Magnus Stenlund

Artiklar av Magnus Stenlund

Vart tog Reiner Fuellmich vägen?

Vart tog Reiner Fuellmich vägen?

🟠 KRÖNIKA Reiner Fuellmich blev känd som juristen som skulle stämma de ansvariga för olagliga nedstängningar, ovetenskapliga restriktioner och medicinskt tvång under coronahysterin. Han var inte vem som helst – tidigare lyckades han framgångsrikt stämma Volkswagen och Deutsche Bank. Förra hösten hamnade dock glorian på sned när han blev åtalad för att ha förskingrat donerade pengar, och sedan har det varit tyst. Debattör Magnus Stenlund resonerar i denna krönika om vad som kan ha hänt.

Varför är systemmedia så tysta om journalisten Gonzalo Liras död?

Varför är systemmedia så tysta om journalisten Gonzalo Liras död?

🟠 KRÖNIKA Gonzalo Lira var en amerikansk journalist som rapporterade direkt från Ukraina. Hans uppriktiga sätt och fräna kritik ogillades av de ukrainska myndigheterna. Han fängslades och torterades. USA:s styrande, som är kända för att sätta in stora resurser för att få även krigsbrottslingar fria om de är amerikanska medborgare, vände Lira ryggen. Debattör Magnus Stenlund menar att systemmedias tystnad kring Gonzalo Liras livsgärning och död säger allt.

Alecta och Volvo är vinnarna i den svenska korruptionen mellan stat och storföretag, menar veckans debattör Magnus Stenlund. Foto: Alecta, Volvo

Alecta och Volvo vinner varje gång – om staten får välja

🟠 Alecta är totalt dominerande vad gäller tjänstepensionsförsäkringar i Sverige. Hur de utnyttjar detta och hur de ser till att få alla lukrativa kontrakt reds ut av veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund. Det är även mycket fuffens med Sveriges klimatmål, något som märktes tydligt när en utredning kom fram till att målen var orealistiska. När regeringen snabbt gick ut och meddelade att klimatmålen står kvar, kunde nog många storföretag andas ut, inte minst Volvo, menar Stenlund.

Varför vill systemmedia inte tala om Sound of Freedom?

Varför vill systemmedia inte tala om Sound of Freedom?

🟠 De flesta har nog hört historien om Jeffrey Epsteins ”Lolita Express”, finansmannens alldeles privata sexö. Dit flög han gräddan från den västerländska politiker- och finansklassen och bjöd på unga damer, vissa minderåriga. Nu är Epstein död, lägligt avliden i fängelser så att han inte kan berätta om vilka mer som förgrep sig på barnen (se NyT v. 31/2022). Då är kapitlet avslutat? Nej, det är bara skrap på ytan, skriver veckans debattör Magnus Stenlund, och tecknar en skrämmande verklighet med miljoner barn som drabbas.

Peter Krabbe och betongen

Peter Krabbe och betongen

🟠 DEBATT. Peter Krabbe har slutat blogga. Han har kommit fram till slutsatsen att ”betong”-hjärnorna inte går att rå på, de är helt enkelt inte mottagliga för logiska argument. Veckans debattör, Magnus Stenlund, tycker också att det är hopplöst ibland men ser också ljusglimtar. Kanske är det inte meningen att större delen av befolkningen ska föra mänskligheten vidare? Det naturliga urvalet fungerar ju genom att alla inte får vara med. Eller blir det rent av en AI som blir vår räddning?

Vi måste låna mer nu – men de som vill låna får det inte

Vi måste låna mer nu – men de som vill låna får det inte

🟠 Vad är skillnaden mellan bidrag och lån som aldrig behöver betalas tillbaka och vars ränta är noll? Svar: att räntan när som helst kan höjas. Och att det är på så vis du ska inse vem du lyder under: Håll dig på mattan och tig, så kanske vi räddar dig. Civilekonomen och marknadsanalytikern Magnus Stenlund ger i veckans debattartikel en grundkurs i hur man skapar en katastrofal ekonomi.

Nu vill man stjäla även orden ifrån oss

Nu vill man stjäla även orden ifrån oss

🟠 LEDARE Det är inte bara Tintin som censureras på biblioteken. Själva språket håller på att kastreras, politiskt inkorrekta ord förbjuds. Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tar Stanford University som exempel på hur det engelska språket förvandlas till ett politiskt verktyg. Precis som George Orwell förutspådde i sina framtidsromaner är avsikten att det som inte kan uttryckas i ord inte heller kan förleda tanken.

Nej, klimathysterikerna har inte fått galna­ ko-sjukan – det är bara business as usual

Nej, klimathysterikerna har inte fått galna­ ko-sjukan – det är bara business as usual

🟠 Kossornas rapar och fisar påstås orsaka farlig uppvärmning av jorden. I värsta fall kan det gå så illa att havsnivån höjs några millimeter, så att en del av bland annat Nederländerna kan hamna under vatten. Klimatalarmister inom mäktiga internationella organisationer vill därför minska djurbestånden i världen – mitt under uppseglande matkris. Men i Sverige provas nu kosttillskott för att få korna att rapa mindre.

Page 1 of 3 1 2 3

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.