Filip Johansson

Artiklar av Filip Johansson

Seymour Hersh hävdar att USA ser ukrainska armén som demoraliserad

Seymour Hersh hävdar att USA ser ukrainska armén som demoraliserad

🟠 UTRIKES Seymour Hersh, veteranjournalisten som bland annat avslöjat massakern i Song My under Vietnamkriget och i början av 2023 hävdat att USA och Norge låg bakom attentaten mot Nord Stream, uppger nu att den ukrainska armén är demoraliserad. Han noterar också att det för närvarande inte finns något intresse för fredssamtal. Ukrainas påståenden om stegvisa framsteg i offensiven är ”bara lögner”.

Europeiska unionen bötfäller TikTok med 345 miljoner euro

Europeiska unionen bötfäller TikTok med 345 miljoner euro

🟠 UTRIKES Trycket på TikTok fortsätter. Europeiska unionen (EU) ålade fredagen den 15 september 2023 det kinesiska sociala nätverket böter på 345 miljoner euro för att ha brutit mot dess dataskyddsregler. TikToks behandling av information gällande minderåriga hade anmälts av den irländska dataskyddskommissionen (DPC). Några dagar efter att ha meddelat öppnandet av ett datacenter på Irland för att lugna de europeiska myndigheterna, drabbas TikTok, som redan drabbats av restriktioner och blockerats av flera länder runt om i världen, av ytterligare ett slag.

Auktoritära signaler i Kanada

Endast en tredjedel av kanadensarna litar på sin federala regering

🟠 UTRIKES Populariteten för Justin Trudeaus regering i Kanada fortsätter att falla. Endast en tredjedel av kanadensarna har ”högt förtroende” för federala institutioner, särskilt hälsovårdsinstitutioner. Endast medströmsmedier och kändisar klarar sig sämre än regeringen, vars förtroendebetyg har sjunkit stadigt sedan Covid-pandemin, enligt en intern rapport utförd av Folkhälsomyndigheten i Kanada (PHAC).

Notting Hill Carnival i London spårar ur – igen

Notting Hill Carnival i London spårar ur – igen

🟠 UTRIKES Sverige må ha sina eritreanska festivaler, men man kan i Storbritannien också. Svarta ungdomar filmades när de sprang på gatorna med machetes vid årets Notting Hill Carnival. Slutnotan hamnade på en biten polis, 8 knivhuggna och 275 gripanden för knivinnehav, droger och sexuella övergrepp på den årliga migrantfestivalen.

Befolkningstillväxten i Frankrike kommer att fortsätta ”huvudsakligen genom invandring”

Befolkningstillväxten i Frankrike kommer att fortsätta ”huvudsakligen genom invandring”

🟠 UTRIKES Invandringen kommer under de kommande åren att utgöra ”huvuddelen av den franska befolkningstillväxten”, enligt en studie från Institut Montaigne som publicerades måndagen den 28 augusti 2023. 10 procent av landets invånare är nu invandrare, det vill säga nästan 7 miljoner människor. Det är en ”aldrig tidigare skådad andel” och befolkningstillväxten kommer att ”fortsätta huvudsakligen genom invandring”.

Page 1 of 87 1 2 87

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT38web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.