eNyT 35/2024

Hur en NASA-sond löste ett hett mysterium

 De yttre lagren av solens atmosfär är en miljon grader varmare än dess yta, vilket är motsägelsefullt. Nu verkar NASA ha kommit denna paradox på spåren. Man tror att magnetisk aktivitet ligger bakom fenomenet.

Pappa ströp kallblodigt sonen till döds – trots hjärtskärande vädjan

 Hemska detaljer har framkommit i fallet från Södertälje i början av året där en pappa åtalats för och även erkänt att han ströp sin son till döds. Sonens sista oförstående ord blev: ”Vad har hänt pappa? Vad har jag gjort mot dig? Jag älskar dig”. Orden möttes då kallhjärtat av att pappan svarade: ”Jag mördar dig.”

Wokekapitalismen

 Varför omfamnar storfinansen wokeideologin? Kapitalisterna är av självklara orsaker fientliga till socialism, men de omger sig gärna med transor och etniska minoriteter samtidigt som de basunerar ut att vithet är ondska och att vi alla kommer att dö av varmare klimat. Varför? Debattör Karl-Olov Arnstberg förklarar hur woke och kapitalisterna hamnade i samma säng.

Krigets verklighet i konstnärens öga

 Den norske konstnären Frithjof Hoel representerar en sällsynt och engagerade grupp samhällsobserverande individer. I november och december 2023 visades hans stora tavlor i Oslo på BO (Billedkunstnerne i Oslo).

AFS brände EU-flaggan på 1 maj framför arga vänsterextremister

 Det nationalistiska och EU-kritiska partiet Alternativ för Sverige inledde sin ”Swexit-turné” genom Sverige inför EU-valet på 1 maj i Göteborg. Under burop från vänsterextremister brände partiledaren Gustav Kasselstrand en EU-flagga.

Regeringens ekonomiska vårproposition – med sikte på reformer

 SCB har presenterat en fortsatt nedgång i inflationen för mars och Riksbanken öppnar för räntesänkningar under första halvåret 2024. Kraven på sänkt styrränta från de ekonomiska opinionsbildarna har blivit allt mer pådrivande. Samtidigt fortsätter BNP att sjunka och arbetslösheten att vara ett orosmoln, även om de flesta verkar titta bort från den problematiken just nu. I denna kontext lade finansministern den 15 april fram regeringens ekonomiska vårproposition. En budget som riktas in på fortsatt inflationsbekämpning och att öka incitamenten för arbete, men också en strategi för tillväxt och åtgärder mot den kriminella expansionen.

Minnen av merovingerna

 Den merovingiska dynastin härskade över det som idag är Frankrike, Belgien, Nederländerna och Luxemburg samt västra Tyskland från den sena delen av 400-talet till år 751. Som minnen av denna dynasti idag kan man betrakta den tidens arkitektur samt konstverk och hantverk i, framför allt, guld och illuminationer av skrifter.

Pedofilen begick självmord efter uthängning

 Efter att ha hängts ut av Dumpen på grund av sin pedofila aktivitet valde en tvåbarnspappa i 50-årsåldern att begå självmord. Han blev den femte pedofilen som pedofiljägarna hängt ut och som därefter tagit sitt eget liv.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.