eNyT v. 19/2023

Voyager får förlängt liv

 NASA hoppas att deras ikoniska rymdfarkoster Voyager 1 och 2 ska kunna fortsätta att samla in data utanför solsystemet efter sina respektive 50-årsdagar. Det kommer dock att kräva att man successivt stänger ner instrumenten ombord.

Ryssland firar segerdagen

 Ryssland firar idag, den 9 maj, för att markera Sovjetunionens seger över Nazityskland under andra världskriget. Segerdagen firades först av sovjetledaren Leonid Brezjnev 1965. Boris Jeltsin uppmärksammade det sporadiskt efteråt, men Vladimir Putin har åter betonat segerdagens patriotiska betydelse.

Kritiserade islam – avrättades

 I tider när allt fler röster höjs för att förbjuda kritik av islam och politiska ställningstaganden där man till exempel bränner koranen är det viktigt att minnas att när muslimer väl har makten och inför sharia – islamsk lag – så straffas all kritik av religionen skoningslöst.

FN:s råd för mänskliga rättigheter kritiserar Frankrike

 Frankrike fick en störtflod av kritik måndagen den 1 maj 2023 vid FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève. Många medlemsländer, inklusive USA, Kina och Ryssland, fördömde ett ”oproportionerligt förtryck” av demonstrationer och en ”överdriven användning av våld” av fransk ordningsmakt. De rekommenderar att landet ”fördubblar” sina ansträngningar för att bekämpa våld och rasdiskriminering och att genomföra oberoende utredningar för att ”straffa de ansvariga.

Strindberg och naturen

 August Strindberg är allmänt känd för sina romaner, noveller och dramer, men han var även en konstnär. Med hjälp av blyerts och oljefärger skildrade han naturens skönhet och vildhet på flera målningar och teckningar från 1870-talet och framåt.

Livstid för en av sönerna som mördade sin mamma – den andre frias

 Domen har meddelats i det uppmärksammade fallet där två romska bröder körde på och mördade sin egen mamma. Den yngre brodern frias från mordet men den äldre brodern, som spelade in en video efter mordet där han var stolt över sitt dåd, dömdes till livstids fängelse.

Premiärminister Orbán vid CPAC: Ett nationsförstörande virus har skickats mot västländer

 Conservative Political Action Conference (CPAC) är en årlig politisk konferens för konservativa i USA. Konferensen organiseras av American Conservative Union (ACU) och i år hålls också ett evenemang i Ungern där den ungerske premiärministern talade för deltagarna i Budapest och förklarade att hans land kan fungera som en inkubator för att forma konservatismens framtid.

Regeringen: Höj kraven för arbetskraftsinvandrare

 Regeringen presenterar idag nya och kraftigt höjda krav för arbetskraftsinvandrare. Från och med oktober höjs försörjningskravet för arbetskraftsinvandrare till det dubbla – 26 560 kronor per månad. Annars får de inte komma till Sverige för att jobba.

Socialdemokraternas lotter – rent lurendrejeri

 Regeringen och Sverigedemokraterna är på väg att stänga ner Socialdemokraternas största inkomstkälla: En lotteriverksamhet för 152 miljoner kronor om året. En av grunderna som anges är att det rör sig om bedräglig verksamhet som drabbar äldre och ekonomiskt svaga. Nu har en undersökning visat de hemliga manusen som lottsäljarna använder för att lura sina kunder.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.