Karl-Olov Arnstberg

Artiklar av Karl-Olov Arnstberg

Den fetaste lögnen

Den fetaste lögnen

🟠 DEBATT Bluffrapporter, oärlig journalistik och politiker som för folket bakom ljuset. Så menar professor Karl-Olov Arnstberg att skrönan om den ”lönsamma invandringen” har upprätthållits i den svenska offentligheten. Till slut måste även invandrare jobba och betala skatt om den offentliga ekonomin ska gå ihop, något som ett flertal kommuner på ett radikalt sätt fått känna på.

Klyftiga dumskal­lar

Klyftiga dumskal­lar

🟠 Barn och dårar är svåra att lura, då de ser verkligheten som den är. Mycket intelligenta människor är också svåra att dra med i en falsk världsbild. Det är de med lite över medel intelligens som är de lättaste att indoktrinera. De är inte bara klyftiga nog att förstå ett rådande paradigms principer och använda det för att främja sin karriär och position i samhället, de blir också bra på att skapa rökridåer som skyler över eller ”förklarar” varför teorin stämmer så dåligt med verkligheten. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, som skriver att det är dessa, de ”dumintelligenta”, som genom sin konformism är med och driver politisk korrekthet såsom woke, genusstudier, allas lika värde och andra verklighets­förnekande idéer – inte minst på universiteten.

Dysgeni – Europas dubbla självmord

Dysgeni – Europas dubbla självmord

🟠 Ungern har förstått. En minskande befolkning kan inte föda äldre generationer och samtidigt upprätthålla dagens levnadsstandard. Att ersätta ungrarna med invandrare från tredje världen är som att hoppa ur askan i elden – bördan ökar ytterligare och demografin ändras permanent. Det skriver veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, som konstaterar att Europas styrande maktelit inte vill se problemet eftersom det inte anses politiskt korrekt. Det är istället länder som Ungern som leder vägen för dem som vill ta strid för vår civilisation och dess bevarande.

Kvotflyktingarna går under radarn

Kvotflyktingarna går under radarn

🟠 Kvotflyktingar anses vara ”riktiga” flyktingar. Det är sällan någon kritik riktas mot detta system, där FN ansvarar för urvalet och där människorna hämtas på ett ordnat sätt med flyg på mottagarländernas bekostnad. Ingen behöver fly över havet eller bevisa sina asylskäl vid ankomsten. Men är det en sådan solskenshistoria som det utmålas som? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, tittar på kostnader, integrationsförmåga och urvalsprocessen för dessa migranter.

Allas lika värde – Sveriges viktigaste dogm

Allas lika värde – Sveriges viktigaste dogm

🟠 När Frankrike störtade monarkin genom Franska revolutionen antog man en författning där man slog fast: ”Alla människor är lika av naturen och inför lagen”. Detta efter att USA antagit sin konstitution med liknande ordalydelse. Det handlade om att ingen skulle vara född med vissa privilegier, som den franska aristokratin eller den brittiska kronan. Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, pekar på att ”allas lika värde” har blivit till en dogm i Sverige, som används till att rättfärdiga allt möjligt och omöjligt, som att svenska skattebetalare ska ta ekonomiskt ansvar för människor från andra sidan jordklotet.

Tänk om vi har fel!

Tänk om vi har fel!

🟠 Vänsterliberaler vill inte tala med svenska oppositionella. Själva brukar de rättfärdiga det med att det skulle legitimera en ”hatisk”/”odemokratisk” ståndpunkt, enligt extremvänsterns paroll ”ingen plattform åt fascisterna”. Oppositionella menar i stället att vänsterliberalerna inte vågar delta i en ärlig debatt eftersom de vet att de har fel. Professor Karl-Olov Arnstberg försöker i veckans debattartikel att se saker från politiskt korrekt synvinkel.

Det förtryckande patriarkatets dag

Det förtryckande patriarkatets dag

🟠 DEBATT När Black Lives Matter (BLM) börjar demonstrera även i Sverige, där det är totalt malplacerat eftersom Sverige inte har den historia av rasmotsättningar som finns i USA, vill veckans debattör Karl-Olov Arnstberg höja en varningsflagg. Den så kal­la­de ”generationen snöflinga” som ständigt blir kränkt, till exempel av att delas upp i kvinnor och män, attackerar nu på allvar de institutioner som vilar på vetenskap och logiskt tänkande – eftersom dessa anses symbolisera den vite mannen. Och institutionerna viker sig. Det undergräver hela det västerländska samhället, varnar Arnstberg.

Uterusförsedda vårdnadshavares dag

Uterusförsedda vårdnadshavares dag

🟠 OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG Begreppet ”woke” har lanserats av USA:s Black Lives Matters-rörelse och beskrivs på Wikipedia som ”en uppvisad medvetenhet om frågor som rör jämlikhet mellan raser och mellan kön, samt social rättvisa”. Ordet kommer från den kraftigt förenklade engelska som många svarta i USA talar, där ”woke” kan byta allt från ”vaknat” till ”vaken” och ”vaknade”. Veckans debattör professor Karl-Olov Arnstberg granskar fenomenet, som kan liknas vid politisk korrekthet på steroider och som blivit motsatsen till vad det påstår sig vara. Medan det förs fram som fulländad antirasism, förväntas man som woke tvärtom se alla samhällsfenomen i termer av ras, kön, funktionshinder och liknande.

Den skadliga Lika Värde-normen

Den skadliga Lika Värde-normen

🟠 OPINION: Karl-Olov Arnstberg Den politiska dogm som gäller idag kan sammanfattas med ”lika värde”. Låt oss tänka hur världen skulle se ut om alla bara ville bli ”jämlikt bra”, i stället för att vara bäst, skriver veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg. Med stöd i psykologi och logiskt tänkande driver han tesen att det är naturligt, i princip ofrånkomligt, att människan delar upp världen i ”vi och dem”, i bättre och sämre, och gör allt för att inte vara lika som alla andra. Ett samhälle som tvingar fram ett lika-samhälle är ett destruktivt och totalitärt samhälle, menar Arnstberg.

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

🟠 Politikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

Page 1 of 7 1 2 7

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT21web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.