eNyT v. 24/2022

Spansk premiärminister utlöser energikris med Algeriet

 Pedro Sánchez har nu underblåst en energikris i sitt land. Bakom ryggen på kongressen och sitt eget parti initierade statschefen en förändring av Västsaharapolitiken redan i mars – med allvarliga konsekvenser för Spanien och förmodligen också för EU.

Inflationen den högsta på 31 år – risk för stagflation

 Orosmolnen ligger fortfarande tätt över den svenska ekonomin och en kraftigt stigande inflation har nu nått nivåer som inte uppnåtts i Sverige sedan 1991, med hela 7,2 procent. Situationen gör att experter varnar för en potentiell stagflation – ett ekonomiskt skräckscenario.

Putin döende i cancer?

 I flera medier har det skrivits om Vladimir Putins sköldkörtelcancer. Jämte alla spekulationer pekade man på symptom och att en onkolog besökt presidenten 35 gånger. Den 10 maj skulle han ha opererat sig – en månad senare bekräftar USA:s spionage såväl cancern som ett misslyckat attentat.

Gränskonflikten över – Kanada får landgräns till EU

 Efter mer än 50 år har en av världens hövligaste gränskonflikter äntligen nått sitt slut och de två ”stridande” parterna, Kanada och Danmark, har kommit överens om en kompromiss om den omtvistade obebodda ön Hans ö. Den fredliga lösningen på konflikten innebär även något anmärkningsvärt att Kanada nu kommer få en ”landgräns till Europa” och slutet på ett ”krig” där militärer lämnat kvar flaskor med sprit och artiga meddelanden till motparten.

Kvinna brutalt överfallsvåldtagen – dog av sina skador

 I torsdags hittades en medvetslös och blodig kvinna vid en byggarbetsplats på Södermalm i Stockholm. Polisen misstänkte tidigt i utredningen att hon överfallits och våldtagits. Kvinnan har nu bekräftats avliden i sviterna av skadorna hon fick under våldtäkten.

Mord i Östervåla

 Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Tyska fotbollslandslagets PK-show: BLM-knäböjning i damtröjor

 Vid en landskamp i fotboll mellan Tyskland och England tisdagen den 7 juni bjöds publiken på en politiskt korrekt show i dubbel bemärkelse vid avspark. De båda herrlagen knäböjde till stöd för Black Lives Matter-rörelsen, men de tyska herrarna valde dessutom att knäböja iförda de tyska fotbollsdamernas tröjor i en solidaritetshandling med det stundande Europamästerskapet i damfotboll, rapporterar den tyska tidningen Junge Freiheit. Det hela utspelades i ljuset av en annan match med BLM-knäböjning som inträffat bara några dagar tidigare, då det engelska fotbollslandslaget blev utbuade i Budapest av ungerska barn och ungdomar.

Kött och fisk ransoneras i Lommas skolmatsalar

 Sedan en kort tid tillbaka hänger det nu skyltar i den skånska kommunen Lommas skolmatsalar som ger anvisningar om hur mycket styckningsdetaljer i form av kött eller fisk som varje elev får ta, rapporterar statsradions regionala kanal P4 Malmöhus. Enligt både tidningen Sydsvenskan och statsradion har många föräldrar nu reagerat mot beslutet. Till Nya Tider säger kommunens kostchef Ann Ellis att det framförallt handlar om att minska matsvinnet och styra kosthållningen i en mer hållbar riktning, men hon duckar för frågor om det handlar om att uppfylla mål som ligger i linje med Agenda 2030.

Britter dömda till döden för att ha försvarat Ukraina

 Två brittiska medborgare och en marockan har dömts till döden av den högsta domstolen i utbrytarrepubliken Donetsk (DPR) för deras försvar av Ukraina mot de invaderande ryska trupperna. Enligt ryska medier är motiveringen till dödstraffet att männen påstås vara legosoldater som ska ha försökt gripa makten i regionen – genom att försvara den ukrainska staden Mariupol mot invasionen.

Försvunnen treåring hittad död

 Den treåriga pojke som rapporterades vara försvunnen sedan 17-tiden på onsdagen i Ljusne i Söderhamns kommun hittades på torsdagen avliden. Polisen misstänker inget brott utan ser det som en tragisk olycka.

Efter avslöjandet – S-riksdagsmannen avgår omedelbart

 Den socialdemokratiske riksdagsmannen Jörgen Hellman, skatteutskottets ordförande, har avgått med omedelbar verkan efter att SVT:s Uppdrag Granskning avslöjat att han lurat till sig 700 000 kronor av skattebetalarna genom att stå skriven på en stuga långt ute på landet – utan toalett eller rinnande vatten. Nu riskerar ett tiotal andra politiker att ställas inför skranket för sitt försnillande av de svenska skattebetalarnas pengar.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT23web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.