Sophie Kielbowska

Artiklar av Sophie Kielbowska

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

🟠 UTRIKES Under tisdagen den 17 maj påbörjades en överföring av sårade ukrainska soldater från Azovstal till ryska sjukhus i närområdet, LNR (Luganskaja Narodnaja Respublika) och DNR (Donetskaja Narodnaja Respublika). Även andra tillfångatagna ukrainska soldater fick lämna sina underjordiska gömställen. Man talar om 265 evakuerade, varav 62 svårt skadade soldater. Men situationen är mycket infekterad och kretsar kring vilka dessa soldater är.

Våren i svensk konst

Våren i svensk konst

🟠 Åmells konsthandel och galleri presenterar i årets vårutställning flera konstnärer med ett gemensamt tema, nämligen våren. Våren kan gestaltas som spröda vilda blommor eller storslagna landskap. Våren inväntas med spänd förväntan efter den mörka, trista årstiden, speciellt nu med alla dystra händelser och varningar om alla möjliga kommande katastrofer.

Finlands krig och fred

Finlands krig och fred

🟠 UTRIKES Under den pågående debatten kring en eventuell anslutning till Nato samt en lika eventuell omröstning i frågan framträder republiken Finland som en viktig part i den aktuella processen. Den numera så undermåliga historieundervisningen utelämnar många viktiga fakta som hör till bilden av Finlands moderna historia. ”Landet med tigerhjärta” enligt en benämning av finska historiker.

Frankrike inför ett avgörande på söndag

Frankrike inför ett avgörande på söndag

🟠 UTRIKES Onsdagen den 20 april möts den sittande presidenten Emmanuel Macron, LREM och hans motståndare från RN, Marine Le Pen i en slutdebatt. Paret debatterade tidigare för fem år sedan och då ledde väljarna Macron till Élyséepalatset. I år kan utgången bli annorlunda, eller?

Frankrike inför presidentvalet

Frankrike inför presidentvalet

🟠 UTRIKES Inom mindre än två veckor äger den första valomgången till presidentposten i Frankrike rum. Men det är den andra valomgången som kan bli en rysare, även om tendenserna redan nu visar två säkra kandidater: Emmanuel Macron och Marine Le Pen. Den senaste undersökningen visar 56 procent för Emmanuel Macron, LReM (La République en Marche) och 44 procent för Marine Le Pen, RN (Rassemblement National). Väljarnas sympatier för Le Pen ökar stadigt med små steg. Valresultatet i Frankrike och vem som ska bo i Elyséepalatset kommer att påverka mycket i den europeiska politiken.

Vita vidder – vintermotiv i svensk konst

Vita vidder – vintermotiv i svensk konst

🟠 I en dyster värld med corona, Ukrainakrig, alienation och allmän fulhet är det en lisa för ögonen och själen, att titta på vackra bilder och konstnärers skickliga återgivning av vinterns snötyngda landskap. Årets vinterutställning på Åmells konsthandel och galleri visade det bästa man kan önska vad gäller just vita vidder. Så var också titeln på denna iskristallbeströdda utställning.

Page 1 of 30 1 2 30

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.