Frihetskonvojerna är ett tecken på det ökande folkliga engagemanget. Stillbild: Steinbach Online
Frihetskonvojerna är ett tecken på det ökande folkliga engagemanget. Stillbild: Steinbach Online

Allt mer tydlig polarisering: folket mot makten

LEDARE
Etablissemanget är i panik och de tror att censur och förbud kommer att rädda dem.

Det politiska och kulturella etablissemanget i västvärlden blir allt mer avskytt av vanligt folk. I snart alla länder finns en tydlig och växande opposition som säger nej till mångkultur, klimathysteri, genusvansinne och andra globalistiska projekt.

De enskilda ländernas politiker har satt sig i knäet på globalisterna och har fullt fokus på att påtvinga världen World Economic Forums sociala omvälvningar och Bill Gates klimatåtgärder istället för att lyssna på sina egna väljare. Men när etablissemanget vänder folket ryggen, så vänder folket ryggen åt etablissemanget. Vi klarar oss utan dem, men de klarar sig inte utan oss.

När etablissemanget låter gamla tanter sitta i sina hem och frysa, när man rekommenderar barnfamiljer att äta flingor i stället för kött, när man vill muta bönder att sluta producera mat – då har man visat var man står.

Geert Wilders succé i Nederländerna, de kraftfulla protesterna i Irland mot invandrarvåldet, bondeprotesterna i Belgien talar alla sitt tydliga språk. Alternativ för Tyskland håller på att bli största parti i Tyskland och Sverigedemokraterna sitter med på ett hörn i Sveriges regering, vi har sett enorma folkliga demonstrationer mot de olagliga och ovetenskapliga coronarestriktionerna och truckers frihetsprotester runt om i världen.

Allt detta tyder på att de västerländska folken har fått nog av globalisternas godtyckliga och arroganta sätt att sätta sig över vanligt folk och nästla sig in i våra regeringar. Det betyder inte att varje parti och rörelse som dyker upp är lösningen på prob­lemet. Geert Wilders parti är till exempel främst islamkritiskt men i övrigt lika liberalt som etablissemanget i många frågor, men att folket vänt sig mot det gamla etablissemanget går inte att ta miste på. Och etablissemanget är i panik, de förstår inte vad som händer för de har tappat kontakten med verkligheten och människors vardag. Istället för att lyssna på kritiken och vad människor faktiskt vill så försöker de isolera de folkliga partierna, censurera internet och till och med förbjuda vissa åsikter.

Man kan gissa att Geert Wilders framgångar har att göra med att det är krig i Israel/Palestina samtidigt som han lyfter fram det muslimska problemet. Att islam i Europa är ett prob­lem är sant men det är inte hela sanningen. Man ska inte förledas att tro att min fiendes fiende är min vän. Som Elon Musk nyligen instämde i – och hamnade i blåsväder för – så älskar många européer och amerikaner Israel och skänker till och med mycket pengar dit, men känslorna är inte ömsesidiga. Nya Tider rapporterade nyligen att Israels ambassadör till Storbritannien i brittisk tv öppet sagt att det var bra att bomba Dresden under andra världskriget och hon tycker att man ska göra samma sak med Gaza. I Dresden fanns det bara civila tyskar och hundratusentals dog i bombräden. Tro inte att hon – och många andra i den israeliska ledningen – skulle ha några betänkligheter att upprepa Dresden om det gynnande dem.

Islam är som sagt bara en aspekt och det finns många and­ra. Olika partier och rörelser tar upp olika delar av problemet och pekar på det vansinniga och rent antimänskliga i globalisternas påverkan på våra samhällen ur olika synvinklar. Det som är verkligt avgörande är att vanligt folk fått nog och nu i allt högre grad visar det öppet.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Läs även:

Bokslut Greta

Bokslut Greta

🟠 KRÖNIKA Vad händer när liten blir stor och inte längre omhuldas av barnvänlig omsorg och speciella hänsyn? Det är något som klimataktivisten Greta Thunberg nu får erfara. Som myndig åtnjuter Greta Thunberg inte längre den upphöjda position hon tidigare hade och från olika håll börjar det nu komma kritik.

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.