eNyT v. 24/2017

Tyskland vill stoppa migranter i Libyen

 Utrikesministern Sigmar Gabriel besökte Libyens premiärminister Fayez al-Sarraj där han erbjöd pengar till flyktinghjälp på plats om Libyen kunde bromsa migrantflödet över Medelhavet.

Sannfinländarna splittras – regeringsombildning i Finland

 Det finska invandringskritiska regeringspartiet Sannfinländarna splittras och falangen kring förre partiledare Timo Soini ombildas till ett nytt parti som nu tar Sannfinländarnas plats i koalitionsregeringen. Det står klart efter några dagars politisk turbulens i Finland. 22 av partiets 38 riksdagsledamöter går över till det nya partiet Nytt Alternativ. Alla f.d. sannfinska ministrar går över till den nya gruppen.

Glada miner på SD:s firande

 Som enda tidning närvarade Nya Tider vid Sverige­demokraternas nationaldagsfirande i Blekinge med partiledaren Jimmie Åkesson. Åkesson, som själv är hemmahörande i Blekinge, höll ett tal som präglades av ödmjuk segervisshet. Samtidigt varnade han för att varje dag med de andra partierna vid makten leder till allt större skador på Sverige.

Serbien stämmer Nato för miljökatastrof efter bombningarna 1999

 När Nato bombade Serbien under tre månaders tid 1999 riktade alliansen in sig lika mycket på militära mål som civil infrastruktur. Många av bomberna innehöll det giftiga ämnet utarmat uran, som brinner explosionsartat och sprider uranet som giftigt damm.

Macrons “jordskredsseger” döljer de franska väljarnas ilska

 Etablerade mediers beskrivning av en "jordskredsseger" för Macrons parti, La République en Marche, som tillsammans med det mindre partiet MoDem kan komma att vinna så många som 445 av 577 mandat i parlamentet, är något optimistisk, då ilskan tilltar över hur valresultatet har manipulerats.

Turkiskt invandrarparti ställer upp i österrikiska valen

 Ett ”framtidsinriktat” parti för ”bortglömda invandrare” ställer upp i höstens nyval i Österrike. Partiledningen som består uteslutande av turkar hävdar att partiet inte alls är ett ”turkparti”, samtidigt som man öppnar upp för att samarbeta med ett lokalt Erdoğan-troget parti i Wien.

Pakistansk man dömd till döden för blasfemi på Facebook

 En man har har dömts till döden i Pakistan efter att han delat innehåll som anses hädiskt. Mannen, som är är shia-muslim, drev med landets sunnimuslimska ledare samt profeten Muhammeds fruar. Domen, som i dagsläget ser ut att kosta den dömde livet, är den första i Pakistan där social media utgör brottsplatsen.

Fi:s ungdomsförbund åker till Almedalen trots Fi:s bojkott

 Feministiskt Initiativ (Fi) meddelade den femte juni att partiet kommer att bojkotta Almedalsveckan i protest mot att Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) tillåtits befinna sig där. Men nu meddelar ungdomsförbundet Unga Feminister att de tänker trotsa den officiella partilinjen genom att närvara under politikerveckan.

May utser invandringsförespråkare till stabschef

 Theresa May ser ut att nu bli en zombie som premiärminister. Hon har också gjort värsta tänkbara val, när hon utsåg Gavin Barwell till sin stabschef efter att hennes två rådgivare Nick Timothy och Fiona Hill lämnat.

Alice Bah Kuhnke kritiserar medieutredningen: ”Ett sluttande plan”

 Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke tar nu avstånd från flera av de förslag som för ett halvår presenterades i den regeringstillsatta medieutredningen om statligt stöd till medier. Den ”demokratiparagraf” och kravet på ”journalistisk kvalitet” som flera bedömare menar skulle ha öppna upp för godtycke, tycks nu få svårt att gå igenom.

En av sex amerikaner missnöjda med medierna

 Amerikaner är inte nöjda med sina nyhetsmedier och nästan sex av tio säger att dessa göra dem arga och missnöjda i en ny opinionsundersökning. Den tidigare FBI-chefen James Comeys framträdande inför Senatens underrättelseutskott kan ha påverkat denna inställning ytterligare.

Fortsatt ökning av antalet festivalofredanden väntas under 2017

 2017 ser inte ut att bli något undantag vad gäller den stora ökningen av anmälda ofredanden under festivaler och andra större arrangemang. Redan nu har exempelvis besökare på nöjesparken Gröna Lund gjort fler anmälningar än förra året. Under musikfestivalen Summerburst i Stockholm skedde i helgen en våldtäkt mitt i publikhavet och flera fall av sexuella ofredanden anmäldes. Under den mer homogent svenska Sweden Rock finns däremot inga rapporter om våldtäkter.

Vittnen motsäger polisens bild av bilattack i Amsterdam

 Den nederländska polisen uteslöt terrormotiv då åtta personer skadades när en bil körde på dem utanför Amsterdams centralstation. Vittnen har dock givit en annan bild av händelsen än den som polisen har målat upp, och kallar den "skrämmande".

Oklart läge efter brittiskt val – nordirländska unionister i regering?

 Trots att flera dagar har gått efter det brittiska parlamentsvalet 8 juni är det parlamentariska läget och vem som ska regera landet fortfarande oklart. Konservativa partiet blev som väntat störst trots en viss tillbakagång och sittande premiärminister Theresa May fått i uppdrag av drottningen att bilda regering. Nu är det möjligt att värdekonservativa, EU- och invandringsskeptiska nordirländska unionister kommer att ingå i en eventuell koalitionsregering. Samtidigt höjs kraven på Theresa Mays avgång.

Allmänheten positiv till skolavslutning i kyrkan

 Endast fem procent av svenskarna är för ett förbud mot skolavslutningar i kyrkan. Det visar en analys av SOM-institutets statistik. Till skillnad från myndigheterna som gärna vill se ett förbud är hela 78 procent av svenskarna positiva till möjligheten att få fira skolavslutning i kyrkan. Samtidigt sätter gällande bestämmelser munkavle för prästerna som varken får be, berätta om Gud eller välsigna.

Tyskland: antalet brottsmisstänkta asylanter ökade med över 50%

 Den tyska kriminalstatistiken för år 2016 visar att antalet asylinvandrare som är misstänkta för brott har ökat med över 50 procent jämfört med föregående år. Asylinvandrare är överrepresenterade särskilt inom stölder, vålds- och sexualbrott. Statistiken presenteras ett halvt år efter att landets inrikesminister hävdade att det inte finns någon överrepresentation.

Mammor diskrimineras inte när de söker anställning

 Medan feminister fortsätter att dundra om att föräldraskap är lika med kvinnofälla visar en ny och mycket omfattande studie från Stockholms universitet att mammor har precis lika god chans som pappor när de söker jobb i Sverige. Studien visar även att kvinnor och män lika ofta kallas till intervju både när det gäller låg- och högkvalificerade arbeten.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.