eNyT v. 11/2023

Storbritanniens utmaningar för att genomföra sin nya lag om olaglig migration

 Inte bara Italien har problem med båtmigranter, Storbritannien är ett annat hårt drabbat land. En av de mest angelägna frågorna som tas upp i regeringens senaste proposition är vart migranter skulle kunna omplaceras. Om migranter fortsätter att anlända i stort antal till Storbritannien kan det orsaka betydande operativa och ekonomiska svårigheter att inte kunna behandla och utreda deras asylansökningar, utöver de mänskliga kostnaderna.

Världens första 3D-printade raket är på väg att skjutas upp

 En nästan helt 3D-printad raket är snart redo att skjutas iväg från Cape Canaveral i Florida, och sedan lägga sig i låg omloppsbana runt jorden. Relativity Spaces försök att nå omloppsbana förebådar en ökande användning av 3D-printade komponenter inom rymdsektorn.

Tusentals flamländska bönder blockerar vägar i Bryssel mot kvävepolitiken

 Mer än 2 700 traktorer från Belgiens nederländsktalande region Flandern körde i början av mars in på Bryssels centrala Avenue des Arts och blockerade motorleden och viktiga korsningar. Bönderna ville protestera mot den regionala regeringens planer på att begränsa kväveutsläppen, något de menar är ett hårt slag mot matproduktionen.

Nytt dåd mot anhöriga – pappan till kriminell tonåring sköts

 Ett tredje dåd riktat mot anhöriga till gängkriminella invandrare i Stockholmstrakten skedde under natten. Två män sköts med ett flertal skott av en eller flera okända gärningsmän som ett led i de pågående våldsamma konflikterna mellan kriminella grupper. En av de skjutna är pappa till en gängkriminell tonåring.

Brittiska växthus stängs på grund av höga energikostnader

 I Storbritannien märks nu en särskilt deprimerande aspekt av krisen, något som indikerar vad som sannolikt kommer att hända även i andra europeiska länder inom en snar framtid: på grund av de exploderande energipriserna stryps jordbruket och färskvaror måste ransoneras.

Silicon Valley Bank i konkurs: Mot en global ekonomisk kris?

 Silicon Valley Bank (SVB) betraktas på andra sidan Atlanten som ryggraden i miljön som finansierar startups och tekniksektorn, men banken har plötsligt gått i konkurs. En del av förklaringen till konkursen är köp av värdepapper med hypotekslån, en investering som har förlorat all lönsamhet på grund av ökningen av styrräntorna från Federal Reserve of the United States (Fed). Detta mönster påminner på ett illavarslande sätt om den så kallade subprimekrisen 2008, som drabbade hela världen. Bidenadministrationen försöker nu lugna marknaden.

Svenskt pansarvapen sprängde det omöjliga målet

 Enligt rapporter från Ukraina har ett svenskt pansarvapen, det handburna m/86, internationellt kallat AT4, använts för att slå ut ett ”omöjligt mål”. Det rör sig om en lyckad attack mot den bästa av de ryska stridsvagnarna i Ukraina – en T90-M. Vad som är än mer anmärkningsvärt är att detta är andra gången som ett svenskt vapensystemet lyckats med bedriften.

40-talisternas dödsdrift

 40-talisterna vill skaffa Sverige beskydd genom att få oss införda i Nato. Det är i alla fall vad de säger att de vill. Men 40-talisterna är offer för en patologi: De tror att Sverige kan räddas bara om vi ger monstret mat. Det där är en dödsdrift, inget annat.

Invandraren som mördade politiker får minimalt straff

 Domen har nu meddelats för den 17-årige invandrare som sköt ihjäl trebarnspappan och lokalpolitikern Fredrik Andersson på ett gym i Vasastan i centrala Stockholm förra året. Invandraren får dock alla straffrabatter som finns och slipper fängelse – trots att han mördat en annan människa i kallt blod.

Regeringen lägger fram proposition om svenskt Natomedlemskap

 Det sista steget från Sveriges sida innan vi är redo för att anslutas till Nato har gjorts. Regeringen har nu lämnat in en proposition till riksdagen om de lagändringar som krävs för att Sverige ska kunna uppfylla de krav som Nato ställer.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.