eNyT 13/2024

Alexei Navalnyj har dött mystiskt i fångenskap

 Alexei Navalnyj, 47, har rapporterats avliden under mystiska omständigheter i ryskt fängelse enligt uppgifter från den ryska kriminalvården. Navalnyj var den främste ryske oppositionspolitikern mot Putin och överlevde ett mordförsök med nervgift, innan han fängslades – anklagad för ”högerextremism”.

Intervju med Laura Melia: Min man fängslas för tankebrott

 I förra utgåvan av Nya Tider berättade vi om engelsmannen Sam Melia, 34, som hotas av ett långvarigt fängelsestraff för att ha spridit klistermärken. Nya Tider har inte kunnat få en intervju med Sam själv, då han är förhindrad att uttala sig innan straffet fastställts den 1 mars, men vi har pratat med hans fru Laura som även är vice ordförande i Patriotic Alternative, samma organisation som Sam själv engagerat sig i.

Utredning föreslår hårdare regler för arbetskraftsinvandring

 En ny utredning som lämnats till regeringen ska lägga grunden för en ny och avsevärt striktare arbetskraftsinvandringspolitik i Sverige. I betänkandet finns ett flertal förslag som kommer göra det svårare för lågkvalificerad arbetskraftsinvandring, samtidigt som man främjar den högkvalificerade arbetskraftsinvandringen.

Bakåt eller framåt?

 En vanlig inledning av en plan eller ett projekt för framtiden är en återblick på händelseutvecklingen under föregående period. Detta förutsätter dock att återblicken sanningsenligt bekräftar talarens eller skribentens påståenden med hänvisning till historien. Om detta inte är fallet, låter protester och anklagelser om historieförfalskning inte vänta på sig, när dokumenterade åtgärder, händelser och uttalanden motsäger talarens påståenden.

Joe Biden förklaras dement av den amerikanska rättvisan

 Den särskilde åklagaren Robert Hurs rapport förklarade Joe Biden senil och inkapabel att ställas inför rätta för brott gällande handhavande av hemligstämplade dokument, något som nu kan påverka hans chanser till omval och gynna Republikanerna.

Att ta hemligheten med sig till graven

 I USA finns det en sak som en del av de politiker, advokater och journalister som studerat vid Yale universitetet har gemensamt, nämligen det hemliga sällskapet Skull and Bones. Tre av detta sällskaps medlemmar har blivit presidenter. Då Skull and Bones är hemligt finns det oundvikligen många spekulationer och teorier om det.

Utvisas efter 34 år i Sverige

 Den seriekriminelle afrikanske invandraren Geofrey Kitutu döms till utvisning trots att han befunnit sig i Sverige i 34 år – men han är välkommen tillbaka till landet han plågat med sin kriminalitet om bara 10 år.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.