Stefan Torssell

Artiklar av Stefan Torssell

Feminismen har gjort svenskarna ensamma och deprimerade

Feminismen har gjort svenskarna ensamma och deprimerade

🟠 KRÖNIKA. Svenskarna har blivit världens ensammaste folk. För introverta är det inget större problem. De utgör cirka 30 procent av befolkningen. De flesta däremot är utåtriktade, får glädje och energi av andra och söker andras umgänge och närhet. Många, framför allt män, tar skada av den ofrivilliga isoleringen. Vad ligger bakom detta olyckliga samhällstillstånd? Veckans debattör, den frimodige Stefan Torssell, granskar ett stort samhällsproblem.

Vem är din nästa?

Vem är din nästa?

🟠 I juletid infinner sig en särskild magi och närhet mellan människor. Krubban med Jesusbarnet, stjärnan i toppen av granen, adventsljusen – alla ska påminna oss om det kristna kärleksbudskapet. Man ska behandla sin nästa som man vill bli behandlad själv. Men vem är egentligen ens nästa? Jesus predikan var en revolutionär handling, då ”nästa” inom judendomen bara var andra judar. Nu skulle man plötsligt hjälpa vem som helst? Men hur ska egentligen ”vem som helst” förstås? Detta frågar sig veckans debattör, Stefan Torssell.

Återvandring, en humanism

Återvandring, en humanism

🟠 Under den stora migrantvågen 2015-16, då statsminister Fredrik Reinfeldt sade åt svenskarna ”öppna era hjärtan” – i praktiken plånböcker – anlände hundratusentals nya invandrare till Sverige från Mellanöstern och Afghanistan. Detta adderade till den stora mängd utomeuropeiska invandrare som redan fanns i landet och som i stor utsträckning lever i parallella samhällen, där svensk kultur och svensk lag inte längre gäller. Veckans debattör, författaren Stefan Torssell, menar att det mest humana vore ett storskaligt återvandringsprogram, grundat på frivillighet och generösa återvandringsbidrag.

Svensk skola – en krismaskin

Svensk skola – en krismaskin

🟠 En av fem ungdomar i Sverige är arbetslös. Förr kunde många ungdomar som inte hade fallenhet för teoretiska ämnen blir lärlingar och starta sitt yrkesliv i tidig ålder. Idag är den vägen stängd – för att komma in på gymnasieskolans praktiska utbildningar måste man kvalificera sig i matematik och språk. Veckans debattör, Stefan Torssell, pekar på det förfall som den svenska skolan genomgått, med flumskola och betygsoreda, till dagens ”nedtryckande och sadistisk skola”.

Det parasitära Malmö

Det parasitära Malmö

🟠 För 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Kan de verkligen vara så naiva?

Kan de verkligen vara så naiva?

🟠 Man häpnar över politikernas inkompetens. Deras oförmåga – eller är det ovilja? – att se enkla samband. Veckans debattör Stefan Torssell, författare till boken M/S Estonia: Svenska statens haveri, försöker att reda ut varför politikerna låtsas att problemen inte finns, och om de finns så ska man definitivt inte tala om dem, och om man talar om dem så måste man kal­la dem för ”utmaningar” och tala om dem med andra nypåhittade ord som bortförklarar själva grunden i problemet.

Page 1 of 5 1 2 5

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.