Sydkorea rapporterar 293 nya fall – presidenten förklarar krig

Sydkorea rapporterar idag 293 nya fall av Covid-19. Sydkorea hade på onsdagen totalt 5 621 fall, varav 27 allvarligt sjuka och 25 kritiska. Hitintills har 34 tillfrisknat och 33 avlidit.

Sydkoreas president Moon Jae-in har nu förklarat ”krig” mot coronaviruset och satt landets myndigheter i dygnet-runt-krisberedskap. Alla tjänstmän har beordrats att göra sitt yttersta i kampen mot viruset. Transparens och proaktiva åtgärder uppmuntras.

Sydkorea har hitintill testat minst 136 000 av sina medborgare, det mest omfattande testprogrammet i världen. Landet har över 1 200 sjukhussängar per etthundratusen invånare, något som kan jämföras med Sveriges 254 per etthundratusen invånare. Sydkorea har därmed nästan fem gånger större sjukhusvårdskapacitet och testar också tusenfaldigt mer än Sverige.

Källa: https://old.nasdaq.com/article/thousands-wait-for-hospital-beds-in-skorea-as-coronavirus-cases-surge-20200304-00101

Källa: https://abcnews.go.com/International/south-korean-president-declares-war-covid-19-deaths/story?id=69360757

Kommentar från utrikesredaktör Christer Ericsson: Sydkorea har valt att agera resolut samt upplysa sina invånare med viktig information, oaktat hur obehaglig eller ”kränkande” den är. Detta i skarp kontrast till länder som Sverige som försöker kompensera för inaktivitet med att lugna sin befolkning. Sydkoreaner får löpande info på sina mobiltelefoner, bland annat om var infekterade befinner sig och platser de besökt. Länder som Nederländerna har istället valt att mörka sådan information, då den kan vara ”kränkande eller rasistiskt”. Dessa länders befolkningar riskerar att få betala ett mycket högt pris för deras regeringars slapphänthet och felprioriteringar.
Sydkoreas statistik avviker från andras länders på grund av att de masstestar sin befolkning. Eftersom fallen upptäcks tidigt och i många fall innan de infekterade ens uppvisar symptom, så är siffrorna för allvarligt och kritiskt sjuka samt döda så låga relativt till antalet fall. Detta då det brukar ta 1-2 veckor efter att symptom uppträder till att patienter blir svårare sjuka och kräver intensivvård.
Medan Sverige testar mycket få patienter så testar Sydkorea nästan tio tusen per dygn, vilket är skälet till att de har så många rapporterade fall. Länder som Sverige har få fall ENBART för att de testar på tok för få.
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande, ljög européerna rätt upp i ansiktet. Stillbild: YouTube/ EU

EU-kommissionen ljög om vaccinet – inte alls ”effektivt och säkert”

🟠 VACCIN ”Ett säkert och effektivt vaccin är vår bästa chans att vinna över coronaviruset och återgå till vårt normala liv”, sade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen den 11 november 2020. Trots alla löften att vaccinerna är ”säkra och effektiva” visar EU:s avtal med Pfizer att von der Leyen ljög. I avtalet står tydligt: ”vaccinets långsiktiga effekter och effektivitet är idag inte kända”. EU-kommissionen försökte hemlighålla avtalet, men det har läckt till allmänheten.

kan döda. Sydkoreas regering beslutar om ökad ersättning till människor vars anhöriga avlidit av covidvaccin. Det är dock svårt att få sådan ersättning i de flesta länder, mycket på grund av att beviskraven ställs mycket högt. Ändå har flera hundra personer konstaterats ha avlidit i Sverige på grund av covidvaccin, något systemmedia talar tyst om. Foto: FKCCI

Sydkorea höjer kompensation till vaccindödas anhöriga

🟠 Men internationellt går det fortfarande trögt. Sydkoreas regering har beslutat om att tredubbla kompensationen som betalas ut till familjer där någon avlidit av covidvaccinet. En viss kompensation betalas även om kopplingen inte kan bevisas. Internationellt sett går det dock fortfarande trögt, med låga kompensationer och höga beviskrav.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Minnen av merovingerna

🟠 HISTORIA Den merovingiska dynastin härskade över det som idag är Frankrike, Belgien, Nederländerna och Luxemburg samt västra Tyskland från den sena delen av 400-talet till år 751. Som minnen av denna dynasti idag kan man betrakta den tidens arkitektur samt konstverk och hantverk i, framför allt, guld och illuminationer av skrifter.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.