eNyT v. 38/2023

Europeiska unionen bötfäller TikTok med 345 miljoner euro

 Trycket på TikTok fortsätter. Europeiska unionen (EU) ålade fredagen den 15 september 2023 det kinesiska sociala nätverket böter på 345 miljoner euro för att ha brutit mot dess dataskyddsregler. TikToks behandling av information gällande minderåriga hade anmälts av den irländska dataskyddskommissionen (DPC). Några dagar efter att ha meddelat öppnandet av ett datacenter på Irland för att lugna de europeiska myndigheterna, drabbas TikTok, som redan drabbats av restriktioner och blockerats av flera länder runt om i världen, av ytterligare ett slag.

Stora migrationspolitiska förändringar

 Under en pressträff på Migrationsverkets förvar i Åstorp meddelas att regeringen och Sverigedemokraterna kommer verka för omfattande förändringar av den rådande migrationspolitiken, som både Jimmie Åkesson och Justitieminister Gunnar Strömmer menar är anledningen till det ohejdade grova våld som drabbar Sverige. Asylsökare ska inte längre kunna gömma sig i skuggsamhällen, kriminella ska utvisas – och militären ska kunna sättas in mot invandrargängen.

Joe Bidens ”TikTok-armé” fick miljoner från George Soros

 Miljardären och stordonatorn till det Demokratiska partiet i USA, George Soros, finansierar också en armé av ”TikTokers” för att driva sina extrema vänsteråsikter, berömma president Joe Biden och slå ner på konservativa, visar en granskning av offentliga dokument och sociala medier som New York Post har genomfört.

Försvarets budget stärks kraftigt

 Sveriges försvar genomgår en kraftig upprustning och budgeten ökar till 119 miljarder nästa år, en ökning med hela 27 miljarder. Av dessa är 700 miljoner öronmärkta för Sveriges Natoavgift och en del av satsningen utgörs av integration i Nato, trots att vårt land ännu inte är medlem i försvarsalliansen.

Nobel och vapnen

 Immanuel Nobel den yngre är inte lika känd som sin son, Alfred Nobel, men han var inte desto mindre en betydande uppfinnare – särskilt när det gällde vapen. Han utvecklade bland annat undervattensminor.

Rektor vägrade identifiera misstänkt

 Under en pågående förundersökning sökte polisen efter en mongol som är misstänkt för grov misshandel. Polisen visste också att den misstänkte gick på Stockholms estetiska gymnasium. Rektorn vägrade att lämna ut uppgifterna, och har nu anmält händelsen till JO som ska utreda vem som gjorde rätt.

Regeringen Biden fälls för olaglig nätcensur

 En federal domstol har slagit fast att Vita huset under Joe Biden gjort sig skyldigt till olaglig censur av nätet genom att försöka tvinga IT-bolagen att censurera inlägg i sociala medier. Man använde sig bland annat av FBI som riktade påtryckningar mot bolagen.

”Invasion”: Tusentals afrikaner har landstigit på Lampedusa

 Den lilla italienska ön Lampedusa har under loppet av ett par dagar invaderats av hundratals båtar fullastade med afrikaner som vill in i Europa. Antalet afrikaner är nu fler än hela öns befolkning och scenerna beskrivs som ”apokalyptiska”. Undantagstillstånd har införts.

Trump till motattack mot Soros son: ”Pinsamt, republikaner!”

 Donald Trump kräver att republikanerna ska ”tuffa till sig” och ta upp striden mot mångmiljardären George Soros son Alexander, som tagit över pappans kulturmarxistiska imperium och vill hindra Trump från att bli vald till president.

Domarens beslut angående anonyma brev

 Den 25 augusti fattade högsta domstolen i Kalifornien ett beslut angående anonyma brev. Domstolen har nämligen mottagit tre stycken rörande det pågående fallet Brian Warner (Marilyn Manson) vs Evan Rachel Wood et al.

60-årig kvinna mördad i gängkrig

 Under natten till den 7 september sköts en kvinna i 60-årsåldern ihjäl i Uppsala. Mordoffret var mor till en framträdande gängmedlem i det kriminella nätverket Foxtrot, och skjutningen uppges vara en del av ett upptrappat gängkrig som spritt sig från Turkiet till Sverige.

Regeringen vill ha skärpta krav för medborgarskap

 Tidöpartierna tillsätter en utredning som ska leda till att kraven för att få svenskt medborgarskap skärps. Det skriver företrädare för M, KD, L och SD i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Åklagaren: 15-åring mördade jämnårig för pengar

 En 15-åring sköts ihjäl på en restaurang i Skogås i slutet av januari. Nu åtalas tio personer för delaktighet i mordet. Enligt åklagaren utfördes dådet av en jämnårig pojke som hyrdes in mot en ersättning på 85 000 kronor.

Nya alkoholråd – max fyra små starköl i en gång i månaden

 Socialstyrelsen har kommit med uppdaterade alkoholrekommendationer, vilket innebär en sänkning för de mängder som män konsumerar till samma nivå som kvinnors rekommendationer – motsvarande tio starköl i veckan eller fyra vid ett tillfälle.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.