Peter Frisk

Artiklar av Peter Frisk

Medeltidsmuseet tvingades stänga den 5 november, trots protester. Foto: Wikimedia, Medeltidsmuseet.se

Riksdagen kastar ut Medeltids­museet – Nu växer protesterna

🟠 INRIKES Medeltidsmuseet är uppbyggt kring stadsmuren från Gustav Vasas tid, Helgeandshusets kyrkogård från 1300-talet och andra fasta fornlämningar som inte går att flytta. Historiker beskriver det som ”platsen där Sverige som nation föds”. Nu har museet stängt. Istället vill Riksdagen bygga en extra plenisal att ha som backup för den ordinarie, samt ett besökscentrum. ”Det är helt befängt”, säger den auktoriserade Stockholmsguiden Henrik Scheutz till Nya Tider. Nu engagerar han sig i den växande proteströrelsen: ”Det finns fortfarande möjlighet att rädda museet!”

Antalet födda barn är det lägsta på 50 år, trots att befolkningen stadigt ökar genom massinvandringen. Foto: Pixabay

Dramatisk minskning av antal nyfödda

🟠 INRIKES Barnafödandet i Sverige störtdyker och är nu det lägsta på 50 år. Detta enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) avseende årets tre första kvartal. ”Forskningen har inget definitivt svar på varför vi ser en sådan här nedgång just nu”, skriver myndigheten.

EU-domstolen gick helt på EU-kommissionens linje och dömde Sverige att betala 8,5 miljoner euro för en ovanligt svår överträdelse mot plikten att införa EU:s vapendirektiv i svensk lag. Man hänvisar bland annat till att Sverige har en mer än dubbelt så hög andel dödsskjutningar som genomsnittet i EU, men man tar inte hänsyn till att vapendirektivet bara försvårar för legala vapen, medan så gott som alla dödsskjutningar begås med olagliga vapen. Foto: EU

Sverige straffas med jätteböter av EU-domstolen

🟠 Införlivade EU:s vapendirektiv för sent. Även om Sverige till slut lade sig platt och införde EU:s vapendirektiv rakt av, trots den omfattande kritiken från samhället och riksdagen, utdömde EU-domstolen böter på motsvarande 100 miljoner kronor som Sverige ska betala till EU-kommissionen. Direktivet åtlyddes för sent.

SEGRADE – OCH UTESLÖTS. Valet 1988 blev en dubbelseger för Sven-Olle Olsson. I folkomröstningen segrade nej-sidan med förkrossande majoritet: 67,5 procent röstade för flyktingstopp. I kommunalvalet ökade Centerpartiet från 30 till 45 procent, vilket innebar att Sjöbo var partiets starkaste kommun i landet. Två veckor senare uteslöts Sven-Olle av en enig partistyrelse. Stillbild: YouTube

Sjöbo – ett demokratiskt föredöme? Del 2 av 2

🟠 Resultatet av folkomröstningen ritade om hela den politiska kartan. Folkomröstningen om flyktingmottagning i Sjöbo för 35 år sedan visade det alla redan visste men politikerna ville dölja: mångkulturen har inget folkligt stöd. Efter att Sven-Olle Olsson år 1987 med minsta möjliga marginal lyckades utlysa en folkomröstning mot flyktingmottagning blev folkomröstningen en riksfråga. Detta är den andra delen av Nya Tiders exklusiva reportage om folkomröstningen som skakade Sverige.

SVEN-OLLE OLSSON genomdrev år 1988 den folkomröstning som enligt etablissemanget inte fick hållas: folkomröstning om invandringen. Dåvarande Invandrarverket försökte muta Sjöbo med att de kunde få en invandringspaus i ett antal år, Centerns partiledning försökte ömsom förmana, ömsom hota med uteslutning, men inget hjälpte – Sven-Olle ville att folket skulle få säga sitt.

Sjöbo – ett demokratiskt föredöme? Del 1 av 2

🟠 35 år sedan Sveriges enda folkomröstning om flyktingmottagande. Sven-Olle Olsson genomdrev år 1988 den folkomröstning som enligt etablissemanget inte fick hållas: folk­omröstning om invandringen. Dåvarande Invandrarverket försökte muta Sjöbo med att de kunde få en invandringspaus i ett antal år, Centerns partiledning försökte ömsom förmana, ömsom hota med uteslutning, men inget hjälpte – Sven-Olle ville att folket skulle få säga sitt. Nya Tider har lyckats få tag på unikt, tidigare opublicerat material och intervjuer om den historiska folkomröstningen och Sven-Olle Olssons kamp.

