Efter kundstormen kal­la­de Bud Light woke-reklamen för ett misstag och lanserade en ny reklamfilm, den här gången med amerikanska flaggor och familjer. Bild: Twitter

Så sparkar vi ut woke-aktivisterna

LEDARE.

Bud Lights reklamhaveri, där sportbarernas grabbigaste ölmärke sponsrade tiktokornas fjolligaste transvestit och tappade halva försäljningen på en vecka, visade sig vara ett påhitt bakom ryggen på ägarna. Det avslöjas i Daily Mail den 13 april 2023.

Det är långt ifrån första gången woke-aktivister använder sina mellanchefspositioner på stora företag för att driva egna politiska agendor. Efter Elon Musks uppköp av Twitter har avslöjandena följt på varandra om hur plattformen styrts av anställdas politiska fanatism snarare än aktieägarnas vinstintressen. Nyligen fick Netflix ägare nog och sparkade ut vänsterextremister som varit mer intresserade av att sprida propaganda och censurera motståndare än att få fler prenumeranter åt sin arbetsgivare. Det här gäller lika mycket svenska företag. När Nya Tider för några år sen funderade över varför IKEA:s reklamfilmer gestaltades av så många svarta män visade det sig vara en äldre vänsteraktivistisk kvinna bakom, som till och med skrutit i intervjuer om att hon brukade driva politisk propaganda på sina uppdragstagares bekostnad.

I alla de här fallen handlar det om före­tag med i grunden bra affärsidéer men som med tiden förvandlats till politiska megafoner av woke-aktiviteter som aldrig själva bryggt någon öl, programmerat en algoritm eller snickrat en möbel. Det är inte så att de här företagen eller för den delen Nike eller Gillette och andra som numera mest provocerar sina kunder, från början skapades för att vara taltrattar för vänstern. Som för alla andra företag började det med bara en vilja att tjäna pengar genom att sälja något som folk vill ha. Men någonstans på vägen har de uppfinningsrika nördarna, entreprenörerna och affärsmännen (typiska högerpersonligheter) fått för sig att de behöver PR-folk, profilansvariga, kommunikatörer, etikkonsulter och sociala medier-strateger (typiska vänsterpersonligheter). Sådana där låtsasyrken som till sin natur till­talar människor som inte själva kan skapa, uppfinna eller bygga något, men däremot älskar att argumentera, problematisera och företräda.

Av samma anledning som att sådana här typer bara kan frodas i samhällen med ekonomiska välstånd kan de också bara breda ut sig i de största koncernerna där det helt enkelt inte märks lika fort att de inte bidrar med något positivt. Där produkterna råkar vara så bra eller marknadsdominansen så stor att det blir vinst alldeles oavsett. På så sätt har många stora företag blivit dumma elefanter som styrs av woke-aktivister som tillåts hålla lekstuga eftersom kvartalsrapporterna trots allt ser bra ut.

Därför är efterspelet med Bud Light ett utmärkt exempel på att det bara finns ett sätt att nå fram med budskapet om att vi inte gillar deras propaganda. Enskilda missnöjda kunder som klagar på Twitter är inget som vare sig aktieägarna märker eller företagens woke-aktivister bryr sig om. Däremot kan ingen missa riktade, omedelbara och massiva bojkotter.

Föga förvånande dröjde det inte mer än en vecka från bojkotten innan Bud Light var ute och kal­la­de sponsringen för ett misstag och lanserade en ny reklamfilm. Den här gången med amerikanska flaggor och familjer. För när allt kommer omkring har inte aktieägare mer övertygelse än så åt vare sig det ena eller andra hållet, i vart fall ingen som väger tyngre än intresset av att tjäna pengar. De låter woke-aktivisterna ha sin lekstuga som placerar företagen högt på olika rankningslistor över ”mest jämställda”, ”klimatsmarta” och ”hbtq-certifierade”, som arrangeras av andra woke-aktivister, men tålamodet försvinner i samma stund som det faktiskt börjar kosta och försäljningen rasar. I slutändan ligger alltså trots allt makten hos konsumenterna, och förhoppningsvis ger exemplet Bud Light blodad tand så att vi fortsätter använda den makten mer.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

