Den 26 augusti fick Kärrholm en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet där han krävde att hijab (slöja) inte ska bäras av polisanställda.
Nya Tider önskar Fredrik Kärrholm lycka till i sin jakt på en riksdagsstol.
Den 26 augusti fick Kärrholm en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet där han krävde att hijab (slöja) inte ska bäras av polisanställda.
Nya Tider önskar Fredrik Kärrholm lycka till i sin jakt på en riksdagsstol.
Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.
🟠 Riksdagsledamöter jublade och applåderade över att ha kört över folkviljan Ivrigt påhejad av HBTQ-lobbyn har Ulf Kristersson tvingat fram en ny könsbyteslag. Folkviljan är massivt emot den kontroversiella lagen, som bland annat ska låta barn byta kön juridiskt och skynda på processen för kirurgiska ingrepp. Stödet hos Tidöpartiernas väljare är praktiskt taget obefintligt. Den 17 april klubbades lagen igenom i riksdagen.
🟠 INRIKES Som väntat röstade en majoritet av riksdagen för den kontroversiella könsbyteslagen idag. Hos moderaterna var det bara en som vågade gå emot partilinjen, trots ett massivt och kompakt motstånd inom partiet för lagen som Ulf Kristersson kämpat fanatiskt för att få igenom.
🟠 INRIKES Bonnierägda Dagens Nyheter har det senaste året köpt upp nästan samtliga svenskspråkiga tidningar i Finland. Drivande bakom expansionen är chefredaktören Peter Wolodarski, som nu blivit styrelseordförande i Bonnier News Finland.
🟠 BROTT OCH STRAFF Efter att en fjortonårig flicka blivit gruppvåldtagen dömdes de fyra gärningsmännen för grov våldtäkt mot barn, men av oklara skäl yrkade inte åklagaren på utvisning för två av männen som saknar svenska medborgarskap. Efter en folkstorm har Åklagarmyndigheten tvingats pudla – och ska nu överklaga fallet för att få männen utvisade.
🟠 INRIKES Efter Rysslands invasion av Ukraina, samt Sveriges Natoansökan, rusade antalet ansökningar till Hemvärnet år 2022. Totalt lämnades 29 000 ansökningar in, sex gånger fler än vanligt.
🟠 INTERVJU Stefan Torssell är en av de främsta experterna på Estoniafrågan, och särskilt på hur den hanterats av myndigheterna.
🟠 – Minnesceremonin för Estoniakatastrofens offer blev för mycket för SVT På 30-årsdagen av passagerarfärjan M/S Estonias förlisning hölls en högtidlig minnesceremoni på Djurgården. Bland gästerna återfanns bland andra kungaparet och statsministern. Hela tillställningen sändes av statstelevisionen, men försvann från SVT efter bara en vecka.
🟠 BOKRECENSION I dessa tider då Sveriges NATO-medlemskap gjort att Sverige riskerar att för första gången på flera hundra år dras med i ett krig, är denna bok en superb läsning för alla intresserade av militärhistoria och framför allt Sveriges politiska och militära hållning under flera efterkrigsdecennier.
🟠 BOKRECENSION Det är lätt att tro att styrande eliter alltid är konservativa. De sitter ju redan på pengarna och makten, så varför skulle de vilja ändra något? Men nuförtiden har vi utopistiska makteliter som försöker genomföra radikala förändringar. Det går inte att ta miste på deras hybris. Eliternas uppror och sveket mot demokratin av den amerikanske historikern Christopher Lasch handlar om detta, och om flera angränsande ämnen. Den kom första gången 1995. Boken har fortsatt väckt intresse och debatt, så nu kommer den i nyutgåva. För dig som vill sätta dig in i en alternativ syn på hur USA skulle kunna vara är detta en intressant bok.
🟠 KULTUR När Sveriges regeringschef vecklade ut Prideflaggor på balkonger till det officiella residenset, som också innehåller hans tjänstebostad, roterade nog Vera Sager i sin grav. Det eleganta stadspalatset, en gång tillhörande paret Vera och Leo Sager, var en symbol för en utsökt elegans, traditioner och europeisk savoir-vivre. Men vad har det blivit av denna tradition?
🟠 KULTUR Tänk om den gamla eken vid stigen kunde tala. Den skulle kunna berätta om allt som tilldragit sig i dess närhet. Den skulle berätta om strålande sol och torka, oväder och stormar, boskap och människor som vistats i dess närhet och varit en del av historiens gång. Naturen är vår historia, vår nutid och framtid. Den är livsnödvändig och måste vårdas och skyddas för kommande generationer. Därför är naturreservaten så betydelsefulla!
🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK I Sydkorea har forskare lyckats styra tankar hos möss och ändra deras beteendemönster.
🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Natten den 8–9 och 12–13 augusti kunde man se ovanligt stora och tydliga norrsken i södra Sverige. Den som fotograferat fenomenet kunde fånga spektakulära färger som kanske var svåra att uppfatta med ögat.
🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.
🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.
🟠 HISTORIA Vid sidan av den kristna konsten på den europeiska kontinenten fanns den nordiska djurornamentiken. Ornamentik är utsmyckningar på byggnader, keramik, vapen, smycken och spännen. I Norden skapades djurornamentik från cirka 375 e.Kr. till 1100-talet. Vad som gör denna ornamentik speciell är att den inte utvecklades i en stadskultur, utan av ett folk som levde sida vid sida med djur och natur.
🟠 HISTORIA De flesta har vid något tillfälle sett en lagbok. Det är en präktig pjäs, fylld med hela rikets lagar. Det finns en enkelhet över den, allting är samlat och gäller för hela landet. Det har dock inte alltid varit så enkelt. Genom historiens lopp har lag och rätt förändrats mycket och detta ska vi nu dyka ner i.
🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.
Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.se
Box 454, 191 24 Sollentuna
Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.se
Box 454, 191 24 Sollentuna
Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.se
Artiklar (RSS)
© 2024 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.
Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.