Christer Ericsson

Artiklar av Christer Ericsson

Förändrade jetströmmar: Historisk kyla och nederbörd i Storbritannien och världen över

Förändrade jetströmmar: Historisk kyla och nederbörd i Storbritannien och världen över

🟠 – Systemmedia tonar ner och förleder Storbritannien uthärdar i år en historiskt kall juni månad. Den är hälften så varm som 2023 och en av de kallaste sedan 1659. Britterna är besvikna på den uteblivna sommarvärmen och börjar ställa frågor. Systemmedierna måste därför rapportera och gör då allt för att tona ned och blanda bort korten. Vi ger i denna analys några exempel på deras fula knep. Det har fallit så mycket snö i Alperna att skidanläggningar tvingats stänga för snöröjning – i juni. Kylan beror på förändrade jetströmmar, vilka för ner kall arktisk luft ovanligt långt söderut. Vi förklarar fenomenet och vad som egentligen ligger bakom denna dramatiska utveckling.

Värsta naturkatastrofen i jordbruksjättens historia – global matsäkerhet hotas

Värsta naturkatastrofen i jordbruksjättens historia – global matsäkerhet hotas

🟠 KLIMAT Översvämningar i södra Brasilien har dränkt städer, dödat minst 160 människor och fördrivit över en halv miljon. Infrastruktur som vägar, broar, dammar och elnät har raserats. Tiotusentals djur har drunknat när enorma åkerarealer, hundratusentals lantbruk och otaliga matlager översvämmades i den senaste extremväderhändel¬sen som drabbat jordbruksjättens ”kornbod”. Delstaten Rio Grande do Sul, starkt präglad av tysk och italiensk kultur, har lamslagits helt och vattenmassorna kvar¬står dessutom i flera veckor. Lantbruksutrustning och mat för miljardbelopp har gått förlorade, där de initialt uppskattade återuppbyggnadskostnaderna tros ligga på motsvarande minst 310 miljarder svenska kronor. Brasilien är en stor nettoexportör av lantbruksprodukter. Utan dem på världsmarknaden kommer den globala matsäkerheten och matpriserna att påverkas kraftigt.

Covidvaccinskandalen: Brittisk parlamentsledamot kallar polis till möte efter att ”mycket oroande och allvarliga nya bevis” framkommit

Covidvaccinskandalen: Brittisk parlamentsledamot kallar polis till möte efter att ”mycket oroande och allvarliga nya bevis” framkommit

🟠 Kort efteråt fick han höra att ”han snart kommer att dö …” Den brittiske parlamentsledamoten Andrew Bridgen har skrivit ett öppet brev till Sir Mark Rowley, polischef för Metropolitan Police, och bett om ett brådskande möte med honom och hans utredare för att diskutera ”allvarliga frågeställningar” som framkommit angående covid-19-pandemin och massvaccinationsprogrammet. Nya Tider har tagit del av brevet och återger det i delar här. Anledningen till begäran om ett möte handlar bland annat om att det framkommit att Storbritanniens premiärministern Rishi Sunak privat investerat mångmiljardbelopp i vaccintillverkaren Moderna, som den brittiska regeringen sedan givit olika fördelar samt skrivit lukrativa kontrakt med. Detta samtidigt som alla larm om vaccinskador och överdödlighet ignorerats. Sedan Bridgen började skärskåda överdödligheten och vaccinskadorna har han utsatts för en sällan skådad hatkampanj från etablissemanget och dess media, där han motarbetas och smutskastas på alla sätt samt mobbas och till och med hotas till livet.

Cyberhotet: FBI fruktar Kinas ”massiva” förmåga att hacka vitala amerikanska system

Cyberhotet: FBI fruktar Kinas ”massiva” förmåga att hacka vitala amerikanska system

🟠 Hemdatorer kapades och användes i den kinesiska cyberattacken på USA I samma takt som spänningarna ökar mellan USA och Väst å ena sidan och Ryssland och Kina å andra, så har också oron för cyberattacker ökat. Den federala polismyndigheten FBI slår larm efter att den upptäckt ett omfattande botnät som kinesiska hackare i operationen Volt Typhoon använt för att angripa amerikanska myndighetsdatorer och vital infrastruktur. Kommunistkina sägs ha planer på att ”ödelägga” USA:s infrastruktur. Denna artikel förklarar vad botnät är samt reder också ut skillnaden mellan datorvirus, datormaskar och datortrojaner.

