Hans-Olof Andersson

Artiklar av Hans-Olof Andersson
Houellebecq letar efter hopp i en mörk värld
🟠 Bokrecension. Det här är en roman som man kan ha lite olika åsikter rörande vad den handlar om. Fransmannen Michel Houellebecq är ju en bred samtidsskildrare, alltsedan han romandebuterade med Elementarpartiklarna 1998. Han hyllades tidigt av de franska kritikerna, och har fortsatt vara relevant. I bokens avslutande ”Tack” antyds att detta kanske är hans sista roman.
En engelsman undersöker vårt märkliga land
🟠 Bokrecension. Denna recension tar upp en bok som kom för några år sedan, 2017. Men den har inte fått mycket uppmärksamhet. Det är fascinerande att få ta del av bilder av hur Sverige ter sig utifrån, en klassiker är förstås The New Totalitarians av Roland Huntford som kom 1971. Den ger en bild av Sverige som skrämmande konformt och trist. Nu i vår tid är det dags för en ny sådan studie, och den har skrivits av Stephen Pax Leonard, lingvist och antropolog, utbildad i Oxford.
Jüri Lina: Vi lever i ett ”Sovjet light”
🟠 Bokrecension. Jüri Lina flydde från det kommunistiska Estland 1979, men fann snart att även om Sverige på ytan är en demokrati, har vänsterliberala krafter infiltrerat och korrumperat snart sagt varje myndighet och del av samhället. Statsmedia hjärntvättar befolkningen enligt kommunistisk modell och regimkritiker förföljs. I Sovjetrepubliken Absurdistan varnar författaren för socialismens ojämförbara ondska och visar hur den slagit rot även i vårt land.
Senaste numret


Nya Tiders nyhetsbrev!