sverige. Den svenska säkerhetspolisen kunde i samband med nyheten inte heller identifiera något terrorhot, vare sig från NMR eller dess enskilda medlemmar. Nu visar det sig att de två högt uppsatta USA-politiker som lobbat för att sätta terrorstämpeln på det etniskt motiverade NMR, själva gjort det utifrån ett benhårt engagemang för den egna folkgruppen.

Daniel Helldén talade för första gången på Almedalsveckan

 Helldén talade om en situation "på andra sidan klimatomställningen" vilket förde tankarna till kommunismen, där radikala politiska ingrepp ska lösa upp det nuvarande samhället och människornas liv – en förändring som enligt Helldén kan te sig "skrämmande" men som likväl är "nödvändig". 

Tinderbedragaren Robin Billock döms till fängelse

 I slutet av maj dömdes Robin Michael Billock, den man som i medierna kallats ”den svenske Tinderbedragaren”, för att systematiskt ha lurat kvinnor på stora belopp. Falu tingsrätt fann honom skyldig till flera fall av bedrägeri och grovt bedrägeri, försök till utpressning och grovt bokföringsbrott och dömer honom till fängelse i 2 år och 6 månader. Billock har även belagts med näringsförbud i 5 år.

Ölands fornborgar

  Öland är ett populärt resmål för svenskar på sommaren. För den historieintresserade finns mycket att upptäcka, inte minst de fascinerande fornborgarna från folkvandringstiden. Gustav Kasselstrand, som tillbringar sina somrar på ön, tipsar om fyra borgar som är värda att besök.

Löjtnant Per Sterner före värvningen som frivillig (t.v.) och löjtnant Arne Jung efter hemkomsten från fångenskapen. Foto ur boken

Sanna hjältar är det ofta tyst om

 Som sommarläsning kan det vara lämpligt att planera en läsning av mindre kända delar av Sveriges militärhistoria. Militärhistorikern Leif Björkman tar upp händelser och fakta som många helst skulle vilja glömma eller gömma. Obekväma sanningar kan också vara till lärdom för framtiden. En annan aspekt i denna bok är benämningen hjälte. I dagens media tillskrives hjältetitlar för nästan minimala och självklara medmänskliga insatser. I denna bok handlar det om två riktiga hjältar, två svenska officerare som genomgått sovjetisk fångenskap och i tystnad fick återvända till Sverige.

Ulf Kristersson om paradigmskiftet: Har tillsatt 243 utredningar

 Statsminister Ulf Kristersson menade i sitt tal i Almedalen att regeringen har ett mycket högt tempo i att genomföra det utlovade paradigmskiftet, och att nästan alla svenskar håller med honom om att det går fort. "Jag träffar väldigt få svenskar som inte tycker att nu händer det saker, nu får vi saker gjorda", sade han, och tog bland annat upp som exempel att regeringen tillsatt 243 utredningar.

Rishi Sunak föreslår indragna bidrag och körkort för värnpliktsvägrare

 Efter Tyskland verkar det nu vara Storbritanniens tur att återinföra obligatorisk militärtjänst för sina medborgare. Tories, ledda av premiärminister Rishi Sunak, har tillkännagett planer på att återinföra värnplikt för 18-åringar om de vinner valet den 4 juli 2024, något som dock blir mindre sannolikt för var dag som går. Riktlinjerna för detta projekt presenterades redan i maj, men Sunak gav mer detaljer förra veckan, särskilt om de sanktioner som skulle drabba de mest motsträviga, inklusive indragning av körkort och förbud mot att få studielån.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.