Donald Tusk, partiledare för Medborgarplattformen, kritiserade regeringen för slapp invandringspolitik och gav sken av att han ville skärpa invandringen – trots att han är EU-byråkrat som varit Europeiska rådets ordförande 2014–2019. Foto: Medborgarplattformen

Valet i Polen: Lag och rättvisa öppnade för massinvandring – blev deras fall

🟠 Intervju med Polenkännaren Simon O Pettersson. Valet i Polen slutade i ett nederlag för Lag och rättvisa, som innehaft regeringsmakten i åtta år och som ofta påstås ha en nationalistisk-konservativ profil. I Väst utmålas det som att väljarna röstat bort ett invandringskritiskt alternativ, när det i själva verket handlar om väljarnas straff för att regeringen tog emot hundratusentals arbetskraftsinvandrare.

Asyllagstiftningen kan göras om och anpassas till EU-nivå, men det dröjer troligen till nästa mandatperiod. Foto: Nya Tider

SD-knuten kvinna leder asylutredningen – ny lag på plats troligen först efter valet

🟠 En av de viktigaste punkterna i "paradigmskiftet" är att anpassa svensk asyllagstiftning efter EU-nivå. Nu har en utredning tillsatts, där Sverigedemokraterna spås få störst inflytande, då den ska ledas av Josephine Boswell som nyligen arbetade på SD:s samordningskansli i regeringen. Den ska dock inte vara klar förrän hösten 2025, vilket betyder att ett förlorat riksdagsval 2026 kan stoppa hela det utlovade paradigmskiftet.

”Det är alltid ett nöje att få arbeta tillsammans med en patriot”, skrev Ungerns premiärminister Viktor Orbán på X och publicerade bilden ovan. Slovakien ser nu ut att ansluta sig till den ungerska linjen om att stoppa vapenleveranser till Ukraina och istället verka för fredsförhandlingar. Foto: X

Slovakiska väljare röstar för fred – Stefan Löfven rasande

🟠 Nygamle premiärministern vill inleda fredsförhandlingar mellan Ryssland och Ukraina. När Slovakien gick till val den 30 september slutade det med ett maktskifte, som resulterat i oro och vrede från både socialdemokratiska och borgerliga politiker i hela Västeuropa. Anledningen är att den nye premiärministern, Roberto Fico, aviserat att vapenleveranserna till Ukraina ska upphöra och att sanktionerna mot Ryssland borde stoppas. Stefan Löfven hotar nu Fico och hans parti med uteslutning ur deras gemensamma europeiska samarbete. Den ende EU-ledare som gratulerat Fico är Ungerns president Viktor Orbán. Nya Tider går igenom vad som hänt.

Atombunker. Under kal­la kriget byggdes ett 15-tal stora och avancerade skyddsrum i Sverige. På bilden syns Katarinabergets skyddsrum i Stockholm, som var atombombssäkert. Inget av dessa skyddsrum kan användas idag – det saknas en organisation för driftsättning. Foto: Holger.Ellgaard/ Wikipedia

Kris i den civila krisberedskapen – Sveriges stora skyddsrum kan inte användas

🟠 Stora delar av Stockholms civilbefolkning utan skydd. Det säkerhetspolitiska läget i Europa försämras, men de flesta svenskar har fortfarande inte tillgång till skyddsrum. De stora skyddsrummen som byggdes under kalla kriget, som atom­bunkern Katarina­berget i Stockholm (på bild), har inte underhållits. Det finns inte heller någon organisation för att driftsätta till exempel de utrymmen som finns i tunnelbanan och se till att det finns vatten, ventilation etc. Som jämförelse kan Finland driftsätta sina stora skyddsrum, bland annat i tunnelbanan, inom 72 timmar. Helsingfors har totalt 900 000 platser i skyddsrum.

Page 1 of 6 1 2 6

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT49web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.