Nya Tider har besökt Järvaveckan. Foto: Nya Tider

Järvaveckan 2019 – slöjor så långt ögat når

Stockholms variant av Almedalsveckan tuffar vidare. I år var det dags för ännu en Järvavecka, från den 13 till den 16 juni. Evenemanget äger rum på Spånga IP, nordväst om Stockholm. Järvaområdet är känt för tre saker: Sin höga andel utomeuropeiska invandrare, språkförbistring och kriminalitet. I Järva finns ökända stadsdelar som Rinkeby, Tensta och Husby. Tillställningen har hyllats i systemmedia där det talats om vilka resurser det finns i ”orten”.

Nya Tider avlade ett besök och gjorde andra observationer. Vi behövs som en balans till systemmedias agendajournalistik.

Nedan följer ett bildkollage med informativa bildtexter.

Vi lyckades fånga Järvaveckans grundare på bild i vimlet. Han heter Ahmed Abdirahman Ali och kommer från Somalia. Han har blivit systemmedias kelgris och går alltid omkring i slips och skjorta. När Nya Tider ringde upp honom var hans hälsningsfras ”Abdi talar”. Han lovade att återkomma med svar på våra frågor. Så skedde inte. Foto: Nya Tider

 

Den här mannen led i värmen, nästan 30 grader. Foto: Nya Tider

 

”Artisten” Dogge Doggelito dansade med en androgyn poliskvinna och poserade sedan. Foto: Nya Tider

 

De här fina ungdomarna stod och sparkade en fotboll mitt bland tälten. Trots stor närvaro av polis vågade ingen påtala det olämpliga i att sparka en boll inne på området. Foto: Nya Tider

 

De här tjejerna hade inte så mycket att göra. Foto: Nya Tider

 

Mannen med glasögon var tvungen att säga till den afrikanske pojken att det inte var en bra idé att sparka fotboll när det var folk mellan bollen och det lilla innebandymålet på området. Foto: Nya Tider

 

Miljöpartisten Martin Marmgren var på plats. När han upptäckte Nya Tiders fotograf vände han ryggen mot kameran. Foto: Nya Tider

 

En polis fick vara med och leka vid Kammarkollegiets tält. Jodå, han kunde stava till ”demokrati”. Foto: Nya Tider

 

Två blonda tjejer demonstrerade fäktning. Foto: Nya Tider

 

En flicka i slöja prövade på, men tog ingen hänsyn till andra besökare. När kommer första slöjan i svenska landslaget? Foto: Nya Tider

 

Några av de många muslimska kvinnor som befann sig på området. Foto: Nya Tider

 

Och här vilar de upp sig lite i skuggan. Foto: Nya Tider

 

Den här muslimska kvinnan ville inte vara med på bild och hade en strategi för det. Foto: Nya Tider

 

Samtal på Stora scenen. I Almedalen ser demografin inte ut så här. Foto: Nya Tider

 

Här ser vi några som skall försvara Sverige mot främmande makt. Foto: Nya Tider

 

Märkligt nog släpptes rumänska romer in på området, trots att ordningsvakter var utposterade vid bägge ingångarna. Foto: Nya Tider

 

Feministiskt initiativ hade ett tält mitt bland riksdagspartierna. Nya Tider sökte pressansvarig Parisa Khosravi för att fråga hur det kan komma sig. Vi fick då beskedet att hon satt i ett möte och kunde inte svara på några frågor. Foto: Nya Tider

 

Dagens lustigaste händelse. När Nya Tider fotograferade pojkarna som sparkade boll på området, kom en batikhäxa till undsättning och frågade bland annat Nya Tiders fotograf om han sökte jobb. Hon syns till vänster på fotot (i rött). Foto: Nya Tider

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Nordens tidiga konst

Nordens tidiga konst

🟠 HISTORIA Vid sidan av den kristna konsten på den europeiska kontinenten fanns den nordiska djurornamentiken. Ornamentik är utsmyckningar på byggnader, keramik, vapen, smycken och spännen. I Norden skapades djurornamentik från cirka 375 e.Kr. till 1100-talet. Vad som gör denna ornamentik speciell är att den inte utvecklades i en stadskultur, utan av ett folk som levde sida vid sida med djur och natur.

Läs även:

”Vips blev konspirationsteorin till ovedersäglig fakta”

”Vips blev konspirationsteorin till ovedersäglig fakta”

🟠 – Minnesceremonin för Estoniakatastrofens offer blev för mycket för SVT På 30-årsdagen av passagerarfärjan M/S Estonias förlisning hölls en högtidlig minnesceremoni på Djurgården. Bland gästerna återfanns bland andra kungaparet och statsministern. Hela tillställningen sändes av statstelevisionen, men försvann från SVT efter bara en vecka.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Drömmen om ett annat USA

🟠 BOKRECENSION Det är lätt att tro att styrande eliter alltid är konservativa. De sitter ju redan på pengarna och makten, så varför skulle de vilja ändra något? Men nuförtiden har vi utopistiska makteliter som försöker genomföra radikala förändringar. Det går inte att ta miste på deras hybris. Eliternas uppror och sveket mot demokratin av den amerikanske historikern Christopher Lasch handlar om detta, och om flera angränsande ämnen. Den kom första gången 1995. Boken har fortsatt väckt intresse och debatt, så nu kommer den i nyutgåva. För dig som vill sätta dig in i en alternativ syn på hur USA skulle kunna vara är detta en intressant bok.

Sagerska palatset

🟠 KULTUR När Sveriges regeringschef vecklade ut Prideflaggor på balkonger till det officiella residenset, som också innehåller hans tjänstebostad, roterade nog Vera Sager i sin grav. Det eleganta stadspalatset, en gång tillhörande paret Vera och Leo Sager, var en symbol för en utsökt elegans, traditioner och europeisk savoir-vivre. Men vad har det blivit av denna tradition?

Naturreservat – Vår värdefulla natur

🟠 KULTUR Tänk om den gamla eken vid stigen kunde tala. Den skulle kunna berätta om allt som tilldragit sig i dess närhet. Den skulle berätta om strålande sol och torka, oväder och stormar, boskap och människor som vistats i dess närhet och varit en del av historiens gång. Naturen är vår historia, vår nutid och framtid. Den är livsnödvändig och måste vårdas och skyddas för kommande generationer. Därför är naturreservaten så betydelsefulla!

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Nordens tidiga konst

🟠 HISTORIA Vid sidan av den kristna konsten på den europeiska kontinenten fanns den nordiska djurornamentiken. Ornamentik är utsmyckningar på byggnader, keramik, vapen, smycken och spännen. I Norden skapades djurornamentik från cirka 375 e.Kr. till 1100-talet. Vad som gör denna ornamentik speciell är att den inte utvecklades i en stadskultur, utan av ett folk som levde sida vid sida med djur och natur.

Lag och rätt under medeltiden

🟠 HISTORIA De flesta har vid något tillfälle sett en lagbok. Det är en präktig pjäs, fylld med hela rikets lagar. Det finns en enkelhet över den, allting är samlat och gäller för hela landet. Det har dock inte alltid varit så enkelt. Genom historiens lopp har lag och rätt förändrats mycket och detta ska vi nu dyka ner i.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.