Större behov än någonsin av ett landsbygdsparti

LEDARE.
När Centern valt en turkisk muslim till partiledare har partiet definitivt visat att man inte bara lämnat landsbygden därhän, utan faktiskt allt som är svenskt. Det finns nu ett politiskt vakuum när det gäller landsbygdsfrågor. Det handlar långt ifrån bara om bönder och skog, idag är det många som valt att flytta till landet för att slippa storstadens problem, och dessa attackeras nu av klimathysteriska restriktioner. Som Stefan Torssell visar i sin kommande bok så finns det dock inget vettigt politiskt landsbygds­alternativ på nationell nivå idag.

På en extrainsatt stämma den 2 februari valde Centerpartiet en ny partiledare, den turkiska muslimen Muharrem Demirok. Media har fokuserat på hans misshandels­domar från 1990-talet, men det finns avsevärt allvarligare saker som borde få alla centerpartister att reagera.

På Twitter har Demirok slängt ur sig det ena påhoppet efter det and­ra på Sverige och svenskarna. Han hatar vita män, han vill ha böneutrop i Sverige, han hyllar Erdogan och i en tweet skriver han: ”Vi muslimer är upptagna med att fira Eid. Och ta över Europa”.

Offentligt har många påpekat att Centerpartiet gärna framhåller sina rötter inom den svenska bonderörelsen. Bland annat har man nyligen haft affischer med devisen ”Närodlad politik”. Muharrem Demirok saknar helt förankring på den svenska landsbygden, något som redan alienerat många av Centerns gräsrötter. Med tanke på Demiroks direkt rasistiska uttalanden kan man dock inte annat än konstatera att Centern inte bara vänt landsbygden ryggen, utan också hela det svenska folket.

Muharrem Demirok på Twitter, nedan följer ett axplock. Skärmavbild: Twitter

 

Detta i en tid då Sverige verkligen är i skriande behov av en rörelse för landsbygden och ett landsbygdsparti att föra dess talan i riksdagen. Det handlar långt ifrån bara om bönders och skogsägares intressen. Många svenska familjer har de senaste åren valt att bosätta sig på landet för att slippa mångkulturell otrygghet och en skenande våldsutveckling. Utåt kal­lar man det att man vill slippa storstadsstressen och få en renare miljö omkring sig, och även om detta så klart också är argument för att lämna storstaden så visar statistiken att den vita flykten är en realitet. Det är främst från de bostadsområden som utsatts för mångkultur som de svenska flyttlassen har gått.

Dessa svenska familjer angrips nu av klimathysteriker för att de åker bil till jobbet och till barnens fritidsaktiviteter, för att de eldar med ved, för att de bor i villa som inte är ”klimatsmart”, för att de inte åker buss och tåg i tillräcklig utsträckning och så vidare. De senaste regeringarnas politik har varit direkt fientlig mot landsbygdens befolkning, då man orsakat en elkris, som främst drabbar villaägare, skyhöga bensinpriser, som drabbat folket på landet, och helt försöker avskaffa bilen, vilket kommer att göra livet på landet i princip omöjligt.

Den politik som i första hand drivits på av Centerpartiet är att tvinga in folk till städerna, där de ska bo i klimatsmarta minilägenheter och äta insekter. Kött och mjölk anses ju vara klimatbovar som orsakar koldioxidutsläpp. Stadsborna ska uteslutande cykla eller åka kommunalt, eftersom de aldrig förutsätts behöva lämna staden. De har inget på landsbygden att göra och att flyga på semester är helt uteslutet då det är ”klimatskam” att flyga. Det har Greta sagt och det har resulterat i straffskatter på flyg från svenska flygplatser.

Det borde således finnas ett stort sug efter ett parti som tar tillvara landsbygdsbefolkningens intressen. Men finns det inte ett sådant redan? Jo, det heter Landsbygdspartiet oberoende (LPo) och är tyvärr mer ett hinder för en fungerande landsbygdsrörelse än en samlande kraft. År 2019 erbjöds författaren och opinionsbildaren Stefan Torssell att bli partiledare för LPo, trots att han inte varit medlem innan och inte hade någon koppling till partiet. Hans engagemang för landsbygden var dock väl omvittnat. Partiet hade på kort tid integrerat flera livskraftiga lokalpartier som redan hade kommunmandat, men hade ingen fungerade styrning på riksplanet. Torssell tackade ja, vilket ledde till ett av de mer turbulenta åren i hans liv. Han gick in med stort driv och höga förhoppningar, men redan ett år senare var han utesluten.

AlternaMedia förlag, som även ger ut Nya Tider, kommer inom kort att ge ut Torssells bok med berättelsen om turerna inom LPo, liksom hans erfarenheter av och funderingar kring hela det svenska partiväsendet. Här vill jag bara kort summera att de livskraftiga lokalavdelningarna lämnade LPo igen efter kaoset och de enskilda lokalpolitiker som Torssell hade värvat till partiet, bland annat flera sverige­demokrater med tunga mandat i flera svenska städer, snabbt backade ur. LPo är därför mer av ett tomt skal idag. Det har inga framtidsutsikter, det ser bråkmakarna i ledningen till.

