Miljöpartiet och Centern – de falska gröna

Miljöpartiet har ”de gröna” i sitt namn, Centern försöker profilera sig som borgarnas motsvarighet. Men inget kunde vara mer falskt, då de i praktisk handling verkar för att avfolka landsbygden och ta naturen ifrån oss.

Miljöfrågan lyfts idag fram som den viktigaste politiska frågan, men är samtidigt den mest förljugna. Den har flera bottnar och jag tänkte här ta upp några av de mest bedrägliga sätt politikerna luras på, och samtidigt peka på vart det hela är på väg. Om man lyssnar på globalister och de politiker som för deras talan, är målet tydligt uttalat.

Låt oss börja med beteckningen ”grön”. Inte bara Miljöpartiet, utan många olika åtgärder betecknas idag som gröna, speciellt sådana som ska minska halten av koldioxid i atmosfären. Men koldioxid är växternas näring och byggsten, som bekant använder växterna koldioxid och vatten för att genom fotosyntesen bygga kolhydrater, som växterna består av.

Det är därför man tillsätter koldioxid i växthus, det växer bättre då. Den ökade halten koldioxid i atmosfären kan vi också tacka för de rikare skördarna som vi sett de senaste decennierna, ända fram tills nyligen då en ny köldperiod började ge sig till känna. Miljöpartiet och Centern borde kallas bruna, då deras ”gröna omställning” leder till en planet som är mindre grön.

Viktigare är kanske att denna besatthet av koldioxid gör att många verkliga miljöhot hamnar i skymundan. Det handlar bland annat om gifter som kommer ut i naturen, men kanske främst om att det snart inte finns någon plats kvar för naturen. All mark exploateras, skogarna förvandlas till plantage. Djuren har ingenstans att vara längre. De djupa Mowglis djungler från Rudyard Kiplings roman existerar inte längre. Sherwoodskogen är idag bara en några hundra meter stor park.

Här kommer vi till en mycket viktig självmotsägelse i speciellt de svenska politikernas retorik. Man säger att planeten är överbefolkad och kräver att svenskar ska ”minska sitt klimatavtryck” genom att konsumera mindre, inte åka bil eller flyga, inte äta kött och så vidare. Men samtidigt vill man öka invandringen med argument som att ”invandrarna behövs för att ta hand om åldrande svenskar som inte föder barn”.
Sverige borde rimligen vara ett föredöme vad gäller miljö, eftersom den svenska befolkningen inte har växt explosionsartat, utan tvärtom hållit sig på en lagom nivå som gör att det blir väldigt mycket natur per capita. Därför har svenskar kunnat njuta av allemansrätten och många har kunnat bo nära naturen – det är en lyx som är omöjlig i de flesta länder idag.

Men så vill varken Miljöpartiet eller Centern att det ska vara. Miljöpartiet är ett av de mest invandringsextremistiska partierna, och har bara av den orsaken helt förverkat rätten att kalla sig grönt. När Centerns partiledare Annie Lööf intervjuades i SVT år 2014 sade hon att hon inte ser några problem med en invandring på 30 miljoner, så att Sveriges folkmängd ökar till 40 miljoner. Denna tanke finns även i andra partier. När folkpartisten och EU-parlamentarikern Marit Paulsen intervjuades av Sveriges Radio år 2009 sade hon angående invandringen: ”Kom nu ihåg att om Sverige blir lika befolkat som Holland så har vi plats med 200 miljoner”.

Hur mycket natur skulle det vara kvar då i Sverige? Idag införs olika lagar som ska få oss att minska vår resursanvändning, men vad hjälper det om samma landområde ska bära en mångdubbelt så stor befolkning? Sveriges nation har varit klok och sett till att inte överbefolka landet. Varför ska vi överbefolka landet med människor från länder som redan överbefolkat sina egna landområden och inte har någon natur kvar?

De ”gröna” politikernas vision handlar dock om något annat, och visionen är global. Läser man i Agenda 2030, som regeringen förbundit sig att genomföra, och de olika globalistiska slagorden som ”Build Back Better” och ”The Great Reset”, så går det i korthet ut på att trycka in människor i ”klimatsmarta” städer. Miljöpartiet och Centern motiverar detta med att en människa på landsbygden gör av med mycket mer resurser, genom att åka bil, ha trädgård, samt skaffar olika typer av verktyg och utrustning som inte behövs i staden.

