Talarna denna gång var författaren Stefan Torssell, prästen Axel W Karlsson, TV4-profilen Lennart Matikainen och lärarinnan och C-politikern Annelie Sjöberg. Manifestationen inleddes av arrangören Johan Widén.
– Det som förenar oss alla som är här i dag, det är att de som styr landet i dag är klåpare, och de måste faktiskt avgå, slog han fast i sitt inledningstal och möttes av stora applåder och spontant jubel.
Jag pratar hela tiden med journalister som faktiskt sitter i det slutna rummet med mig. Det är de som jobbar på mainstream-media – jag har hört tillräckligt många gånger de själva erkänna med tårar i ögonen att de sitter och ljuger för att behålla sina jobb.
Widén menade att evenemanget angrips från alla kanter, men bara med epitet och utan egentliga argument. På ett humoristiskt sätt gick han också in på olika konspirationsteorier som cirkulerade på nätet, om vilka som ligger bakom Folkets demonstration och deras eventuella motiv. Efter en del skratt från publiken återkom han till poängen.
– Vårt kära gamla trygga Sverige har förstörts av våra makthavare och vi ska ta det tillbaka!
Kritik över en korrumperad samhällselit, som man menar har glömt sin uppgift inför det folk som givit dem sitt förtroende, präglade talen. Flera krävde rikspolischefen Dan Eliassons avgång, samtidigt som de hyllade de poliser som trots allt orkar jobba kvar.
– Varför demonterar man polisen, varför tillsätter man en ledning som inte vill gott, undrade relationscoachen och före detta TV4-profilen Lennart Matikainen och konstaterade att vi nu befann oss i en situation där tre poliser slutar varje dag.
– Polischefen 291:an Eliasson ska bli utbytt, krävde Stefan Torsell och rev ned applådåskor.
Gymnasielärarinnan Annelie Sjöberg, som fått sparken efter att hon tidigare talat på Folkets demonstration, berörde vikten av tillit.
– Att känna tillit är sannolikt ett av de mest basala behov vi människor har och som ligger djupt rotat inom oss alla. Att tillit är viktigt märks kanske allra mest när den inte finns.
Hon fortsatte med att gå in på vilka värden som definierade en sund demokrati och som låg till grund för medborgarnas känsla av tillit: där ska alla vara lika inför lagen, och där tar man inte in fler människor än man kan ta hand om.
– I en sund demokrati kallar inte politiker eller media eller makthavare sina medborgare för rasister, fascister eller nazister när de protesterar, röt hon och konstaterade att när politikerna slutat lyssna på sina medborgare så är det dags att avgå.
Artikeln fortsätter
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.