eNyT 09/2024

Varför dras insekter till ljus på natten?

 Till en början antog människor att insekter attraherades av värmen från en låga, men andra ansåg att de var direkt attraherade av ljus, en reaktion som kallas fototaxi.

Orbán anklagar Bryssel för att föra ideologiskt krig mot Ungern

 Uppgifter om försök till utpressning från Bryssel på grund av Ungerns motstånd mot det föreslagna finansieringspaketet för Ukraina är den senaste i en lång rad av EU-attacker mot Ungerns konservativa regering, hävdade premiärminister Viktor Orbán.

Våra älskade katter

 Katten är magisk och obegriplig. I ena stunden mjuk och len och i nästa stund sylvass. Människan är kattens tjänare och inte tvärtom, och man måste göra sig förtjänt av kattens respekt och tillgivenhet. Detta är historien om hur människan tämjde katten – eller kanske ska man säga katten tämjde människan.

Nordpolens havsistäcke större än för 16 år sedan

 Bakom etablissemangets och dess medias förledande rapportering om global uppvärmning och snart försvunna polarisar döljer sig en helt annan verklighet. Siffrorna för tillväxten av is- och snömassorna på Grönland bryter åter långt ovanför genomsnittet sedan många decennier tillbaka. Likadant ser det ut för Arktis havsistäcke, som nu är större än det var 2006–2007. Nya Tider presenterar i denna klimatanalys de första siffrorna för januari i år samt en nyutkommen och mycket viktig rapport från klimatforskare, vilka båda är ett slag i ansiktet på klimatalarmisterna.

92-årig kvinna fällde hemtjänstbedragare

 I takt med invandringen har de välfärdssystem som svenska folket arbetat ihop blivit en guldgruva för bedragare. Välfärdssystemen plundras på miljarder, och nya skandaler avslöjas gång på gång. Brotten mot välfärden är systemhotande, stjäl gemensamma tillgångar och är särskilt allvarliga eftersom de drabbar utsatta människor som inte kan försvara sig. Julia Caesar redogör i denna artikel för ett bland otaliga exempel från äldreomsorgen som visar hur sårbara systemen är för den som vill utnyttja dem.

Så tar klanerna långsamt över samhället

 Alla har vid detta laget hört om de kriminella klanerna som utgör ett hot mot vårt samhälle. Men hur fungerar dessa klaner, och hur har de kunnat växa sig så starka? Boken Klanerna är en genomgång av hur organiserade kriminella arbetar i dagens Sverige, och den bild som träder fram är mycket långt ifrån Jönssonligan. Det rör sig om internationell maffia som inte skyr några som helst medel inte bara för att tjäna pengar, utan även utöva makt. De utmanar statens maktmonopol över samhället.

93 procent vet inte att det är EU-val i juni

 Den 9 juni är det val till Europaparlamentet, men bland väljarna är kunskapen om valet låg. Enligt en undersökning från DN/Ipsos är det bara sju procent som vet vilken månad och år valet äger rum.

Europeiska bönder på krigsstigen

 Nästan överallt i Frankrike, till stor del med stöd av den franska befolkningen, protesterar nu bönderna. Tisdagen den 30 januari försökte den nye premiärministern Gabriel Attal svara dem under sitt linjetal, men lyckades inte övertyga någon. Men även i Nederländerna, Tyskland, Belgien och Italien flammar protester upp.

Texas står upp mot Biden

 En kontrovers gällande taggtrådsstängsel för att stoppa illegal invandring över USA:s södra gräns har eskalerat till en växande konflikt mellan Texas och den federala regeringen. Nu ställer åtskilliga andra delstater upp på Texas sida och vissa skickar till och med sitt eget nationalgarde för att hålla de illegala invandrarna – och Washingtons fingrar – borta.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.