I veckans reportage gör Axel Fors en djupdykning i en offentlig utredning om vården som nyligen överlämnades till regeringen av utredaren Göran Johnsson, som bland annat tidigare varit ordförande för IF Metall och styrelseordförande för SVT. Till Nya Tider berättar han att vården kommer att behöva 132 000 nya anställda bara de närmaste åren, och många av dessa förväntas vara invandrare.
”Vem ska ta hand om oss när vi blir gamla?” är ofta argumentet för invandring. Visst är det så att svenskar lever längre samtidigt som de föder för få barn, vilket skapar en obalans, men detta är inte unikt för Sverige och olika länder har tacklat problemet på olika sätt. Japan bygger till exempel robotar till vården. Men låt oss titta på några aspekter av problemet.
För det första är Sverige ganska unikt som samhälle där man inte längre tar hand om varandra inom familjen. Många andra länder har inte detta vårdproblem av äldre eftersom detta löses av närstående. Men låt oss ändå utgå ifrån de svenska förhållandena.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.