Nationella operakomplexet i vit carraramarmor, sett från Munchmuseets översta plan som ger strålande utsikt över staden. Det rutmönster som delvis skymmer sikten är en del av Munchmuseets utsmyckning. Foto: Sophie Kielbowska

Oslo – den okända vänliga kulturstaden

Medan semestertiden fortfarande ger möjligheter till en kortare resa är Norges huvudstad ett absolut rekommendabelt turist- och kulturmål. Historia blandad med kultur och god mat är såväl behagliga som intressanta. Dessutom finns det en spännande hemlighet i konstens Oslo.

Det bästa sättet att komma till Oslo är med bil, även om det är något besvärligt och dyrt att parkera i stadens centrala delar. Även vårt grannland har tyvärr fått en släng av mång­kulturen. Redan vid infarten till den norska huvudstaden ser man en ståtlig siluett. Det är en moské med sin obligatoriska minaret. I själva Oslo helt centralt finner man en stadsdel – Grönland – med en helt orientalisk karaktär. Gatubilden med många serve­ringsställen erbjuder asiatiska mattraditioner och varor. Man kan dra slutsatsen att just Pakistan kan vara det do­minerande migrationslandet.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Den eldrökta

Den eldrökta

🟠 KULTUR Magnus Stenlund höll den 28 november boksläpp, arrangerat av Frihetsnytt, för den historiska äventyrsberättelsen Den eldrökta. ”Förhistorisk” kanske är en exaktare beskrivning. Berättelsen är givetvis fiktiv men väl förankrad i vad vi kan veta om vår förhistoria, i synnerhet för oss med rötter vid Mälaren och Uppland.

Satanism i feministisk operaskrud

Satanism i feministisk operaskrud

🟠 Orgie i blod och kannibalism i Stuttgart En opera i Stuttgart har inslag av blod, sexorgier och kannibalism. Den förklaras som en behövlig feministisk kritik av kristna normer, där Satan står som mänsklighetens befriare från ett kristet patriarkat. Nu kan den komma till Sverige.

Jultallriken – En portion historia och tradition

Jultallriken – En portion historia och tradition

🟠 JULEN Juldekorationer finns numera i överflöd. Pyntandet inför julen startar redan före 1:a advent. En älskad prydnad som man stolt placerade på väggen var samlartallrikar med julmotiv. En ny tallrik packades upp ur ett vackert inslaget paket varje julafton och där fanns en längtan efter att få se motivet för det aktuella året.

Julmässa på bruket

Julmässa på bruket

🟠 KULTUR Till julen hör våra fina julmarknader, med hantverk och godsaker som passar så bra att ge bort som klappar. Nya Tider besökte en riktigt traditionell julmarknad på Åminne bruk i de småländska skogarna. Tillställningen arrangeras av Svenska Slottsmässor och slog upp sina bord redan den 18 oktober.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Boken som blev profetisk

🟠 BOKRECENSION Finns det någon roman som på ett intressant sätt gestaltat massinvandringen? Ja, Jean Raspails De heligas läger från 1973 är fortfarande läsvärd. Den lyckas kondensera hela folkutbytet genom att låta det vara något som sker omedelbart, snarare än som resultatet av en utdragen process. Det är en fascinerande bok, både på grund av dess målande stil och dess profetiska insikter.

Den eldrökta

🟠 KULTUR Magnus Stenlund höll den 28 november boksläpp, arrangerat av Frihetsnytt, för den historiska äventyrsberättelsen Den eldrökta. ”Förhistorisk” kanske är en exaktare beskrivning. Berättelsen är givetvis fiktiv men väl förankrad i vad vi kan veta om vår förhistoria, i synnerhet för oss med rötter vid Mälaren och Uppland.

Forskare föreslår tankestyrning genom AI för att rehabilitera brottslingar

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK En uppmärksammad molekylärbiolog vill hacka kriminellas hjärnor för att göra dem till laglydiga medborgare. Teknologin är redan framgångsrikt testad på djur, och nu gäller det bara att ändra på den vetenskapliga etiken och öppna upp för experiment på människor. Han nämner specifikt ”diskriminering och hatbrott” som exempel, och enligt honom kan tekniken finnas på plats redan om tio år.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.