Vávra Suk

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Artiklar av Vávra Suk

Hur mycket svensk frihet får Natoansökan kosta?

Hur mycket svensk frihet får Natoansökan kosta?

🟠 Den svenska Natoansökan har, om inte havererat, så åtminstone kapsejsat med allvarlig slagsida. Vi kan nu se att alla löften om att det skulle bli en snabb och smidig resa in i Nato visade sig felaktiga. Lika felaktigt var det att vår frihet bäst kunde värnas genom att gå med i Nato. Nu förhandlas tvärtom allt fler friheter bort för att tillfredsställa Turkiet och Recep Erdogan. Vi måste dystert konstatera att de argument som kablades ut för att folket skulle acceptera politikernas helomvändning, samtliga visade sig falska.

Mer väktarvåld när polisen privatiseras

Mer väktarvåld när polisen privatiseras

🟠 LEDARE I veckans nummer skriver vi om det våldsdåd som chockat Finland men som knappt nämnts i svensk systemmedia. Fyra väktare brottade ned en ensam kvinna i ett köpcent­rum och tryckte ned henne så att hon avled. I Sverige har privatiseringen av polisen gått långt och privata väktarbolag har redan fått bära tjänstevapen i vissa fall.

Vávra Suk, chefredaktör. Foto: Nya Tider

Vart tog paradigmskiftet vägen?

🟠 Den moderatledda regeringens samarbetspartier har utlovat ett paradigmskifte. I stället ser vi mer av samma politik som tidigare, med ökade skatter och kostnader för vanliga medborgare, mer övervakning och minst lika hög invandring. Det är visserligen sant att de nya lagar som börjar gälla från årsskiftet till stor del är ett arv från den rödgröna regeringen, men lite mer självständigt agerande hade man nog kunnat förvänta sig av en regering som utlovar ”ett paradigmskifte”.

Gott nytt år alla läsare!

Gott nytt år alla läsare!

🟠 Jag hoppas att du känt att din prenumeration varit värdefull för dig genom de hundratals och åter hundratals artiklar som vi publicerat under året. Allt detta arbete gör vi för våra prenumeranters skull: ni är vår uppdragsgivare, och vi är måna om att ni ska få både nyhetsförmedling och analyser som håller absolut högsta kvalitet. Det är vårt existensberättigande som tidning.

Nya Tider lägger nyhetspusslet

Nya Tider lägger nyhetspusslet

🟠 I drygt tio år har Nya Tider rapporterat om nyheter som systemmedia undertrycker eller direkt ljuger om. Allt från viktiga upplysningar om brottslingar bakom rån och våldtäkter till politikerklassens fulspel. Våra läsare har alltid fått raka, objektiva och relevanta nyheter. Men vi har alltid velat göra något ytterligare – att ge en bakgrund och ett sammanhang som förklarar en enskild händelse i ett större perspektiv.

Finland varnas för att gå ”den svenska vägen”

Finland varnas för att gå ”den svenska vägen”

🟠 Rån mitt på ljusan dagen på en fullsatt buss är något som är vardagsmat i Sverige, men när det nyligen hände i Finland orsakade det stora rubriker. Finland ligger minst ett par decennier efter Sverige i den mångkulturella utvecklingen, men även Finlands etablissemangspartier vill ha fler invandrare. Eftersom finska journalister inte mörkar den mångkulturella brottsligheten så som deras kollegor gör i Sverige, har dock Finland mycket bättre förutsättningar att rösta bort dessa politiker.

Politisk korrekthet slår knut på sig själv

Politisk korrekthet slår knut på sig själv

🟠 Italiens premiärminister Giorgia Meloni vill inte göra stor sak av sin könstillhörighet och vill hellre bli kallad för den maskulina formen av premiärminister. Detta har fått Italiens vänster­liberaler att rasa – de är lika hysteriska som Sveriges vänsterliberaler när dessa kräver att alla använder det könlösa ”hen”. PK syntax error?

Vad är opinionen redo att höra? Och ska man bry sig?

Vad är opinionen redo att höra? Och ska man bry sig?

🟠 I veckans debattartikel berör journalisten Per Björklund politisk taktik och vad partier bör säga väljarna. Denna fråga är principiellt intressant och omfattar inte bara politik, utan också journalistik och många andra områden. I praktiken kokar det ner till: Ska man säga det man anser är sanningen, trots att människor inte är redo för den?

Page 1 of 71 1 2 71

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT05web-thumbnail
Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.