Större behov än någonsin av ett landsbygdsparti

LEDARE.
När Centern valt en turkisk muslim till partiledare har partiet definitivt visat att man inte bara lämnat landsbygden därhän, utan faktiskt allt som är svenskt. Det finns nu ett politiskt vakuum när det gäller landsbygdsfrågor. Det handlar långt ifrån bara om bönder och skog, idag är det många som valt att flytta till landet för att slippa storstadens problem, och dessa attackeras nu av klimathysteriska restriktioner. Som Stefan Torssell visar i sin kommande bok så finns det dock inget vettigt politiskt landsbygds­alternativ på nationell nivå idag.

På en extrainsatt stämma den 2 februari valde Centerpartiet en ny partiledare, den turkiska muslimen Muharrem Demirok. Media har fokuserat på hans misshandels­domar från 1990-talet, men det finns avsevärt allvarligare saker som borde få alla centerpartister att reagera.

På Twitter har Demirok slängt ur sig det ena påhoppet efter det and­ra på Sverige och svenskarna. Han hatar vita män, han vill ha böneutrop i Sverige, han hyllar Erdogan och i en tweet skriver han: ”Vi muslimer är upptagna med att fira Eid. Och ta över Europa”.

Offentligt har många påpekat att Centerpartiet gärna framhåller sina rötter inom den svenska bonderörelsen. Bland annat har man nyligen haft affischer med devisen ”Närodlad politik”. Muharrem Demirok saknar helt förankring på den svenska landsbygden, något som redan alienerat många av Centerns gräsrötter. Med tanke på Demiroks direkt rasistiska uttalanden kan man dock inte annat än konstatera att Centern inte bara vänt landsbygden ryggen, utan också hela det svenska folket.

Muharrem Demirok på Twitter, nedan följer ett axplock. Skärmavbild: Twitter

 

Detta i en tid då Sverige verkligen är i skriande behov av en rörelse för landsbygden och ett landsbygdsparti att föra dess talan i riksdagen. Det handlar långt ifrån bara om bönders och skogsägares intressen. Många svenska familjer har de senaste åren valt att bosätta sig på landet för att slippa mångkulturell otrygghet och en skenande våldsutveckling. Utåt kal­lar man det att man vill slippa storstadsstressen och få en renare miljö omkring sig, och även om detta så klart också är argument för att lämna storstaden så visar statistiken att den vita flykten är en realitet. Det är främst från de bostadsområden som utsatts för mångkultur som de svenska flyttlassen har gått.

Dessa svenska familjer angrips nu av klimathysteriker för att de åker bil till jobbet och till barnens fritidsaktiviteter, för att de eldar med ved, för att de bor i villa som inte är ”klimatsmart”, för att de inte åker buss och tåg i tillräcklig utsträckning och så vidare. De senaste regeringarnas politik har varit direkt fientlig mot landsbygdens befolkning, då man orsakat en elkris, som främst drabbar villaägare, skyhöga bensinpriser, som drabbat folket på landet, och helt försöker avskaffa bilen, vilket kommer att göra livet på landet i princip omöjligt.

Den politik som i första hand drivits på av Centerpartiet är att tvinga in folk till städerna, där de ska bo i klimatsmarta minilägenheter och äta insekter. Kött och mjölk anses ju vara klimatbovar som orsakar koldioxidutsläpp. Stadsborna ska uteslutande cykla eller åka kommunalt, eftersom de aldrig förutsätts behöva lämna staden. De har inget på landsbygden att göra och att flyga på semester är helt uteslutet då det är ”klimatskam” att flyga. Det har Greta sagt och det har resulterat i straffskatter på flyg från svenska flygplatser.

Det borde således finnas ett stort sug efter ett parti som tar tillvara landsbygdsbefolkningens intressen. Men finns det inte ett sådant redan? Jo, det heter Landsbygdspartiet oberoende (LPo) och är tyvärr mer ett hinder för en fungerande landsbygdsrörelse än en samlande kraft. År 2019 erbjöds författaren och opinionsbildaren Stefan Torssell att bli partiledare för LPo, trots att han inte varit medlem innan och inte hade någon koppling till partiet. Hans engagemang för landsbygden var dock väl omvittnat. Partiet hade på kort tid integrerat flera livskraftiga lokalpartier som redan hade kommunmandat, men hade ingen fungerade styrning på riksplanet. Torssell tackade ja, vilket ledde till ett av de mer turbulenta åren i hans liv. Han gick in med stort driv och höga förhoppningar, men redan ett år senare var han utesluten.

AlternaMedia förlag, som även ger ut Nya Tider, kommer inom kort att ge ut Torssells bok med berättelsen om turerna inom LPo, liksom hans erfarenheter av och funderingar kring hela det svenska partiväsendet. Här vill jag bara kort summera att de livskraftiga lokalavdelningarna lämnade LPo igen efter kaoset och de enskilda lokalpolitiker som Torssell hade värvat till partiet, bland annat flera sverige­demokrater med tunga mandat i flera svenska städer, snabbt backade ur. LPo är därför mer av ett tomt skal idag. Det har inga framtidsutsikter, det ser bråkmakarna i ledningen till.

