BORGMÄSTARE ERIC ADAMS tillkännagav den 17 april att invånarna i hans stad New York nu måste börja äta mindre kött för att bekämpa klimatförändringarna. Det skedde under en presskonferens vid NYC Health & Hospitals Culinary Center, ett kulinariskt centrum i Brooklyn som är en del av stadens offentliga hälsovårdssystem, och gjordes som en del av Earth Day den 22 april. Stillbild: CBS New York

New York börjar spåra invånarnas matinköp

Matövervakning för att nå klimatmålen i Agenda 2030.
New Yorks borgmästare vill få invånarna att äta mindre biff för klimatets skull. Staden New York kommer därför att börja spåra koldioxidavtrycket från hushållens matkonsumtion och sätta gränser för hur mycket rött kött som får serveras i stadens offentliga institutioner. Detta görs som en del av ett omfattande klimat­initiativ för att uppnå en 33-procentig minskning av koldioxidutsläppen från mat innan år 2030 och netto noll till år 2050.

New Yorks borgmästare Eric Adams och tjänstemän vid stadsledningens två avdelningar, Food Policy (Livsmedelspolitik) och Climate & Environmental Justice (Klimat- och miljörättvisa) tillkännagav de nya klimatåtgärderna vid en presskonferens den 17 april. Dessa sades vara nödvändiga, då mat påstods vara en lika stor ”klimatbov” som alla samlade transporter i staden. 20 procent av stadens växthusgaser uppgavs komma från livsmedelsproduktion och matkonsumtion, den tredje största utsläppskällan, efter byggnader 35 procent och transport 21 procent.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Nytt RNAi-bekämpningsmedel godkänt i USA: Snart i Europa?

Nytt RNAi-bekämpningsmedel godkänt i USA: Snart i Europa?

🟠 UTRIKES På ett mer diskret sätt än i den medicinska världen har RNA-teknik också introducerats i jordbrukssektorn sedan flera år nu. Så mycket att USA:s miljöskyddsmyndighet (EPA) nu har godkänt användningen av Calantha, ett nytt RNAi-bekämpningsmedel som bekämpar den berömda koloradobaggen, i april förra året. Debatterna har nu börjat: vilken effektivitet, vilka hälsorisker, hur är det med den biologiska mångfalden? Och kommer det till Europa inom en snar framtid?

Vägen från murbruk till jordbruk

Vägen från murbruk till jordbruk

🟠 HÄLSA 

När man kommer in på gårdsplanen strax utanför den lilla byn Håstad utanför Lund i sydvästra Skåne, slår en omisskännlig lukt av dynga emot en. Riktig dynga, inte konstgödsel eller rötslam, utan äkta gödsel.

– Ingen av oss – ingen – har ätit riktigt ren mat, säger Hans Åkesson, 38, som driver ett något annorlunda jordbruk.

– Och vi dör inte av ålder längre utan av sjukdom som många gånger förorsakas av den processade mat vi stoppar i oss.

Läs även:

DEI och mångfaldspolicy

DEI och mångfaldspolicy

🟠 UTRIKES Efter att Förenta staternas regering vänt sig mot DEI har det spridits stora mängder desinformation i systemmedierna. DEI eller mångfaldspolicy sägs utgöra ”svenska” och ”europeiska” värderingar som nu måste skyddas från amerikansk inblandning.

Ny studie om riskerna med mRNA-vacciner

Ny studie om riskerna med mRNA-vacciner

🟠 UTRIKES En studie utförd av forskare vid Yale University, publicerad i februari 2025 på den vetenskapliga plattformen MedRxiv, har skapat uppståndelse genom att påvisa att vissa patienter som vaccinerats mot Covid-19 fortsätter att producera spikproteinet i upp till 709 dagar efter injektionen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Medryckande biografi från ett liv inom internationell business

🟠 BOKRECENSION Näringslivet och dess aktörer har ofta något att berätta. Efter ett yrkesliv inom handel, finans och industri, i alla dess förgreningar, så samlar man visdom och upplevelser av en speciell typ – av näringslivstyp. Det vill säga minnen från sådant som affärsjuridik, management och resor och förhandlingar med allsköns affärspartner. Den senaste i raden av sådana memoarer har skrivits av en skånsk äventyrare och businessman vid namn Björn Fajersson. Nya Tiders recensent har läst och begrundat.

Det kristna dopet

🟠 KULTUR ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er i alla dagar till tidens slut.”

Vad är distribuerade beräkningar?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Datorvärlden har gått från isolerade maskiner utan yttre kontakter, till sammankopplade i nätverk och vidare till att nästan kunnas se som en stor maskin med kombinerad beräkningsförmåga. Dagens datorer kan få mycket mer gjort när de delar arbetet med andra maskiner. Detta kallas för ”distribuerade beräkningar”, eller på engelska, distributed computing.

Olof Skötkonung och mynten i Sigtuna

🟠 För många år sedan besökte vi Sigtuna och de arkeologiska utgrävningar som pågick där. Det var spännande att se hur arkeologerna tog hand om de olika fynden och de berättade om vad de hade hittat. Bland annat fanns mynt av olika slag. Mynt är en viktig del av historien så därför ska vi bekanta oss med Olof Skötkonungs myntprägling i Sigtuna.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.