Besök Umeå: Så planerar du din resa och hittar det perfekta boendet!

Umeå är en stad i norra delen av Sverige som ännu inte riktigt har satt sig själva på kartan som ett populärt resmål för varken turister eller svenska invånare. Faktum är att många i resten av Sverige aldrig har varit så norr i landet som Umeå. Däremot har staden så mycket att erbjuda och framför allt om man gillar naturupplevelser och en mer stillsam atmosfär där man kan vila upp sig från den annars stressiga vardagen.

 

Att planera en semester i Norrland kräver dock lite planering och framför allt om man också vill baka in andra utflyktsmål som är i andra delar av Norrland. Det är väldigt stor distans mellan städerna och därför är noggrann planering nödvändigt för att man ska kunna hitta både ett passande boende att hyra i Umeå, samt för att man också ska kunna boka in de aktiviteter som man inte vill missa.

 

För att kunna jämföra de senaste erbjudanden kan du till exempel använda dig av hemsidor som bostadslistan.se innan avresan. Med denna tjänst kan du hitta den bästa lägenheten för dig och för att du ska hitta ett boende i din budget. Detta är några saker som är viktigt att ha i åtanke om man planerar att besöka Umeå och omnejd:

Boka transport tidigt

En stor anledning till att många ännu inte har besökt Umeå av Sveriges invånare beror på den kommunala transporten dit. Det är ett väldigt stort projekt att bila upp till Norrland och eftersom det går begränsat med tåg, som också brukar kosta en ganska bra slant krävs det lite planering för att man ska komma billigare undan. Dessutom är det inte heller alltid säkert att det faktiskt finns biljetter kvar om man väljer att boka i sista minuten.

 

För att man ska kunna spara en slant på transporten upp till Umeå är det därför bra om man försöker boka tågbiljetter eller flyg så tidigt som möjligt. Det går till exempel direkttåg från Stockholm som underlättar resandet markant och man slipper också att checka in bagage. Utbudet är dock som sagt begränsat så boka tidigt för att säkerställa att biljetterna inte tar slut.

Planera aktiviteter och resmål

Alla har lite olika anledningar till varför man finner en semester i Umeå lockande. En del tycker att det framför allt är naturen, vandringslederna och idyllen som har lite extra dragningskraft, medans andra mest vill njuta av de evenemang som brukar anordnas eller helt enkelt vill se mer av de norrländska städerna och hur de skiljer sig från andra stora städer i landet som till exempel Göteborg eller Malmö.

 

För att man ska hinna med att se allting som man vill är det därför bra om man planerar lite aktiviteter, resmål och sevärdheter innan man anländer till Umeå. Detta kommer göra det enklare att få mer produktiva dagar och hinna med fler saker. Självklart är det också viktigt att man har lite alternativa planer ifall vädret inte riktigt blir vad man hoppats på. Här är några saker som kan vara kul att boka in under besöket i Umeå:

 

Brännbollsyran i Umeå – En folkfest man inte får missa

I Umeå anordnas det varje år en flerdagarsfestival som kallas för Brännbollsyran. Hit kommer många stora artister och många recensioner om Umeå eller sommarguider inkluderar denna folkfest som ett måste att besöka om man är i krokarna. Gillar man musik är detta en festival som är väldigt trevlig och som visar Umeå från sin allra bästa sida.

Vandra i Umeå

Men det är kanske heller ingen hemlighet att många som reser till Norrland och Umeå gör så för att upptäcka mer av de norrländska skogarna. Runt Umeå finns det många olika vandringsleder i olika svårighetsnivåer som man kan planera in.

 

Några populära alternativ är till exempel Isälvsleden på 60 kilometer som med sin terräng passar de flesta vandrare. Letar man efter en något kortare vandringsled har man också Tavelsjön runt som är en sträcka på 23 kilometer och därmed lämpar sig perfekt för dagsvandring.

Stadskyrkan i Umeå

Umeå är också en stad med en väldigt gedigen historia och detta kan man också se på de byggnader och kyrkor som är mycket välbevarade i staden. Ett måste att besöka är till exempel Stadskyrkan i Umeå, där man kan lära sig mer om Umeå förr i tiden och vilket inflytande kyrkan hade på stadens invånare.

Boendet är en viktig del av resan

Men även själva boendet är en mycket viktig del när man planerar att besöka Umeå. Efter en lång dag i naturen eller i staden är det viktigt att man har ett trevligt ställe som man kan vila upp sig på. För att kunna hitta ett skräddarsytt boende är det främst några punkter som man bör ha i åtanke.

 

Dels är det viktigt att man funderar över vart i staden man föredrar att bo, samt vilken budget man har. Detta kommer hjälpa till att sålla i det ganska stora utbudet av olika boenden som man kan välja mellan, för att sedan hitta det bästa valet för sällskapet!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Inte alltid en klänning i vitt

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.