Åke Blomdahl

Artiklar av Åke Blomdahl

Nordangård: Världshjärnan och den ultimata planekonomin

Nordangård: Världshjärnan och den ultimata planekonomin

🟠 Strax före jul i fjol släppte Jacob Nordangård sin senaste bok, Den digitala världshjärnan. Där fortsätter han granskningen från sina tidigare böcker, Rockefeller – en klimatsmart historia och Den globala statskuppen, av hur de allra rikaste och mäktigaste, aldrig valda, styr världssamfundet mot ett teknokratiskt elitstyre som de själva kontrollerar. Det hela sker med föregivet goda föresatser att rädda världsbefolkningen från sjukdomar, utrota fattigdom och rädda planetens livsuppehållande natursystem. Metoden är genomgående att övervaka, beräkna och styra allt i detalj med hjälp av artificiella intelligenser.

8 miljarder – men befolknings­ökningen är inte jämn över planeten

8 miljarder – men befolknings­ökningen är inte jämn över planeten

🟠 OPINION. Enligt FN:s befolkningsfond (UNFPA) firade vi 8 miljardersdagen* den 15:e november. Planetens befolkning ökar fortfarande dramatiskt om än i minskande tempo. Bland västerlänningar och japaner har dock befolkningsökningen förbytts till befolkningsminskning – vi blir alltså en allt mindre minoritet på planeten. För Europas och USA:s del blir vi inte bara färre, vår plats tas över av befolkningsöverskottet från främst Afrika.

Agenda 2030 – Jacob Nordangård berättar om teknokraternas lösningar

Agenda 2030 – Jacob Nordangård berättar om teknokraternas lösningar

🟠 FÖREDRAG. Vad är Agenda 2030? FN:s generalförsamling antog 2015 en storslagen avsiktsförklaring för att lösa mänsklighetens alla problem, enligt en slags moralisk guldstandard uttryckt i Agenda 2030. Världens största företag och rikaste oligarker, organiserade genom World Economic Forum (WEF), är programmets huvudpartner och i praktiken avgörande för finansiering och genomförande av Planen, ”Den stora omstarten”.

Gaiateorins fader död vid 103 år

Gaiateorins fader död vid 103 år

🟠 James Lovelock är en av de mest kontroversiella och inflytelserika vetenskapsmännen i vår tid. Oberoende och kontroversiell inom alla läger av klimatdebatten ända in i 2021. Hans betydelse för i synnerhet miljörörelsens verklighetsuppfattning kan inte överskattas, men det stannar inte vid det. Lovelocks Gaia-teori har betydelse som sträcker sig långt in på religionens och livsåskådningarnas område. Kan hela jorden betraktas som en egen levande organism?

Vad är en kvinna?

Vad är en kvinna?

🟠 Vad är en kvinna? Det är ganska självklart, kan det tyckas, men inte om man är drabbad av modern genusideologi. Frågan är titeln till en drabbande dokumentärfilm publicerad av Daily Wire i USA. Filmen handlar om hur Matt Walsh, författare och konservativ politisk kommentator, reser runt i USA och intervjuar olika experter i genusfrågor. De är psykologer, en kirurg, en psykiatriker, politiker, idrottskvinnor och även en del vanligt folk för att få svar på den specifika frågan: ”What is a Woman?”

Nikolai Astrup: livsbejakande måleri

Nikolai Astrup: livsbejakande måleri

🟠 På Prins Eugens Waldemars Udde i Stockholm pågår nu en utställning med den norske målaren Nikolai Astrup (1880-1928). Det är en färgrik kärleksförklaring till det norska landskapet när det visar sin frodigt blomstrande sida. Astrup byggde tillsammans med sin familj en trädgård och ett hem – Astruptunet – vid sjön Jølstravatnet. Astrup är känd och älskad i Norge, men tämligen okänd utomlands.

Pär Ström slår näven i bordet

Pär Ström slår näven i bordet

🟠 Den som minns feminismdebatten för drygt tio år sedan, minns kanske att Pär Ström var en av dem som tog kampen. Han har skrivit flera böcker, fick in artiklar i de stora tidningarna och ställde upp i TV:s debattprogram. Pär Ström anklagades för att vara reaktionär kvinnohatare, men hävdade själv ”jämställdismen”. Pär bjöd in till jämstäldismpub där feministkritiska åsikter kunde ventileras. Mötena urartade emellertid när aggressiva vänsterextremister kom för att hota och ställa till bråk. Till slut måste Pär stänga och han förklarade debatten avslutad för egen del. Efter nästan tio års tystnad är Pär Ström tillbaka i det offentliga rummet. "Nu fan räcker det" heter den youtubekanal som han startat för någon månad sedan.

Sociobiologins fader är borta

Sociobiologins fader är borta

🟠 VETENSKAP En av biologins verkligt stora, Edward O. Wilson, sociobiologins grand old man, avled den 26 december, vid en ålder av 82 år. Wilson var expert på sociala insekter, främst myror och termiter. Han var också en oerhört skicklig och produktiv populärvetenskaplig författare. Hans evolutionsbiologiska förklaringar till hur altruistiska beteenden och komplexa samhällen kan ha utvecklats har haft en oerhörd betydelse för vår allmänna förståelse av naturen men också för hur våra mänskliga samhällen och kulturer kunnat uppstå. Han har hatats och anklagats för rasism från vänsterintellektuellt håll och för scientism och ateism från religiöst håll, men har förblivit en fyrbåk för ett naturvetenskapligt förhållningssätt.

Jobbar Bill Gates och ”globalisterna” på en radikal folkminskning?

Jobbar Bill Gates och ”globalisterna” på en radikal folkminskning?

🟠 OPINION Det korta svaret är nej. De stora oligarkerna i världen bygger sin makt på människor. Deras makt och rikedom kommer från att miljarder konsumenter efterfrågar deras varor och tjänster. De sågar inte av den gren de sitter på. Globalisterna har en teknokratisk agenda: Det finns inte några hinder för hur långt den mänskliga civilisationen kan nå, hur många människor som kan finnas, hur mycket var och en kan konsumera – om, men endast om – just deras utvalda vetenskapsmän, innovatörer och entreprenörer får bestämma. Domedagspropagandan är till för att skrämma oss till att efterfråga deras messianska räddningsplan.

Page 1 of 12 1 2 12

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT12web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.