Vi hoppas att Torssells bok kommer att initiera en välbehövlig debatt om landsbygdspolitik, om det svenska partiväsendet i stort och i synnerhet om behovet av ett påläst, starkt och målmedvetet parti för landsbygdens intressen.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Förtroendet i botten för muslimsk C-ledare

Förtroendet i botten för muslimsk C-ledare

🟠 INRIKES Den nye muslimska C-ledaren och turkiske medborgaren Muharrem Demirok har fått en tuff start som partiledare för Centern. I en undersökning som Demoskop gjort har bara fyra procent ”ganska” eller ”mycket stort” förtroende för Demirok vars tillträde som partiledare för Centern har kantats av kontroverser.

Centern leds nu av turkisk muslim

Centern leds nu av turkisk muslim

🟠 INRIKES Nu står det klart att Muharrem Demirok, 46, blir ny partiledare för Centerpartiet. Den tvåfaldigt misshandelsdömda muslimen har ännu inte avsagt sig sitt turkiska medborgarskap och skapar redan vid tillträdet som partiledare stor splittring inom Centern.

Läs även:

Sverige, Finland och Nato

Sverige, Finland och Nato

🟠 KRÖNIKA Under tisdagen den 14 mars hölls två intressanta presskonferenser. I den första informerade Sveriges nuvarande regeringschef Ulf Kristersson (M) om en ökad sannolikhet att grannlandet Finland går in i Nato före Sverige. För nästa pressbriefing svarade den tidigare regeringschefen Magdalena Andersson (S). Men vad skymtar bakom dessa framträdanden?

Missväxt och nöd under lilla istiden

Missväxt och nöd under lilla istiden

🟠 DEBATT. Trots ovanlig sommarvärme på sina håll blir det generellt lång­- samt kal­lare. I en utförlig sammanställning i Nya Tider v.26/2022 framkom att trenden är -0,02 grader på sju år, från 2014 till 2021. Skördar runt om i världen har förstörts av tidigare snöfall på hösten och sen frost på våren. Samtidigt verkar EU ha förklarat krig mot sin matproduktion, där lantbruk ska läggas ned av olika orsaker eller övergå till att producera biobränslen. Det kan då vara på sin plats att påminna att mat är inget man alltid kan ta för givet.

40-talisternas dödsdrift

40-talisternas dödsdrift

🟠 KRÖNIKA 40-talisterna vill skaffa Sverige beskydd genom att få oss införda i Nato. Det är i alla fall vad de säger att de vill. Men 40-talisterna är offer för en patologi: De tror att Sverige kan räddas bara om vi ger monstret mat. Det där är en dödsdrift, inget annat.

Nyhetsdygnet

Nya tankar om nordiska och anglosaxiska seder och bruk

🟠 Bokrecension. Nordiska och anglosaxiska seder och bruk är ett ambitiöst verk av knyaz Rikard, som enligt honom själv är avsett att ”användas som ett instrument för att analysera framtiden”. Han betonar även vikten av att kunna historia, men lägger samtidigt fram en rad överraskande tolkningar och slutsatser som han inte belägger, vilket förstås bekymrar en historiker som bryr sig om det vetenskapligt riktiga. Om man väljer att betrakta boken som en myt snarare än fakta, tjänar den dock som inspiration och lyfter fram många visdomar.

Svensk spionhistoria

🟠 Bokrecension. En historik över en gren av den svenska statsförvaltningen, det låter inte så spännande. Men om man säger att det rör sig om underrättelsetjänsten, då spetsar folk öronen. Spioner och förrädare, James Bond i verkligheten...! Så är det onekligen; underrättelsetjänst är i regel tacksamt att skildra i historisk bokform. Och en som kan detta ämne både för svenska och internationella förhållanden är Wilhelm Agrell. Hans senaste verk om spioneriets historia är Sprickor i järnridån – svensk underrättelsetjänst 1944-1992.

Strange World – kan det blir mer PK?

🟠 I november förra året släppte Disney en animerad film, Strange World (En annorlunda värld), som kombinerar element ur Jules Vernes fantastiska teknikskapelser och en fantasivärld som påminner om Avatar. En nästan identisk värld har faktiskt redan visats i ett avsnitt om stenåldersfamiljen Croods.

Så blir världen när bensinbilarna har fasats ut

🟠 EU-parlamentet fattade den 14 februari det slutgiltiga beslutet att efter år 2035 får nybilsförsäljning bara bestå av elbilar. Politiker låter ofta påskina att det ”bara” är att byta ut sin gamla bil mot en elbil. Nya Tider har dock visat att det inte finns nog med metaller på hela planeten för en total elektrifiering – vilket politikerna mycket väl vet. I denna artikel går vi igenom hur det är tänkt att samhället i framtiden ska se ut, med 15-minutersstaden, avfolkad landsbygd och andra radikala förändringar som globalister förordat under lång tid.

Löjtnanten, korpralen, pastorn och kriget

🟠 HISTORIA Mycket har skrivits om Karl XII och det stora nordiska kriget, men de dagböcker som skrevs av de som var i fält med honom är fulla av inblickar in 1700-talets soldatliv. I tre av dessa dagböcker – skrivna av löjtnant Joachim Matthiae Lyth, korpral Erik Larsson Smepust och bataljonspastor Andreas Westerman – skildras nederlag, lidanden och fångenskap, men också en stark förtröstan på Gud.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.