Erik Alhem

Artiklar av Erik Alhem

Erik Gustaf Geijer

Erik Gustaf Geijer

🟠 HISTORIA Erik Gustaf Geijer betraktas som en av den svenska nationalismens fäder, en stor estetiker och idégivare. Han var författare, poet, filosof, historiker och tonsättare. Denna 1800-talets stora kulturpersonlighet, enormt omhuldad, föddes 12 januari 1783 på Ransäters bruk i Värmland där det numera finns ett museum i Geijersgården till hans minne. Ransäter är för övrigt stället där folkmusik ljuder då en stor spelmansstämma hålls i början av juni varje år.

Vikingaskepp – förfäders fartyg och farleder

Vikingaskepp – förfäders fartyg och farleder

🟠 HISTORIA Skandinaviens högkultur blomstrar under slutet av järnåldern. Gynnsamt läge gjorde Skandinavien till navet i den öst-västliga handeln efter att 600-talets muslimska framryckning gjort den traditionella rutten över Medelhavet osäker. Nordborna breddade sin horisont, genom sina utvecklade skepp kunde de förflytta sig över enorma områden. Förutom vår egen del av världen satte de segel till ytterligare minst tre andra världsdelar.

Magnus Stenlund: Sveriges historia med nya ögon

Magnus Stenlund: Sveriges historia med nya ögon

🟠 INTERVJU. Nyligen släppte Magnus Stenlund sin andra bok i serien En gammal men ny historia om Sverige, den här gången om bronsåldern. Boken, med titeln Svärdet och Gudarna, är dubbelt så tjock som den första boken i serien, Blodet och Jorden, som handlade om nordisk stenålder. Nya Tider har träffat Stenlund, som berättar att dagens forskare drar sig för att porträttera våra förfäder i positiv dager. Detta trots att vi svenskar har en alldeles fantastisk historia, något alla borde få ta del av.

Guld och granater från Gnista

Guld och granater från Gnista

🟠 Projektledaren: ”Man måste känna sin forntid för att förstå sin nutid och kunna förändra sin framtid”. Enligt uppgifter från personalen på Upplands museum var Nya Tider första tidning på plats som visat intresse för den nya utställningen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.