eNyT v. 45/2021

De globala koldioxidutsläppen har varit oförändrade i ett decennium visar nya data

 Samtidigt som Greta och världsledarna möts i Glasgow för att rädda världen visar en ny rapport att de globala koldioxidutsläppen (CO2) från fossila bränslen och cement har stigit med 4,9 procent i år, enligt nya beräkningar, efter en Covid-relaterad dipp på 5,4 procent 2020, men att man enligt en ny beräkningsmetod funnit att utsläppen har varit i princip oförändrade de senaste decenniet.

Inte bara medborgarna – även politikerna är otrygga i det nya Sverige

 I Politikernas trygghetsundersökning (PTU), som Brå genomfört för femte gången, tillfrågas ordinarie ledamöter i Sveriges riksdag och fullmäktigeförsamlingar (kommuner och regioner) om utsattheten för trakasserier, hot och våld under föregående år. Siffrorna får anses vara ganska höga, men verkar, till skillnad från mycken annan brottsstatistik, inte peka brant uppåt.

Natriumbatterier kan komma att driva din nya elbil

 I och med att försäljningen av elektriska fordon ökar kan tillgången på litium bli knapp. Så vissa företag använder nu battericeller med natrium, vilket ger nästan lika stor laddning.

Italien: 800 migranter ombord på tyskt räddningsfartyg når siciliansk hamn

 I skuggan av dramatiken på gränsen mellan Polen och Vitryssland fortgår den NGO-drivna människosmugglingen på Medelhavet. Det tyska fartyget Sea-Eye 4 plockade upp mer än 800 personer från centrala Medelhavet den här veckan – däribland 200 minderåriga och fem gravida kvinnor. Det överfulla skeppet satt fast till sjöss i flera dagar innan det fick tillstånd att lägga till rapporterar Deutsche Welle.

Knivbeväpnad muslim ihjälskjuten av polis

 Barbröstad och vrålandes den muslimska trosbekännelsen och ”Allahu akbar” gick en 30-årig man till attack mot oskyldiga norrmän på Oslos gator beväpnad med en kökskniv. När han jagade en kvinna längs en gata lyckades polisen avbryta attacken genom att köra på honom – innan de tvingades skjuta ihjäl muslimen efter att denne knivhuggit en av poliserna.

Brittisk TV-profil om Klimat-Greta: ”Behöver en smiskad bakdel”

 Den kände brittiske TV-profilen Jeremy Clarkson har hamnat i blåsväder på sociala medier sedan han i en söndagskrönika vågat kritisera klimataktivisten Greta Thunberg. I krönikan skriver han att den tjuriga klimataktivisten ”behöver en smiskad bakdel”, vilket har fått Twitter-användare att klaga på ”vita, medelålders män”.

Den nya migrantkrisen: Explosiv situation vid gränsen mellan Polen och Vitryssland

 Migrantströmmen till Europa växer snabbt. Den nya rutten via Vitryssland har blivit attraktiv. Människosmugglarna, som redan har beviljats uppehållstillstånd i Europa, är i full gång. De polska myndigheterna fördömde tillsammans med Litauen den 8 november den nya tillströmning av migranter som var på väg från Vitryssland till deras gränser. Polens premiärminister har kallat till krismöte.

Nya Tider på plats: Dennis Ekström (SD) mordhotad

 En 43-åring döms för att ha hotat SD-veteranen Dennis Ekström från Norrtälje i Stockholms län. Nya Tider närvarade på rättegången, som flyttades till tingsrätten i Sollentuna.

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.