Tanken på att labbodla köttceller som ett klimatvänligt och moraliskt alternativ till traditionellt kött har funnits en längre tid och har även kunnat producera vissa resultat. Men än så länge har inte odlat kött slagit igenom eller uppnått den kostnadseffektivitet som gör produktionen lönsam. Flera företag håller nu på att förfina tekniken och spetsa till marknadsföringen med planer att slå igenom på marknaden. Ett av företagen väljer dock en annorlunda väg, istället för biff tänker det Londonbaserade företaget Primeval Foods lansera exotiskt kött som tiger, lejon och zebra.
Marknaden med odlat kött menas stå inför en revolution som kan komma att förändra hela mänsklighetens matvanor och effektivisera vår köttproduktion. Nya Tider tittar närmre på det som kallas för ”framtidens mat”.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.