Erik Almqvist

Chefredaktör Exakt24, f d riksdagsledamot (SD)

Artiklar av Erik Almqvist

Ungerns konflikt med EU en konflikt mellan folkstyre och liberaldemokrati

Ungerns konflikt med EU en konflikt mellan folkstyre och liberaldemokrati

🟠 Den 25 september stoppade EU-kommissionen utbetalningar av EU-stöd till Ungern på 7,5 miljarder euro. Som orsak hävdar man att det finns korruption och att Ungern ”brutit mot EU:s grundvärderingar”. Veckans debattör Erik Almqvist, tidigare riksdagsledamot numera chefredaktör för videokanalen Exakt24 och bosatt i Ungern, menar att kärnan i striden handlar om att sätta den egna befolkningen eller globalismen först. Han kommenterar också kritiken om att Ungern skulle vara ett ”väljarkårens envälde” och påpekar att varken EU-kommissionen eller dess ordförande, ”EU-presidenten”, är folkvalda.

Budapest står allt mer ensamma upp mot den globalistiska stormen över Europa

Budapest står allt mer ensamma upp mot den globalistiska stormen över Europa

🟠 Ungern har tagit på sig ledartröjan i kampen för nationellt oberoende och mot de globalistiska krafter som vill styra och ställa i – och tjäna pengar på – enskilda nationer. Veckans debattör, den före detta SD-politikern Erik Almqvist, har bott i Ungern i över tio år och ger här en inblick i den ungerska regeringens geopolitiska överväganden, liksom långsiktiga mål för den ungerska nationen.

Ungern: Historisk seger för Orbán

Ungern: Historisk seger för Orbán

🟠 De nationalkonservativas ”marsch genom institutionerna” snart genomförd Efter tre mandatperioder med egen majoritet i parlamentet var bedömare från höger till vänster eniga om att det skulle bli svårt för Fidesz att inte backa åtminstone lite i detta val. Men två stora skrällar väntade under den ungerska valnatten: Fidesz ökade markant och gjorde sitt bästa val någonsin samtidigt som det nya, radikala nationalistpartiet Mi Hazánk kom in i parlamentet.

Ukrainakrig dominerar ungersk valrörelse

Ukrainakrig dominerar ungersk valrörelse

🟠 ANALYS Den 3 april går ungrarna till val. En valrörelse som innan den 24 februari har handlat om nationalism kontra globalism samt hbtq kontra kärnfamilj, graviterar nu till 90 procent kring kriget i grannlandet. Oppositionen har försökt göra kriget till en game changer, men så här långt ser det snarare ut som att sittande regering går vinnande ur krisen.

Tucker Carlson på national­konservativ festival i Ungern

🟠 Den första veckan i augusti spenderade den konservativa TV-profilen Tucker Carlson i Ungern. Carlsons program, Tucker Carlson Tonight, sändes dagligen från ett hotelltak i centrala Budapest och han tog återkommande upp hur Ungern har valt en annan väg medan större delen av västvärlden har fått se pågående folkutbyten, woke- och vit skuldkultur breda ut sig samtidigt som den traditionella familjen allt mer ersätts med HBTQP och Pride. Under veckan besökte Carlson också det ungerska gränsstängslet mot Serbien samt intervjuade Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Page 1 of 5 1 2 5

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.