I Moldavien odlas i dag ett flertal av de typiska druvor vi kommit att uppskatta och älska så som Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet sauvignon, Merlot och Malbec, men även regionala druvor som Fetească albă och Fetească neagră. Vilket kanske inte är så konstigt sett utifrån landets förutsättningar: ungefär samma breddgrad som franska Bordeaux och en närhet till Svarta havet som borgar för ett tempererat klimat ypperligt för druvodling. Därför var det inte helt förvånande att just landets vinproduktion blivit en integrerad del i turistnäringen och något landet gärna vill visa upp.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.