Enligt den ”klimatsmarta” visionen, som bland andra globalisten Klaus Schwab tagit fram och som många politiker från höger till vänster tagit efter, är att man helst ska bo i mikrolägenhet och inte äga något. Allt ska man hyra, från ”vardagsrum” på caféet till kläderna på kroppen, anpassat efter dagsbehov. Detta finns beskrivet i detalj i Schwabs bok COVID-19 – The Great Reset som många politiker i västvärlden gärna på officiella foton visar att de har i sin bokhylla (se NyT v.1-2/2021 och v.22/2021).

Schwab skriver bland annat angående pandemin: ”Om vi skulle vilja leva som vi är vana vid (åka bil, flyga, äta och värma upp våra hus som förut), så har krisen inte hjälpt att förändra någonting.” Och detta kan bara lösas med en världsregering, enligt Schwab, en regering som han troligen själv tänkt ha ganska bra kontroll på.

Den ”gröna omställningen” är tänkt att beröra alla livets aspekter. Schwab igen: ”Även familjemöten skall ske online, eftersom ett familjemöte på Whatsapp är säkrare, billigare och miljövänligare”.

Återigen, kom ihåg att denna galning är en ledstjärna för många av västvärldens politiker.
Kan det inte vara bra då, att människor bor i städerna och naturen bevaras så att vi kan njuta av den? Nej, så är det inte tänkt. EU har i sitt arbete med att uppfylla målen i Agenda 2030 kommit fram till att en stor del av kontinentens yta måste fredas, och då inte bara från exploatering, utan även från människor. Turism ska bara tillåtas i ”strikt reglerad” form (se NyT v.49 och v.50/2020).

Det är i samma anda som Frankrikes bostadsminister Emmanuelle Wargon uttalade sig, som vi skrev om i förra numret (NyT v.45/2021). Hon menar att det är ”ekologiskt nonsens” att bo i egen villa och att denna boendeform är ”en återvändsgränd”. Denna tanke väckte ett ramaskri hos vanliga fransmän, men är mycket utbredd i den härskande klassen – även i Sverige.

De ”klimatsmarta” städerna är dessutom ”förtätade”, vilket är ett fint ord för att man skövlat alla grönområden och klämt in ännu mer hus på samma yta. Stockholm var till exempel byggt med gröna kilar som band samman de grönområden som fanns inne i staden med den omgivande naturen. Nu har allt detta ”förtätats” bort.

Det är ingen olycklig omständighet att bensinpriset skenat. Det är en medveten politik, och den är tänkt att driva in folk i städerna. Förra året slog Trafikverket fast att för att uppnå målen i Agenda 2030 vad gäller minskning av biltrafiken så måste bensinpriset upp i 50 kronor per liter. Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon sade i en intervju med Aftonbladet att detta skulle få negativa effekter för landsbygden och att det ”är förstås inte realistiskt”. Men för ”de gröna” är det inte bara realistiskt, utan ett uttalat mål. Glöm inte att regeringen förbundit sig att uppfylla alla mål i Agenda 2030.

Nästa gång ni hör någon prata om ”grön” politik, så tänk på att det i praktiken handlar om att döda landsbygden och ta ifrån människor möjligheten att vara ute i grönskan.

Det finns ett mycket enkelt sätt att minska Sveriges klimatavtryck och rädda naturen, och det är att stoppa invandringen.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

🟠 KRÖNIKA Sedan ett år tillbaka går jag inte längre ur bilen när jag och min fru är och handlar. Jag står helt enkelt inte ut med att konfronteras med medmänniskor som agerar som programmerade robotar och beter sig som svin mot varandra. Min fru, som är av hårdare virke än jag, får sköta vandringen mellan gångarna i mataffären och ställa sig i köerna och ta konfrontationerna.

Risken för ett hett krig med Kina ökar

Risken för ett hett krig med Kina ökar

🟠 OPINION: Magnus Stenlund I en lång men högintressant analys i globalisttidningen Foreign Affairs den 19 oktober diskuteras vilka felsteg USA har begått som lett fram till dagens situation – ett nytt kallt krig med den extremt auktoritära diktaturen Kina, som hotar dess ledarhegemoni i världen på alla plan. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund, som menar att det är uppenbart att det bara är en tidsfråga innan det är Kina som får överhanden över USA och världen.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.