Sverige nu medlem i Nato – 200 års neutralitet och alliansfrihet är över

Sverige nu medlem i Nato – 200 års neutralitet och alliansfrihet är över

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET En historisk tillbakablick visar att allianser – inte neutralitet – ökar risken för krig. Det finns flera uttalanden från de segerrusiga politikerna efter Natointrädet som borde leda till eftertanke. Varför finns det plötsligt pengar till försvaret nu, när Sverige sägs vara tryggare än någonsin? Varför är det viktigt att rusta upp just nu, när ”Ryssland är kraftigt försvagat”? Det låter inte som tongångar från någon som strävar efter fred.

Vattenbrist i Europa: Nästa stora kris skapas i det dolda

Vattenbrist i Europa: Nästa stora kris skapas i det dolda

🟠 LEDARE Den nya kommande stora krisen är vattenbrist, i alla fall om man ska tro globalisternas egna utsagor. De påstår att global uppvärmning och bristande nederbörd kommer leda till en katastrofal ”vattenkris” i Europa. Medan detta basuneras ut av systemmedia så verkar de i det tysta, bortom allmänhetens kännedom, för att riva en miljon dammar och fördämningar i Europa. Alltså de som just byggdes för att ge människor och jordbruk tillgång till vatten. Genom att riva dem hotas både vatten- och matsäkerheten. Är det därför de vet att en vattenkris kommer?

Dolt och dödligt spionkrig: Kinas kontraspionage krossade CIA:s spionnät för tio år sedan

Dolt och dödligt spionkrig: Kinas kontraspionage krossade CIA:s spionnät för tio år sedan

🟠 UTRIKES Den amerikanska spionorganisationen CIA förlorade sitt nätverk av informatörer och agenter i Kina för ett decennium sedan och har förgäves kämpat för att återuppbygga det. USA är därför blinda i Kina och har enligt Wall Street Journal, en tidning som agerar närmast som den djupa statens språkrör, ”ingen verklig insikt i det kinesiska ledarskapets planer”. Det förlamar Washingtons utrikespolitik. Kinas industrispionage mot Väst ökar medan USA och Väst halkar efter och inte längre vet hur långt före Kina ligger på flera områden. Nu storsatsar CIA med en enorm specialbudget på motsvarande en biljon kronor för att återbygga sin underrättelseinhämtningskapacitet, men Kinas orwellska och snabbt växande AI-styrda massövervakning gör spionage närmast omöjligt. Flera amerikanska soldater med kinesiskt påbrå har dömts för spioneri den senaste tiden. Samtidigt strömmar tiotusentals kinesiska män in i USA illegalt, varav många rekryteras till USA:s militär som erbjuder medborgarskap efter tjänstgöringsperioden. Kineser är allt från sjömän på hangarfartyg till tekniska specialister som ska avvärja hot från ”främmande makt”. Detta mycket allvarliga säkerhetshot talar dock inte politiker och systemmedia om.

Verkligheten bakom den bombastiska krigshetsen: Storbritanniens militär – en skugga av sin forna storhet

Verkligheten bakom den bombastiska krigshetsen: Storbritanniens militär – en skugga av sin forna storhet

🟠 UTRIKES I januari höjdes röster i Storbritannien för att mobilisering av befolkningen snart kan bli nödvändig. Detta efter att liknande tongångar om att folk måste förbereda sig på krig hörts simultant från nästan alla västeuropeiska länder, inklusive Sverige. I Storbritannien har det nyligen framkommit att regeringen dolt hur underbemannade alla försvarsgrenar är. Det visade sig att rekryteringen inte fungerat i nästan ett och ett halvt decennium. Det har gått så långt att vissa förband ligger på gränsen för stridsduglighet och att utrustning – upp till hela örlogsfartyg – inte kan underhållas och därför måste skrotas. Politikerna och militären har i många år prioriterat en ökad mångfald och ”inkludering”, men vägrar se ett samband mellan detta och att rekryteringen avstannat i samma takt. Istället börjar man nu tala om att britterna måste förbereda sig på tvångsmobilisering till en medborgararmé, som sägs vara nödvändig för det världskrig man verkar veta ska komma inom fem år.

Page 1 of 46 1 2 46

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.