Herbert Kickls FPÖ har haft stor framgång i Österrike på senare tid. Foto: Wikipedia/C.Stadler/Bwag

Framgångarna för ”pro-ryska” partier i Österrike och Slovakien kan bli en ”katastrof” för Europeiska kommissionen gällande biståndet till Ukraina

UTRIKES
Europeiska unionen, som kämpar för att upprätthålla en enad front mot Ryssland i skenet av Ungerns och Bulgariens skiljaktiga ståndpunkter, måste nu också hantera uppkomsten av ”pro-ryska” partier i Österrike och Slovakien. Enligt vad talesmän vid Europeiska kommissionen uppger till nyhetssajten Politico skulle en möjlig seger för dessa politiska partier innebära en ”katastrof” som skulle drabba biståndet till Ukraina och försvåra sanktionerna mot Ryssland.

I Österrike gick Frihetspartiet (FPÖ) till toppen av opinionsundersökningarna genom att dra nytta av landets socioekonomiska situation och regeringens sjunkande popularitet, bestående av Österrikiska folkpartiet (ÖVP) och ekologerna. Det andra oppositionspartiet, Socialdemokraterna (SPÖ), som plågas av skandaler och interna meningsskiljaktigheter, är lika försvagat.

I januari 2023 vann högerpartiet FPÖ andra plats i regionalvalet i Niederösterreich, den största ”delstaten” (förbundsstaten) och den näst folkrikaste i landet. Det var tillräckligt för att beröva socialdemokraterna, SPÖ, den absoluta majoriteten och tvinga dem att acceptera en koalition.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Segervittring på FPÖ:s nyårsträff i Wiener Neustadt

Segervittring på FPÖ:s nyårsträff i Wiener Neustadt

🟠 UTRIKES Den 14 januari höll FPÖ sin traditionella nyårsträff inför 5 000 begeistrade medlemmar och sympatisörer. Mötet upplevdes som ett framgångsrikt avstamp inför landtagsvalet i Niederösterreich. Partiet är också väl positionerat inför ett möjligt nyval till Nationalrat som allt fler ser som oundvikligt. ”Efter Landtagsvalen behövs det en frihetlig seger även i Nationalratsvalet. Vi är de enda som står på befolkningens sida”, förklarade partiledaren Herbert Kickl. Konkurrensen om vem som har hårdast migrationspolitik, FPÖ eller ÖVP, kan bli mycket intressant framöver.

Läs även:

EU:s ELV-förordning hotar fordonshobbyn

EU:s ELV-förordning hotar fordonshobbyn

🟠 – Kan svenska politiker försvara vårt rullande kulturarv? EU vill införa en förordning som enligt kritiker riskerar att förstöra den svenska folkrörelsen kring historiska fordon. Enligt Motorhistoriska riksförbundet finns det en bred enighet i regering och riksdag om att försvara det svenska regelsystemet. Frågan är om det räcker för att hindra förslaget, som annars kan gå igenom i höst.

Mordförsök mot Slovakiens premiärminister

Mordförsök mot Slovakiens premiärminister

🟠 UTRIKES Slovakiens premiärminister Robert Fico, 59, utsattes för ett mordförsök efter ett regeringsmöte idag. Det var när han lämnade Kulturhuset i staden Handlova, nordöst om Bratislava och gick fram för att skaka hand med väntande människor utanför avspärrningar som en ensam gärningsman öppnade eld.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.