eNyT v. 36/2017

Österrike – ett europeiskt nav i migrationsfrågor

 Under onsdagen den 29 augusti samlades Europeiska Unionens utrikes- och försvarsministrar i Wien för att inte bara diskutera fortsatt aktivitet under projektet SOPHIA i Medelhavet, utan framför allt för att finna plausibla lösningar för migrantplaceringar och ett stopp för inflöde av nya kontingenter. Det europeiska projektet SOPHIA har som mål att i samarbete med Frontex hindra och vid nödsituationer rädda flyktingar ute till havs i Medelhavet. I operationen deltar militära patrullfartyg som exempelvis den tyska fregatten ”Mecklenburg-Vorpommern”.

Hur Amerika saboterade för sydafrikanska minoriteter

 Det blir allt mer uppenbart att Sydafrika är en misslyckad stat – det är ingen ”regnbågsnation” utan ett exempel på att en etnisk grupp som är i majoritet förtrycker alla andra etniska minoriteter. Allt enligt demokratins spelregler. De som ville ha en konstitution med maktdelning, vilket förordades av både svarta och vita ledare, förpassades till marginalen av USA:s utsända. Ilana Mercer, själv från Sydafrika, berättar hur det gick till och hur liberala tankesmedjor i USA tror att de kan ”fixa” problemet.

Foto: Young Independence

UKIP-konferens inställd efter AFA-hot

 Det invandringskritiska partiet UKIP:s ungdomsförbund Young Independence har tvingats ställa in sin årliga konferens och båtfest i Sheffield efter hot från militanta vänsterextremister.

DN hånas för bild på anställda

 Dagens nyheter har publicerat en bild på årets nyanställda. Bilden har nu kommit att väcka hånfulla kommentarer på nätet. Orsaken är att bilden nästan bara består av vita medelålders kvinnor.

Försäkringskassan: hen är ett utmärkt alternativ

 Försäkringskassan uppmanar sina handläggare att använda det politiskt laddade ordet ”hen” när myndigheten kommunicerar sina beslut. Fler andra myndigheter har låtit bli att använda ordet på grund av dess politiska laddning, men det har bland annat tidigare förekommit i enskilda domar. Något som lyfts upp av kvällstidningar som hyllat ordvalet för att vara progressivt.

Fredrik Virtanen är flitig krönikör på Aftonbladet och har gjort karriär genom att skriva om politiskt korrekta ämnen. Skärmavbild: Aftonbladet

Nytt regeringsförslag ska sponsra regeringsvänlig media

 Döden för regimvänliga medier fortsätter. Detta är något som bekymrar de styrande, som därför kommit med ett nytt förslag för att via skattemedel sponsra lojala medier. Detta har blivit särskilt aktuellt sedan alternativa medier avslöjat att systemmedier allt mer sysslar med falska nyheter för att lura medborgarna i viktiga samhällsfrågor.

Australien inför unikt socialbidragssystem

 Australien testar nu att införa ett nytt och världsunikt socialbidragssystem som förespråkare menar leder till mindre kriminalitet, minskat beroende av olika substanser och bättre integration. Kritikerna menar å andra sidan att systemet slår specifikt mot aboriginerna, den australiensiska ursprungsbefolkningen, som är de primära mottagarna av socialbidrag i Australien.

En ny gatubild i bosniska städer

 Gatubilden i det ”nya” Bosnien, som uppstod efter kriget i det sönderfallande Jugoslavien, präglas allt mer av investeringarna från oljerika gulfstater. Niqabklädda kvinnor på shoppingrunda är inte bara ett resultat av intensiv turism, utan också permanenta luxuösa bosättningar.

Senaste Nato-kollisionen väcker misstankar om cyberangrepp

 Tio sjömän dödades då en amerikansk jagare kolliderade med ett handelsfartyg utanför Singapores kust den 21 augusti. Spekulationer börjar nu växa om att cyberangrepp från främmande makt kan ligga bakom olyckorna.

Instagram hackat – miljontals personers information till försäljning

 Den populära appen Instagram, med hundratals miljoner användare världen över, har rapporterats blivit hackat under veckan. Nu ligger databaser ute på Darknet, där potentiella köpare kan få tillgång till personlig information som kan leda till allvarliga konsekvenser för de drabbade.

Lärare på svensk skola kan inte tala svenska

 Många föräldrar är upprörda över att flera lärare som skall ha elever i årskurs 1 på Tjärnaängskolan i Borlänge inte bara saknar utbildning och behörighet, de kan inte ens tala svenska med sina elever. Men skolchefen är nöjd: "Det är så samhället ser ut och det är så vi vill ha det".

Den ryska baletthistorien i skandalförpackning

 En kulturskandal med en ekonomisk och en kulturell dimension uppdagades nyligen i Ryssland. Skandalen berör regissören Kirill Semjonovitj Serebrennikov, som anklagas för mottagna men icke redovisade statliga belopp uppgående till miljontals rubel. Som ledare för i Moskva baserade Gogol Centret och tillika Gogol teater blev regissören känd för kontroversiella uppsättningar, som bland annat visade könsorgan i storformat. Många uppfattade det som en aktivitet riktad mot äktryska kulturella värden.

Mushtagh Hosseini, statssekreterare Pernilla Baralt och jämställdhetsminister Åsa Regner. Foto: SVT, regeringen

Polisman knivhuggen nära afghansk sittstrejk

 En polisman knivhöggs i dag i nacken i en oprovocerad attack i anslutning till Medborgarplatsen i Stockholm, där en pågående demonstration hålls av afghaner som motsätter sig avvisning från landet. Enligt Polisens presstjänst smög sig den misstänkte gärningsmannen upp bakom polismannen som patrullerade på platsen och högg honom i nacken med en kniv.

Jan Myrdal. Foto: Nya Tider

Gråtande kristen flicka familjehemplacerades hos muslimer

 En femårig vit kristen flicka tvingas bo som fosterbarn hos en muslimsk familj. Det avslöjar tidningen Times den 28 augusti. Placeringen har redan pågått i sex månader och den niqab-klädda mamman i familjen försöker bland annat tvinga flickan att lära sig arabiska.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.