Lars Ohlsson

Artiklar av Lars Ohlsson

Reporter på Exakt24 ofredad av vänsterextremist

Reporter på Exakt24 ofredad av vänsterextremist

🟠 INRIKES Exakt24:s reporter Christian Peterson blev under en söndagslunch den 22 maj ofredad och spottad i ansiktet av Ayman Osman, en veteran inom extremvänstern. Peterson frågade vid tillfället Osman om hur det går inför en rättegång där vänsterextremisten står åtalad för vårdslöshet i trafik. Denna fråga kunde dock inte Osman tåla, utan han spottade Peterson i ansiktet samt använde grova könsord mot honom. Allt fångades på film och händelsen polisanmäldes samma dag av Peterson. Han säger till Nya Tider att ofredandet har fått viral spridning på sociala medier.

Lärarinna om föräldrars krav på att säga ”hen”: Barnmisshandel

Lärarinna om föräldrars krav på att säga ”hen”: Barnmisshandel

🟠 Grundskolläraren Selma Gamaleldin sparkades från sitt jobb på Solvikskolan i Järna utanför Södertälje då hon inte gick med på föräldrarnas propåer om att kal­la deras sjuårige son för ”hen”. Nu har Skolinspektionen inlett en utredning som kan resultera i att hon fråntas sin lärarlegitimation. Trots skriverierna och hoten från Skolinspektionen vill inte Selma backa, utan säger i en intervju med Nya Tider att hon står fast vid att ”hen”-begreppet förvirrar barn och att det är barnmisshandel att tvinga på barn denna ideologi.

M-politiker från Turkiet vill förbjuda koranbränningar

M-politiker från Turkiet vill förbjuda koranbränningar

🟠 Cemil Aygan från Turkiet, kommunfullmäktigeledamot i Tingsryd för Moderaterna, har kickats från sitt parti efter att han på sociala medier hetsat mot Rasmus Paludan och visat förståelse för de muslimer som kastade sten på poliser och brände bilar. Till Nya Tider säger han att han är arg på nättidningen Samnytt för att de publicerat uppgifter om honom, bland annat att han är dömd för grovt rattfylleri. Han försvarar sig med att han inte ”kände till reglerna i Sverige”.

EU lagstiftar mot ”hatpropaganda” och ”desinformation”

EU lagstiftar mot ”hatpropaganda” och ”desinformation”

🟠 EU-kommissionen och EU-parlamentet har enats om ett nytt lagpaket som syftar till att få bort ”hatpropaganda” och ”desinformation” på Internet. IT-jättarna hotas med dryga böter om de inte snabbt nog raderar inlägg som kan anses misshagliga. Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, menar att detta bara stärker argumenten för att Sverige skyndsamt lämnar unionen.

Tecken på att plastpåse­skatten blivit ett miljöfiasko

Tecken på att plastpåse­skatten blivit ett miljöfiasko

🟠 Plastpåseskatten, som för några år sedan infördes av den dåvarande rödgröna regeringen under Stefan Löfven får nu öppen och svidande kritik. Det är bland annat IKEM, en intresseorganisation som företräder plastindustrin, som nu larmar om att plastpåseskatten, som var tänkt att minska mängden plastavfall, fått rakt motsatt effekt. Nu sällar sig även Naturvårdsverket till kritikerna och menar att det inte stämmer att EU kräver en skatt på plastpåsar.

Danska McDonald’s förbjuder muslimsk bön på arbetsplatsen – Sverige gör tvärtom

Danska McDonald’s förbjuder muslimsk bön på arbetsplatsen – Sverige gör tvärtom

🟠 Muslimer som är anställda av McDonald’s i Danmark är sedan någon vecka förbjudna att be till Allah på arbetsplatsen. Det har den danska grenen av hamburgerkedjan beslutat sedan det på sociala medier uppmärksammats hur en muslimsk anställd ockuperade lekrummet på en av kedjans restauranger för bön. Många gäster upprördes, och den danska ledningen för McDonalds går nu dessa till mötes. När Nya Tider når Henrik Norell, presschef för McDonald’s i Sverige, säger han att man tvärtom försöker se till att muslimer ska kunna utöva sin religion även på sin arbetsplats.

Ny kampanj för svenskvänliga val i vardagen

Ny kampanj för svenskvänliga val i vardagen

🟠 De etniska svenskarnas intresseförening Det fria Sverige (DFS) lanserade under Valborgshelgen en kampanj i form av en e-bok samt fysiskt kampanjmaterial med namnet ”Val varje dag”. Kampanjens syfte är att få alla svenskar att, i det stora och det lilla, göra svenskvänliga val som gör vardagen bättre, både för en själv och för svenskarna som folk. Magnus Söderman, styrelseledamot i föreningen DFS säger till Nya Tider att kampanjen är viktig eftersom det är valen vi gör i vardagen som verkligen gör avtryck, snarare än att gå till valurnan och rösta vart fjärde år, även om han anser att medvetna svenskar absolut ska rösta nationalistiskt vid höstens val.

Riksdagsledamot Roger Richthoff går över till AfS

Riksdagsledamot Roger Richthoff går över till AfS

🟠 Roger Richthoff, som sedan i slutet av mars sitter som politisk vilde i riksdagen, meddelar att han kommer att söka medlemskap i Alternativ för Sverige. Han motiverar sitt beslut med SD:s urvattning i fråga efter fråga, medan AfS stått fast vid den politiska kurs som SD övergett. Han säger till Nya Tider att det känns som om han blivit av med en tung ryggsäck att bära.

Känd arabpolis från Borås vill klassa koranbränning som hatbrott

Känd arabpolis från Borås vill klassa koranbränning som hatbrott

🟠 Nadim Ghazale, kommunpolis i Borås, kräver i en debattartikel i Expressen att hatbrottslagstiftningen ska anpassas mer till muslimers behov. Bland annat beklagar han att koranbränning inte är klart definierat som hatbrott, något han vill se en ändring på. Hans chef, Mattias Ramsö, säger till Nya Tider att han tar avstånd från kraven på en ändring av svensk grundlag – men hävdar ändå att han har förtroende för Ghazale som polis.

Synskadad kvinna försökte beställa färdtjänst i över tre timmar – tvingades till ofrivillig övernattning

Synskadad kvinna försökte beställa färdtjänst i över tre timmar – tvingades till ofrivillig övernattning

🟠 INRIKES Påskdagsfirandet blev inte vad gravt synskadade Kerstin från norra Stockholm hade tänkt sig. Som vanligt beställde hon sin färdtjänstresa hem från semesterhotellet Almåsa havshotell, men efter tre och en halv timmes väntan fick on det överraskande beskedet – det fanns inte en enda bil ledig i hela Söderort. Till slut fick Kerstin tillbringa en ofrivillig natt på hotellet. Till Nya Tider säger hon att hennes hälsa var i fara och hon misstänker att färdtjänstbolaget saknade chaufförer på grund av den muslimska högtiden Ramadan.

Page 1 of 55 1 2 55

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.