eNyT v. 37/2023

Sverige och Ukraina ska samproducera CV90

 Enligt Ukrainas biträdande försvarsminister Hanna Maljar har Sverige och Ukraina slutit ett avtal om att gemensamt producera 1 000 exemplar av det svenska Stridsfordon 90, även kallat CV90.

Nordkoreas Kim Jong Un i toppmöte med Putin i Ryssland

 Nordkoreas Kim Jong Un har påbörjat sin tågresa till Ryssland, hans första utlandsbesök på fyra år, där han ska hålla ett möte med Vladimir Putin. Det rapporteras att de två ledarna kommer att förhandla om en vapenaffär under toppmötet, mitt i Ukrainakriget.

Tidöpartierna – förbjud kusinäktenskap

 Medan kusinäktenskap är extremt ovanligt hos svenskar är det vanligt förekommande hos många invandrargrupper från Afrika och Mellanöstern – med omfattande skadliga effekter på grund av långtgående inavel. Nu vill regeringen och Sverigedemokraterna sätta stopp för kusinäktenskap genom att göra det olagligt.

Regeringen vill ösa mer pengar över invandrarskolor

 Regeringen föreslår att det så kallade likvärdighetsbidraget förstärks med 850 miljoner kronor, uppger TT. Avsikten med bidraget är att omfördela pengar efter ”socioekonomiska faktorer”, vilket i normalfallet är starkt kopplat till andelen invandrare på skolan.

Hunden som kom ut ur berget

 Inom den svenska folktron berättas det om hundar på olika sätt. De ansågs kunna förutse dödsfall och oväder samt se vad människor inte kan se. Vittrorna hade hundar och Djävulen troddes anta skepnaden av en svart hund med glödande ögon.

Offret lyckades filma när hon blev våldtagen

 En ung svensk kvinna lyckades få upp sin mobil och filma hur hon blev förföljd av en arabisk man som sedan överföll henne och genomförde en våldtäkt som hon även lyckades filma delar av. Nu letar polisen efter våldtäktsmannen och går ut med signalementet.

EU:s import av flytande naturgas oroar Soros-sponsrad tankesmedja

 Trots sanktionerna och de ambitiösa målen att bli oberoende av rysk energi har EU-länderna istället ökat sin import av flytande rysk naturgas jämfört med hur det var före Ukrainakriget. Det visar en rapport från den George Soros-kopplade tankesmedjan Global Witness.

60-årig kvinna mördad – mamma till gängkriminell

 Det är inte bara gängkriminella som löper stor risk att mördas, utan även deras anhöriga. En 60-årig kvinna blev ännu ett offer för det kriminella invandrarvåldet när hon sköts ihjäl natten till torsdagen. Anledningen – hon var mamma till en kriminell invandrare i konflikt med andra gängkriminella.

Explosionen som ödelade hus orsakad av elsparkcykel på laddning

 En omfattande explosion och efterföljande brand ödelade ett flerfamiljshus i Norrköping och fick polisen att misstänka kriminella gäng som nästan dagligen spränger bomber i Sverige. Men nu visar polisens utredning att det var något mer vardagligt än så – en elsparkcykel på laddning.

Tigermyggan snart i Sverige

 Den asiatiska tigermyggan sprider sig norrut i Europa. Efter att två personer insjuknat i denguefeber försöker franska myndigheter utrota de ovälkomna inkräktarna. Samtidigt har några ägg upptäckts i Sverige.

Museum förbjuder vita besökare på lördagar

 Ett museum i den tyska staden Dortmund har blivit uppmärksammat och kritiserat efter det blivit känt att man vill skapa ”säkra zoner för icke-vita” som ”upplever daglig rasism” - genom att införa segregation och neka vita människor tillträde på lördagar.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.