eNyT v. 49/2019

Kvinna kastades ned framför tåg

 En kvinna i 70-årsåldern kastades ned framför ett tåg i en vansinnesattack igår i Lund. Enligt vittnen släpade en man med norskt medborgarskap ner kvinnan på spåret där hon sedan kördes på av ett tåg och ådrog sig allvarliga skador. Mannen som enligt norsk media skall vara 33 år gammal greps på plats av polisen.

Ledamot av universitetsstyrelsen vill stoppa Jomshofs föreläsning

 Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ska föreläsa på Göteborgs universitet, men ett hundratal akademiker har startat ett upprop för att stoppa det. En av de hårdast drivande är Åsa Arping, som sitter i universitetets högsta beslutande organ, universitetsstyrelsen. Styrelseordföranden Cecilia Schelin Seidegård vill dock inte ta avstånd från Arpings agerande. ”Jag kan inte ha någon åsikt om att hon har åsikter”, säger hon till Nya Tider.

Åkesson portas från Nobelfesten – igen

 SD:s partiledare Jimmie Åkesson får inte någon inbjudan om att delta vid vare sig utdelningen av Nobelpriserna eller vid den efterföljande banketten i Blå hallen den 10 december. Samtidigt är alla ambassadörer som är stationerade i Sverige, även diktaturer, inbjudna till själva prisutdelningen. Till Nya Tider säger Nobelstiftelsens ordförande Carl-Henrik Heldin att detta görs ”för att de ska få en inblick i vårt demokratiska system”.

Baltikum: Estniska myndigheter trakasserar rysk nyhetsbyrå

 För tillfället undanber sig bankerna i Estland allt samröre med den ryska nyhetsbyrån Sputnik. Enligt Sputniks tyska redaktion är orsaken till detta hinder som estniska myndigheter lägger i vägen för ryssarna. Sputniks farhågor är inte tagna ur luften. De baltiska staterna sköter över huvud taget sina kontakter med Ryssland på ett sätt som står i strid med egna nationella intressen.

Ny studie om invandrares sysselsättningsgrad

 Svenska politiker brukar slentrianmässigt hävda att ”invandrare kommer i jobb i medeltal efter nio år”. Ja, Stefan Löfven har till och med nyligen angett att hans regering har lyckats halvera denna siffra till 4,5 år. Om det här låter för bra för att vara sant så är det för att det är det. Över 70 procent av de som kom till Sverige mellan 1998 och 2010 tjänade under 20 000 kronor i månaden efter nio år i landet.

Terrorism i Europa – var det värre förr?

 Är bombdåden terror eller ej? Myndigheternas nyspråk och motstridiga medieuppgifter förvirrar. En sammanställning av terrorhandlingar i Europa mellan 1970 och 2018 påvisar ett minskande antal dödsoffer genom terrordåd och att etnoseparatistiska grupper med vänsterideologi var värst.

Sverige ersätter namnet Vitryssland med Belarus – som en hyllning till ”civilsamhället”

 I officiella sammanhang kommer det närliggande landet Vitryssland istället att kallas vid sitt ursprungliga namn, Belarus. Detta görs enligt utrikesminister Ann Linde för att ge belarusierna som folk erkännande för sin egen identitet, men framför allt som en markering att man från svensk sida stödjer det så kallade ”civilsamhället”, i realiteten den vänsterliberala oppositionen.

Groypers – ny högerrörelse i USA

 På senare tid har en ny högerrörelse börjat träda fram i USA. De kallas groypers, och är skeptiskt inställda till den konservatism som Republikanerna representerar idag. Det som definierar rörelsen är bland annat engagemanget för vita människor i den samtida amerikanska demografin, kritik mot HBTQ-rörelsen samt det de uppfattar som USA:s villkorslösa stöd till Israel. Den unge youtubern Nick Fuentes anses vara representativ för rörelsen och dess maskot är en variation av grodan Pepe.

Ebba Busch Thor (KD). Foto: Nya Tider

Staffanstorps reklamfilm hånas av mångkulturvurmande vänsterliberaler – får tummen upp av Ebba Busch Thor

 Skånska Staffanstorp marknadsförs i en ny reklamfilm som en plats dit man kan flytta om man vill ha ökad trygghet och en bra, kommunal service. I filmen ses en svensk barnfamilj lämna gängens Malmö bakom sig. Detta har retat debattörer och andra företrädare för mångkulturvurmande vänsterliberalism. Nu får dock Staffanstorps reklamsatsning stöd av KD-ledaren Ebba Busch Thor.

Riksdagen röstade ja till utgiftsramarna och inkomsterna i budgetpropositionen (FiU1) för 2020

 Riksdagens process för att rösta igenom en budget för 2020 startade idag. Budgetbeslutet tas i två principiella steg. Det första handlar om att ta beslut om de ekonomiska utgiftsramarna för 2020 och det andra om att ta beslut om budgetens inkomstsida och skatteförslag. Förslagen som riksdagen röstar om i budgetarbetet kommer från regeringens budgetproposition och övriga partiers partimotioner om budgeten.

Timbuktu förlorar mot SD

 Timbuktu och musikförlaget Universal Music Publishing stämde Sverigedemokraterna i Stockholm för att under valrörelsen 2018 ha använt hans albumtitel och låttext ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” på affischer där budskapet förlängts till ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”. Nu har tingsrättens dom fallit: Timbuktu förlorar och måste betala SD:s rättegångskostnader på 275 000 kronor.

Ny terroristbrottslag

 Regeringens utredare har lämnat in ett omfattande förslag om en ny terroristbrottslag. Det nya förslaget placerar istället alla brott som begås med terrorismuppsåt under en gemensam kategori som terroristbrott. Man vill även göra olika former av stöd till terrorism, så som spridandet av propaganda, brottsligt.

Stoppa 5G-demonstrationer över hela Norden

 Omkring hundra personer samlades på Sergels torg i Stockholm för att demonstrera emot lanseringen av 5G som planeras att ske nästa år. Arrangörer var facebookgruppen ”wifi strålning hälsorisker stoppa 5G” som kritiserade politiker och media för att ignorera vad de ansåg vara en ödesfråga. Nya Tider var på plats.

Kommun sprider mångkulturell propaganda via affischer och reklampelare

 Järfälla kommun i nordvästra Stockholm sprider medvetet mångkulturell propaganda på strategiska platser i kommunen via reklampelare och affischer. Bilden på affischen visar en blond, svensk tjej och en svart, afrikansk kille. Kommunens informationschef säger till Nya Tider att man självklart vill spegla det positiva med kulturell och etnisk mångfald, och frilansfotografen som tog bilden säger i en kommentar att hon fick direkta önskemål om att just detta skulle lyftas fram.

Kommunal kulturskolechef hjärntvättar lågstadieelever att hylla Klimat-Greta

 I Perstorp, i norra Skåne, har den kommunala kulturskolechefen genom ett musikalprojekt gjort en politisk hyllning till Klimat-Greta. Barn i åttaårsåldern okritiskt tvingas att stämma in i hyllningskören. Samtidigt visar Nya Tiders granskning att kulturskolechefen är omedveten om att hon bedriver indoktrinering. Ansvariga politiker tycks vara lika ovetande om musikalens existens, trots att det uppmärksammats av såväl SVT som lokalmedia.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.