Vi hoppas att Torssells bok kommer att initiera en välbehövlig debatt om landsbygdspolitik, om det svenska partiväsendet i stort och i synnerhet om behovet av ett påläst, starkt och målmedvetet parti för landsbygdens intressen.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder, menar att Arlas egna kontroller gått överstyr och blivit en stor stressfaktor för många av de egna medlemmarna. De flesta vågar heller inte säga något därför att de är beroende av Arla för att kunna sälja sin mjölk. Foto: Nya Tider

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Europa i förändring: Kampen mot globalisterna

Europa i förändring: Kampen mot globalisterna

🟠 Exklusiv intervju för Nya Tider med ”Oliv Oliv”, en av frontfigurerna i de folkliga protesterna i Frankrike Frankrike blir allt fattigare och det syns på flera sätt. Offentlig service som skola och vård läggs ner och förfaller. Medan miljarder euro skänks bort till Ukraina så tvingas sjukhus tigga pengar online från allmänheten. Medan politikerna ger sig själva nya rekordlöner så har allt fler fransmän inte råd att betala elen, trots att Frankrike är en nettoexportör av el. Precis som i Sverige tvingar EU folket att köpa sin egenproducerade billiga el dyrt. Många fransmän har inte längre råd med mat. Soptunnorna har blivit mångas utväg, inte minst för fattigpensionärer. Fransmännen har demonstrerat sedan 2018, i år i form av massiva bondeprotester. Omfattande vägblockader och andra aktioner har skakat Frankrike och spridit sig över Europa. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med Olivier Rohaut, en av ledarfigurerna i den franska proteströrelsen, som ger oss en unik inblick i dagens Frankrike och den franska proteströrelsen.

Läs även:

Biomassa räcker inte till

Biomassa räcker inte till

🟠 KRÖNIKA Enligt rådande klimat- och energidebatt ska vi ersätta kol, olja och gas ur marken med råvaror från nutida träd och växter. Sådana kallas biologiska och sammanfattas med termen biomassa och förleden bio-.

Svenska pensionärer ruineras av ”nysvenskar”

Svenska pensionärer ruineras av ”nysvenskar”

🟠 OPINION: BITTE ASSARMO Telefonbedrägerier mot äldre tillhör numera vanligheterna i Sverige och det har äntligen blivit uppenbart till och med för de mest politiskt korrekta att det till största delen är invandrade kriminella som ligger bakom det hela. När till och med SVT går ut öppet och låter tittarna få höra rösterna på brottslingarna, utan röstförvrängning och utan att tillrättalägga den numera, i brottssammanhang, klassiska brytningen inser man att sanningen inte längre går att dölja.

Hur ska Sverige klara upprustningen av försvaret?

Hur ska Sverige klara upprustningen av försvaret?

🟠 OPINION: ELSA WIDDING Den nation som inte har en egen krigsmakt får förr eller senare någon annans, vilket kommer att bekräftas i samma stund som riksdagen röstar för DCA-avtalet längre fram i vår. Ett bättre alternativ hade varit att Sverige byggde upp ett starkt invasionsförsvar som bygger på allmän värnplikt och att Sverige inte bidrar till att provocera vår stora granne i öst.

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Ukrainas ambassadör i Sverige protesterade i mitten av mars efter att SVT sänt ett inslag där ukrainska kvinnor skämtsamt pekades ut som prostituerade. Många svenskar instämde i protesten och krävde att Ali skulle be om ursäkt. Somliga krävde SVT-chefen Hanna Stjärnes snara avgång. Samtidigt var det många som undrade varför folk var så upprörda över ett skämt.

Afrikan utvisas efter 30 års kriminalitet

Afrikan utvisas efter 30 års kriminalitet

🟠 KRÖNIKA Sedan Tidöregeringen kom till makten hörs ibland klagan om att alla politiker är likadana och att det inte spelar någon roll vilken politisk färg de har. Det blir ingen skillnad med Kristersson som statsminister – han är samma skrot och korn som Andersson. Men det stämmer inte. Det finns stora skillnader mellan Tidöregeringen och tidigare röda, rödgröna och till och med blåa. Det märks inte minst på fallet Kitutu.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Den mystiska gravplatsen

🟠 HISTORIA Platsen där det ensamma järnkorset står är känd som Falks grav, men egentligen ligger rånmördaren Jonas Falk inte begravd där. Istället är det hans avrättningsplats som järnkorset vars inskription lyder ”FALK – 1855” markerar. Vad som gör denna plats till ett mysterium är blommorna. Varje sommar ligger nämligen färska blommor på Falks grav och trots kameraövervakning vet man fortfarande inte vem eller vilka som lägger dit dem.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!
Klicka här för att läsa om Betalrevolution

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.