Christer Ericsson

Artiklar av Christer Ericsson

World Economic Forums årsmöte i Davos 2023

World Economic Forums årsmöte i Davos 2023

🟠 Eliten kom med privatflyg för att diktera klimatåtgärder. Världens politiska och ekonomiska elit träffas en vecka i Schweiz för att utanför mediernas ljus och demokratins insyn omforma och diktera framtiden för 8 miljarder människor. Det sker under lyxiga former som står i bjärt kontrast till kraven på att vanliga människor ska sänka sin levnadsstandard. Toppolitiker från över hundra nationer deltog och deras skattebetalare fick betala de mycket höga inträdes- och medlemskapsavgifterna. WEF-chefen Klaus Schwab lovade deltagarna att de under hans ledning skulle ”bemästra framtiden”. På de privata stängda mötena planeras denna framtid som sedan världens regeringar genomför.

Förändrade jetströmmar bakom extremvädret

Förändrade jetströmmar bakom extremvädret

🟠 Solen ett växande hot. Snö- och köldrekord fortsätter att sättas över hela världen på löpande band samtidigt som värmerekord satts i centrala och östra Europa. Vi förklarar i denna klimatanalys hur solen och jetströmmarna påverkar klimatet och varför den senaste tidens varma väder i delar av Europa inte är ett bevis för global uppvärmning. Nya klimatforskningsstudier påvisar att global uppvärmning inte är ett hot, men mörkas av etablissemanget och dess media. Nya Tiders forskningskällor kommer med en varning.

1 919 covidpatienter inlagda på sjukhus – alla var vaccinerade

1 919 covidpatienter inlagda på sjukhus – alla var vaccinerade

🟠 Chocksiffor från Australien. Andra halvan av december lades 1 919 australiensare med diagnosen covid-19 in på sjukhus i delstaten New South Wales. Av dessa visade sig ingen vara ovaccinerad. Tvärtom så hade så många som 868 av dessa patienter fått fyra eller fler doser av de alltmer kritiserade covid-”vaccinen”. Siffrorna kommer efter att flera forskningsstudier samt den amerikanska folkhälsomyndigheten CDC, brittiska hälsodepartementet DHSC och brittiska Oxforduniversitet visar att covidvaccinen inte fungerar som påstått. De ger inget skydd, utan ökar tvärtom risken för infektion och behov av sjukhusvård. Etablissemanget och dess media fortsätter dock att mörka både statistik och forskningsrapporter.

Jorden nu svalare än på 1980-talet

Jorden nu svalare än på 1980-talet

🟠 Snöfall på flera platser i Saudiarabien. Medeltemperaturen på jorden är nu bara +0,05 grader Celsius över det som brukar kal­las ”klimat­normaler”, vilket är medeltemperaturen för olika tidsperioder under åren 1991-2020. Arabiska halvön ser en kraftigt ökande nederbörd som lett till både översvämningar, hagelstormar och tidvis tämligen kraftiga snöfall. Alltfler börjar nu ifrågasätta det rådande klimatnarrativet, som hävdar att vi kommer att gå under av hetta om inte mänskligheten åtlyder globalisternas och klimatfanatikernas alla påbud.

Kyligare klimat: Australiens sommar startar rekordkallt

Kyligare klimat: Australiens sommar startar rekordkallt

🟠 Klimatolog: ”Det är helt otroligt!”. Det har varit ovanligt kallt på många håll i världen i år och inte minst på södra halvklotet. Mängder av nya köldrekord har satts och jordbruket har återigen drabbats hårt. I Australien har det extremt avvikande våta och kal­la vädret fått befolkningen att undra vad som pågår. De berövas svaren som finns, då dessa aldrig återges av systemmedia, även om medierna nu erkänner att vädret är ”särskilt ovanligt”. Nya Tider avslöjar här den underliggande orsaken till varför det är så avvikande kallt och vått i Australien och på så många andra platser.

