Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell. Stillbild: Regeringskansliets Youtube kanal.

Nu måste de väl ändå skämta

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell lyckades under ett och samma pressmöte säga att ”Det absolut viktigaste jag vill säga är att vaccin skyddar. Du som inte har vaccinerat dig: gör det nu”, och ”Ingen ska avstå från ett evenemang av rädsla för att sitta bredvid ovaccinerade personer”.

Om det är så att vaccinen skyddar, varför ska då en vaccinerad vara rädd att sitta bredvid en ovaccinerad?
Det hela börjar likna en Kafka-historia, folk förväntas tro på och lyda uppenbara självmotsägelser. Det är så många galenskaper så det knappt går att hålla reda på längre – och kanske är det vad som är tanken, att göra människor förvirrade?

Många minns kanske att man i USA gick ut hårt med rekommendationen att masker inte skulle användas. Det var bara dåligt, man samlade bakterier i munskydden och dramatiserade något som egentligen inte var så farligt. ”Det finns ingen anledning att gå runt med mask”, sade USA:s smittskyddsansvarige Anthony Fauci i mars 2020. I sjukvården förbjöds till och med munskydd eftersom det kunde göra patienter rädda.
Jerome Adams, federal talesperson i hälsofrågor, skrev den 29 februari 2020 på Twitter:

”Allvarligt människor – SLUTA KÖP MASKER! De är INTE effektiva i att förhindra allmänheten från att smittas av #Coronaviruset, men om hälsovårdspersonal inte får dem när de ska ta hand om sjuka patienter, så utsätter det dem och vårt samhälle för fara!”
Sedan blev det plötsligt påbjudet och den som inte bar mask straffades med dryga böter.

I Sverige har vi sluppit de flesta galenskaper som drabbat resten av världen, men även här har vaccinhysterin slagit igenom. Trots att studier – i synnerhet svenska – nu tydligt visat att naturlig immunitet från genomgången covid-infektion är långt bättre än vaccin, uppmanas även naturligt immuna att vaccinera sig. Varför? Är det bara för att Pfizer och andra läkemedelsbolag ska tjäna mer?
Minns att Pfizer tidigare dömts till rekordböter i USA på 2,3 miljarder dollar för mutor till läkare.

När Folkhälsomyndigheten påstår att ”vaccin skyddar” menar de egentligen att vaccinen skyddar till viss del. Alla minns väl när de ändrade retoriken från att vaccinen skyddar mot smitta till att vaccinen ”minskar risken för död och svår sjukdom”.

En del påstår att det är ovaccinerade – eller ska man säga vaccinfria? – som gör att viruset kan fortsätta att spridas i samhället. Att vi redan skulle ha blivit av med det om alla vaccinerat sig. Men även vaccinerade kan smittas och sprida viruset, om man ska tro på Folkhälsomyndigheten så gör de det bara i mindre grad. Ändå är majoriteten av coronasjuka på sjukhusen dubbelvaccinerade. Även i de mest vaccinerade länderna, som Island och Israel, sprids viruset. Man kan helt enkelt konstatera att påståendet att ”vaccinen skyddar” och skulle ha stoppat smittan inte stämmer.

I Sverige såg det länge ut som att vaccinpass inte skulle införas. Det fanns helt enkelt inget behov, de flesta är vaccinerade och många har redan genomgått sjukdomen och blivit immuna. För flockimmunitet påstods det räcka om cirka 60 procent av befolkningen är immun, och nu är ju över 80 procent vaccinerade med två doser. Plus alla med naturlig immunitet.

Ändå inför man vaccinpass nu. I och för sig bara för större event inomhus, men man kan räkna med att det snart kommer att drabba fler verksamheter. I Österrike har man redan infört lockdown för ovaccinerade, vilket innebär en diskriminering utan like. Än värre är att man vill ha obligatorisk vaccination för alla, från och med den 1 feb­ruari 2022.

Sveriges regering inför nu vaccinpass med Folkhälsomyndighetens argument att ”skyddade vaccinerade” ska slippa ”rädsla för att sitta bredvid ovaccinerade personer”. Det låter som George Orwells ”krig är fred” och ”frihet är slaveri”.

Jag är förvånad att inte fler reagerar. Är det tanken, precis som i Orwells 1984, att man bara ska acceptera allt vad makten säger, oavsett hur ologiskt och motsägelsefullt det är?

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

🟠 KRÖNIKA Sedan ett år tillbaka går jag inte längre ur bilen när jag och min fru är och handlar. Jag står helt enkelt inte ut med att konfronteras med medmänniskor som agerar som programmerade robotar och beter sig som svin mot varandra. Min fru, som är av hårdare virke än jag, får sköta vandringen mellan gångarna i mataffären och ställa sig i köerna och ta konfrontationerna.

Risken för ett hett krig med Kina ökar

Risken för ett hett krig med Kina ökar

🟠 OPINION: Magnus Stenlund I en lång men högintressant analys i globalisttidningen Foreign Affairs den 19 oktober diskuteras vilka felsteg USA har begått som lett fram till dagens situation – ett nytt kallt krig med den extremt auktoritära diktaturen Kina, som hotar dess ledarhegemoni i världen på alla plan. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund, som menar att det är uppenbart att det bara är en tidsfråga innan det är Kina som får överhanden över USA och världen.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.