eNyT v. 17/2021

Folkliga protester i både Tyskland och Storbritannien mot nedstängningspolitiken

 Från mitten av förra veckan, från den 21 april till lördagen den 24, hölls massiva protester i både Tyskland och Storbritannien mot coronarestriktioner och icke-evidensbaserade nedstängningar. Även om demonstrationerna var och en för sig avlöpte olika, syns nu flera tendenser som måhända markerar en vändpunkt i medierapportering och att rädslan börjar släppa sitt grepp om européerna.

”En oerhörd lättnad” – Ingrid Carlqvist om den friande domen

 Sommaren 2019 lät Ingrid Carlqvist och Maria Celander publicera en insändare på sin hemsida som uttryckte oro för att muslimer ska premiera andra muslimer i händelse av framtida brist på mediciner i Sverige. Det ledde till att de i slutet av 2020 åtalades för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp, som företrädesvis används mot invandringskritiker och som kan leda till böter eller fängelse. Men Helsingborgs tingsrätt friade duon med hänvisning till att kriterierna för åsiktsbrott inte var uppfyllda. Åklagaren överklagade den friande domen, men förlorade även i hovrätten som under måndagen fastställde tingsrättens dom.

Sex islamister gripna i polisaktion i Danmark

 Den danska polisen, i samarbete med den danska säkerhetspolisen PET, slog idag till mot ett flertal adresser i Århus och Köpenhamn i en anti-terroraktion riktad mot islamister skriver BT. I aktionen grep polisen sex män i åldrarna 27 till 35 år, varav fyra i Århus och två i Köpenhamn. De gripna har enligt ett pressmeddelande från den danska polisen kopplingar till den muslimska terrorgruppen Islamska Staten.

Professor Didier Raoult om Covid-19

 BFM TV:s ledande journalist Bruce Toussaint har besökt professor Didier Raoult i Marseille. Under ett avspänt samtal ställdes frågor rörande den pågående epidemin. Professor Raoult har nyligen gett ut en bok, en omedelbar bestseller, med titeln ”Carnets de guerre; covid-19” med undertiteln ”Den största hälsovårdsskandalen”. Man bör också se detta program i ett annat sammanhang. Under samma vecka intervjuade Apolline de Malherbe författaren Philippe de Villiers, brodern till generalen Pierre de Villiers. Dessutom kom en annan dokumentär på tvåårsdagen av den stora branden i katedralen Notre Dame i Paris. Sammantaget ser man tydliga signaler att den intellektuella franska oppositionen har ett kraftigt stöd hos de lika intellektuella som patriotiska mediakretsarna.

Brittisk partiledare utkastad från pub av nedstängningskritisk pubägare

 I samband med att Storbritannien lättade på sina extrema Covid-19-restriktioner skulle Labours partiledare Sir Keir Starmer gå ut och ta en öl på en pub. Men det politiska jippot, som skulle dokumenteras av media, blev inte riktigt som Starmer tänkt sig. Han blev utskälld och utkastad från puben av pubägaren själv som beskyllde politikern för att ha stöttat helt onödiga nedstängningar med katastrofala följder för landets befolkning.

GP-skribenter utanför åsiktskorridoren – ifrågasätter corona-statsmakten

 Göteborgs-Posten går till skarp attack mot coronarestriktioner, som man menar är överdrivna inskränkningar i medborgerliga friheter. Man gör liknelsen med det forna Östtyskland, där staten kunde muta invånarna med olika förmåner som då kunde acceptera olika begränsningar i sina liv. Men vi kan aldrig lita på att statsmakten kommer att ge tillbaka dessa friheter när pandemin väl är över, varnar GP på ledarplats.

Näthatsgranskaren vill se Joakim Lamotte i fängelse

 Den så kallade ”Näthatsgranskaren”, Tomas Åberg, som stämt frilansjournalisten Joakim Lamotte på 70 000 kronor för grovt förtal har via sin advokat framfört ett yrkande på att Lamotte skall dömas till fängelse. Detta för att han skrivit artiklar om Åberg som utpekar honom som en djurplågare – eftersom han de facto lät sina djur svälta till döds.

Svidande kritik från Riksrevisionen mot Migrationsverket

 Migrationsverket klarar inte av att avslöja eller stävja fusket med anhöriginvandring. Ansvarsfördelningen mellan verket och Sveriges ambassader för att hantera och granska identitetshandlingar är oklar, vilket leder till att fel personer får uppehållstillstånd i Sverige. Det slår Riksrevisionen fast i en ny rapport, som menar att fusket är omfattande och bland annat möjliggör att kriminella tar sig till Sverige för att medverka i organiserad brottslighet.

Polisförbundet motarbetar fortsatt aktiva SD-medlemmar – utan stöd i stadgarna

 I början av mars fick Transportarbetarförbundet bakläxa i Stockholms tingsrätt, vilket betyder att förbundet inte får utesluta medlemmar som också är med i Sverigedemokraterna. Trots domen har få fackföreningar ändrat sin SD-fientliga hållning. Ett av dem är Polisförbundet, rapporterar Polistidningen. Nya Tider kan nu avslöja att Polisförbundet inte har stöd i sina stadgar för att motarbeta medlemmar som kombinerar förtroendeuppdrag i facket med att vara med i SD.

Självkörande bilar är ”rasistiska” hävdar lagkommission

 Enligt den brittiska lagkommissionen som just nu utreder lagförslag för att införa självkörande bilar i Storbritannien är bilarna ”rasistiska” eftersom de har mycket svårare att känna igen mörkhyade människor i dålig belysning än ljushyade. Man skyller på tillverkarnas ”underliggande rasism” vid konstruktionen av teknologin som inte tar hänsyn till biologiska skillnader mellan folkslag.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.