Nya Tider i det nya magasinformatet. Bild: Nya Tider
Nya Tider i det nya magasinformatet. Bild: Nya Tider

Ledare: Nya Tider – nytt format!

LEDARE
Vi kan nu stolt presentera Nya Tider i det nya magasinformatet, som hela redaktionen jobbat intensivt med de senaste veckorna.

Bästa läsare! Det är inte med lite stolthet vi kan presentera Nya Tider i det nya magasin­formatet, som i skrivande stund är på väg ut till prenumeranterna. Hela redaktionen har jobbat intensivt med denna förändring och vi är mycket glada över resultatet. Vi kommer självklart att förfina layouten och de grafiska elementen, men nu är grunden lagd. Vi har också valt ut extra intressant material till innehållet, och vi hoppas Du som läsare och prenumerant blir lika glad som vi över denna markanta kvalitetsförbättring.

Med magasinformatet får vi äntligen utrymme till att utveckla våra analyser och gå ända till botten i våra granskningar. Det är en ytterst föränderlig värld vi lever i, och utan sammanhang är det svårt att förstå enskilda nyhetshändelser.

Själv har jag faktiskt under många år inte brytt mig om andras analyser. Jag ville alltid ha fakta, sen kunde jag bilda mig min egen uppfattning. Jag gillade till exempel gratistidningen Metro när den kom, för det var bara korta nyheter med komprimerade fakta – detta har hänt. Senare, när de fick mer pengar, fick de råd att ta in tyckare och nyhetstexterna blev lika tillrättalagda och subjektiva som i vilken systemtidning som helst. Då slutade jag läsa Metro.

Idag läser jag dock gärna analyser, och jag vet att många andra också gör det. Inte från politiskt korrekta källor förstås, utan från människor med analytisk förmåga som verkligen försöker se förbi teatern på tv. I en galen värld vill man få sammanhang och en förklaring till det som händer. Analysen – förklaringen – till en nyhet är idag oftast viktigare än nyheten i sig.

Ändringen till magasinformat kommer därför rätt i tiden. Vi har nu större fokus på att analysera, förklara och ge perspektiv åt det som händer omkring oss. Och det händer ju en hel del. Det är mycket elände, men det finns också mycket som man kan glädjas över – och skratta åt.

En sådan munter nyhet är den pajkastning som vi kunnat se mellan de etablerade partierna om invandringen. Nu är retoriken om ”berikande” invandring som bortblåst. Istället försöker man visa att den andre minsann hade den mest liberala invandringspolitiken, medan man själv var restriktiv. Pajaseri på hög nivå! Både högern och vänstern har ju tidigare tävlat om att ta in så många som möjligt – och SD-väljare skulle straffas för att man röstade in någon i riksdagen som ville annorlunda. Både högern och vänstern var då helt överens om att dammluckorna skulle öppnas för att visa SD-väljarna att de inte betydde något.

Nu är inte invandringen en tillgång längre. Det är komiskt att se hur de politiskt korrekta försöker skylla invandringen på den andre, medan de tidigare tävlat om att ta in så många som möjligt. Skärmavbild: expressen.se
Nu är inte invandringen en tillgång längre. Det är komiskt att se hur de politiskt korrekta försöker skylla invandringen på den andre, medan de tidigare tävlat om att ta in så många som möjligt. Skärmavbild: expressen.se

 

Att man nu vänder kappan efter vinden visar dock något mycket viktigt, och det är att opinionen i Sverige inte längre går att hålla tillbaka, trots all vänsterliberal lögnmedia. Nu när verkligheten hunnit ikapp de politiskt korrekta politikerna har man uppenbart fått panik och försöker med alla medel och fula knep att stjäla delar av SD:s politik och göra till sin egen. Väljarna låter sig förstås inte luras, det enda som händer är att man visar att SD hade rätt. Så, kära Magdalena Andersson och Ulf Kristersson, ni kan sluta låtsas, det tåget har gått!
Här har alternativmedia spelat en stor roll, och nu har självaste World Economic Forum gett oss erkännande. På sitt senaste möte i Davos menade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen att det är ”falska nyheter” och ”felinformation” – de ord de alltid använder om alternativmedia som de inte kan kontrollera – som är den främsta orsaken till att globalisterna inte kan genom­föra sin agenda i den takt de tänkt sig och till att de har problem med sin trovärdighet.

Det är faktiskt den viktigaste nyheten i dagens läge, som jag ser det. Att sanningen kommer fram är ett så stort bekymmer för globalisterna att de talar öppet om att ”återuppbygga förtroendet” för deras ledarskap och deras lösningar. Vi har sett senast i Tyskland hur bönderna leder massiva folkliga protester mot globalisternas klimatagenda. Folket har fått nog!

Det är därför WEF så gärna vill krossa alternativ­media. Det är därför svenska SVT kräver att få 50 procent ökade anslag. Trots att de har hela statsmakten bakom sig kan deras armé av förljugna vänsterjournalister inte besegra alternativmedia, för vi har sanningen.

Du som stödjer Nya Tider med Din prenumeration gör därför en ytterst viktig insats. Alternativmedia kan inte existera utan sina läsare. Bara med gemensamma krafter kan vi besegra globalisterna och ta tillbaka kontrollen över vår framtid.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Läs även:

Bokslut Greta

Bokslut Greta

🟠 KRÖNIKA Vad händer när liten blir stor och inte längre omhuldas av barnvänlig omsorg och speciella hänsyn? Det är något som klimataktivisten Greta Thunberg nu får erfara. Som myndig åtnjuter Greta Thunberg inte längre den upphöjda position hon tidigare hade och från olika håll börjar det nu komma kritik.

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.