Solens aktivitet historiskt svag

Solens aktivitet historiskt svag

🟠 Den globala medeltemperaturen föll i november. I november minskade antalet solfläckar och därmed solens aktivitet. Det gjorde direkt avtryck i sänkt global medeltemperatur och mängder av nya köldrekord i bland annat Australien. Nya Tider visar i denna analys hur solen styr jordens klimat. Vi tittar närmare på hur solaktivitet beräknas nu och historiskt samt hur det direkt påverkat vår historia, exempelvis vikingatåg och den stora emigrationen till Amerika. Mycket tyder nu på att vi gått in i något som kal­las Stort solminimum, ett fenomen som då det inträffat tidigare haft katastrofala följder i vår historia. Likväl fortsätter etablissemanget och dess media att inte bara mörka det, utan hävdar dessutom ett motsatt hot – global uppvärmning.

Rekordkyla och snö världen över

Rekordkyla och snö världen över

🟠 Kylande La Niña tredje året på raken. På södra halvklotet är det kylande väderfenomenet La Niña inne på sitt tredje år. Det har kraftigt påverkat vädret där. Sydamerikas jordbruk har blivit lidande och Australien har haft rekordkyla och rekordnederbörd. På Sydpolen sätts nya köldrekord. Det ser lika illa ut i norra hemisfären. USA drabbades redan i mitten av november av en rekordsättande snöstorm. Vinterkylan har nu till slut slagit till mot Europa där svår energikris råder. Arktisk kyla kommer att dra ned över Sverige redan till lucia med temperaturer som kan hamna 20°C under de normala. Mycket tyder på att vi står inför en rekordkall vinter.

Vulkanutbrottet i Tonga mer katastrofalt än världen fick veta

Vulkanutbrottet i Tonga mer katastrofalt än världen fick veta

🟠 Minskat solinsläpp och sjunkande temperaturer. När undervattensvulkanen i önationen Tonga i Söderhavet fick sitt explosionsliknande utbrott den 15 januari så spreds en massiv tryckvåg, kraftigare än den största atombomb, både genom jordens hav och atmosfär. Den katastrofala händelsen skapade ett rekordhögt ask- och gasmoln som fortsatt sprider sig över jorden. Betydligt värre är att den dramatiskt har minskat solinstrålningen över stora delar av jorden och fått temperaturen i atmosfären att sjunkit drastiskt, vilket sammantaget påverkar jordbruket i södra hemisfären mycket negativt. Nya Tider presenterar här ett axplock av tillgängliga nya data och kan med våra källor avslöja att myndigheter försökt dölja katastrofens omfattning. Vi påvisar även ett historiskt samband som förskräcker.

Kraftigt sjunkande födelsetal världen över

Kraftigt sjunkande födelsetal världen över

🟠 Klimatfanatikerna kräver att vi slutar köra bil, flyga på semester, äta kött och helt lägger om våra liv. Men det räcker inte. Vi måste föda färre barn och minska i antal totalt sett för att rädda planeten, påstår dessa självutnämnda världsförbättrare. Annars hotas vi alla av överbefolkning, trots att vi i Väst och stora delar av världen har befolkningsminskning. Nu verkar deras krav infrias när antalet nyfödda barn plötsligt börjat sjunka dramatiskt och alarmerande.

Julmarknad påtvingas restriktioner och säljförbud av 350 produkter

Julmarknad påtvingas restriktioner och säljförbud av 350 produkter

🟠 Krucifix förbjöds på ”Jesusbarnets marknad”. Frankrikes äldsta och största julmarknad Christkindelsmärik (Jesusbarnets marknad) i kulturstaden Strasbourg lockar runt två miljoner besökare varje säsong. Men i år hotas den inte bara av den pågående svåra energikrisen, utan också av politisk korrekthet. Det gröna styret har upprättat en förbudslista på 350 produkter, inklusive kristna krucifix. Det väckte ramaskri och stadshuset tvingades backa och tillåter nu försäljning om krucifixen kal­las ”JC-kors”. Förbudet för övriga produkter kvarstår dock med en mängd olika nya ursäkter. Inga av dessa visar sig dock hålla vid en närmare granskning.

Page 1 of 39 1 2 39

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT05web-thumbnail
Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.