USA:s militär har offrats för ”wokeism” och politisk korrekthet

USA:s militär har offrats för ”wokeism” och politisk korrekthet

🟠 DEBATT. Förenta staternas försvarsmakt är i slutskedet av sin pågående kollaps. Det menar veckans debattör Paul Craig Roberts, som bland annat varit biträdande finansminister under president Ronald Reagans ämbetsperiod, vice chefredaktör för Wall Street Journal och kolumnist i Business Week. Han skriver att det indoktrinerade och hjärntvättade högkvarteret tror att ett Babels torn är vad som behövs för att konfrontera Ryssland och Kina. Men vi vet alla hur Babels torn slutade.

New York börjar spåra invånarnas matinköp

New York börjar spåra invånarnas matinköp

🟠 Matövervakning för att nå klimatmålen i Agenda 2030. New Yorks borgmästare vill få invånarna att äta mindre biff för klimatets skull. Staden New York kommer därför att börja spåra koldioxidavtrycket från hushållens matkonsumtion och sätta gränser för hur mycket rött kött som får serveras i stadens offentliga institutioner. Detta görs som en del av ett omfattande klimat­initiativ för att uppnå en 33-procentig minskning av koldioxidutsläppen från mat innan år 2030 och netto noll till år 2050.

Läs även:

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

🟠 DEBATT. I FN:s Agenda 2030, som Sveriges regering aktivt arbetar för att uppfylla, uppställs mål som gäller ett stort antal samhällsområden. Man har beträffande dessa formulerat 17 mål av typen: ingen fattigdom, ingen hunger, god utbildning för alla, hållbar energi för alla, fredliga och inkluderande samhällen och liknande. Men med tanke på de enorma ökningarna av välfärden som världens länder uppnått sedan andra världskriget på basis av sina liberala ekonomiska system, kunde man i FN:s arbete vänta sig en fortsatt utveckling på de grunderna. Istället är det uttalade syftet att ”tänka om angående kapitalismen” och införa ”en intressentkapitalism”, vilket i praktiken är socialism som aspirerar på världsherravälde. Det skriver veckans debattör, Dan Ahlmark.

Vad har hänt sedan 90-talet?

Vad har hänt sedan 90-talet?

🟠 När Henrik Dagård ”hade fel”. Ibland är det lätt att få för sig att det politiska och mass­mediala klimatet är statiskt och att ingenting förändras. Men det stämmer inte riktigt. Förändringar sker, om än långsamt. Den politiska korrektheten härskar fortfarande inom system­media, men det blir allt lättare att uttala de oönskade sanningarna. Veckans debattör Bitte Assarmo drar paralleller mellan två utspel med 27 års mellanrum.

Det verkliga paradigmskiftet

Det verkliga paradigmskiftet

🟠 LEDARE. Det är bra att Sverigedemokraterna börjat tala högt om det pågående folkutbytet. Äntligen. Det verkliga paradigmskiftet är dock ett annat: SD har pekat på att folkutbytet är medvetet. Ingen är så dum att man inte förstår att importen av hundratusentals människor från tredje världen varje år innebär att ursprungsbefolkningen trängs undan, men ingen i SD-toppen har vågat säga det öppet – fram tills nu.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Hur verkligheten kan vara en summa av alla möjliga verkligheter

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Richard Feynmans vägintegral är en kraftfull metod för att förutsäga fysiska fenomen och nästan en filosofi. Fysiker kämpar fortfarande för att förstå hur man använder den och vad resultaten betyder. Den amerikanske fysikern Richard Feynman presenterade i sin doktorsavhandling en alternativ formulering av kvantmekaniken baserad på ”vägintegraler”. Detta kom att kallas vägintegralformuleringen eller funktionalformuleringen av kvantmekaniken.

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Senaste numret

NyT21web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.