eNyT v. 43/2023

Tunga namn varnar för att censur på nätet förstör friheten

 Sedan covidpandemin har auktoritära ledare i USA och runt om i världen cyniskt använt påståenden om ”desinformation” för att censurera vanliga människor och kväva meningsskiljaktigheter om allt från effektiviteten av masker och vacciner till kriget i Ukraina, situationen i Mellanöstern och Hunter Bidens bärbara dator.

Mångkulturen manifesterar sig åter i Frankrike

 En terrorattack avvärjdes idag när en knivbeväpnad man som skrek ”Allahu Akbar” utanför Reims polishögkvarter oskadliggjordes. Den avvärjda attacken kommer 10 dagar efter knivattacken på en fransk skola av en tjetjensk islamist som kostade en lärare livet och två andra anställda skadades. Häromdagen mördades en 68-årig kvinna i Lille. Gärningsmannen, som är från Elfenbenskusten, befann sig illegalt i Frankrike

Ny invandringskatastrof till väst?

 En del konservativa amerikanska debattörer propagerar nu för att Gazas humanitära katastrof i stället ska bli en ny flyktingkris för Europa och USA. Samma trend lär därmed snart dyka upp i Europa.

Schweiziskt invandringskritiskt parti gör rekordval

 Rösträkningen pekar på att det euroskeptiska högerpartiet Schweiziska folkpartiet kommer att få runt 29 procent av rösterna i söndagens nationella val i Schweiz. Samtidigt är de Gröna på tillbakagång.

Greta Thunberg tar ställning för Gaza – kallas antisemit

 Med en bild på sociala medier har klimatextremisten Greta Thunberg tagit ställning i kriget mellan Israel och Hamas, menar många användare på X, tidigare Twitter. Men en oväntad detalj väcker även ont blod och gör att judar kallar henne för antisemit – en gosedjursbläckfisk.

Israelisk toppolitiker hotar Ryssland

 En ledande israelisk politiker hotar Ryssland med att de kommer få ”betala priset” för att, enligt honom, stödja Hamas. Kärnvapennationen Israel har länge haft som praktik att lönnmörda politiker och forskare från andra länder som man ser som fientliga, så hoten är kanske inte tomma, utan kan representera en farlig utveckling.

Gaza är fattigt, Qatar är rikt – hur lever Hamas ledare?

 Medan Gazaborna står i skottlinjen i den uppblossande konflikt med Israel som Hamas har startat, lever en del av Hamas ledarskap ett bekvämt liv långt borta från den fattiga landremsan. Ismail Haniyeh, allmänt ansedd som den palestinska gruppens ledare, bor i Qatar och ofta setts stoltsera med sina rikedomar.

Rysk oljeexport ökar trots sanktioner

 I september ökade den ryska oljeexporten tack vare ökad försäljning till Kina och Turkiet, vilka inte tillämpar gällande sanktioner. Samtidigt ökade exporten från OPEC+, främst på grund av Ryssland, Saudiarabien och Iran, som noterade en anmärkningsvärd tillväxt i försäljning och exportintäkter.

Bryggaren från Göteborg

 Pripps bryggeri i Göteborg grundades och utvecklades av Johan Albrecht Pripp under 1800-talets första hälft. Bryggeriet kom att bli väldigt framgångsrikt och blev det största i Göteborg redan under Pripps livstid.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.