Bouarour i rättssalen iklädd häktets gröna kläder. Kriminalvårdarna sätter midjebälte på den åtalade innan han förs bort till sin cell. Nya Tiders arbete saboterades av en ordningsvakt som gjorde allt för att förhindra att den åtalade skulle fotograferas. Foto: Nya Tider

Två månader för att ha misshandlat och spottat på småbarnsmamma

En småbarnsmamma ingrep när en asylsökande algerier försökte stjäla från en äldre dam i Stockholms tunnelbana. Algeriern gav sig då i stället på mamman och misshandeln fångades av övervakningskameror. Nu har mannen fått sin dom: två månaders fängelse.

Det var på förmiddagen den 5 januari på Gamla stans tunnelbanestation som en kvinna med två små barn försökte förhindra en stöld. Hon blir då själv attackerad av gärningsmannen. Han sparkar henne i magen, slår henne i ansiktet och avslutar med att spotta på henne. Det hela fångades på övervakningskameror och polisens efterlysning fick stor spridning. En av dem som kände igen våldsverkaren var en polis. I förhör berättade han att ett par veckor tidigare hade han ”brottats med mannen” när denne skulle gripas efter att olovligen ha övernattat i en kolonistuga i Tantolunden. Han heter Sofan Bouarour och uppger själv att han kommer från Algeriet.

Algeriern 1
Bilden från övervakningskameran har fått stor spridning och det var så mannen kunde identifieras och sedan gripas. Kvinnan som han misshandlade beskrev i polisförhör att mannen såg ut att vara en ”rumänsk rom”.

När det var dags för rättegång i Stockholms tingsrätt hade häktet beordrat ut fem kriminalvårdare som eskort – för en person. Hans händer var fjättrade i bojor och personalen hade placerat en spottsäker huva över hans ansikte. Via tolk anklagade han personal på häktet för att ha misshandlat honom. Sedan klagade han även på hur illa behandlad han blivit när han sökte asyl i Tyskland. Han skulle kontakta sin ambassad, eftersom han utsatts för ”förnedrande behandling”. Under förhandlingen skrattades det flera gånger på åhörarplats när Bouarour kom med den ena beskyllningen och bortförklaringen efter den andra. ”Det är inte jag på övervakningsfilmen”, sade han. Flera vittnen kunde dock peka ut honom. Bland annat polismannen som träffat på honom i Tantolunden vittnade om att han kände igen Bouarour på hans aggressiva beteende på övervakningsfilmen. Bouarour fälls för misshandeln, men frias från åtalet om försök till grov stöld. Tingsrätten ansåg inte att försöksstadiet hade uppnåtts, då man inte kan se att hans fingrar är i kvinnans väska.

Utdrag ur polisförhör med Bouarour:

”Sofien, som han säger att han heter, inte Sofan – är upprörd under förhöret och tycker att han är oskyldigt anklagad, utsatt för en komplott. Det är väldigt svårt att hålla förhöret med honom, för han svarar sällan direkt på en fråga som förhörsledaren ställer, utan pratar mest om hur det gick till när han blev gripen och hur illa polisen behandlar honom. Han avbryter tolken titt som tätt och ibland pratar han oavbrutet i långa haranger så att varken tolken eller förhörsledaren får en syl i vädret. Han sliter i sitt hår och lägger hårstrån på bordet och hävdar att han håller på att bli förgiftad av den mat som arrestpersonalen ger honom. Han påstår att han har fått hudutslag på grund av att arrestpersonalen har gett honom en smutsig filt. Tolken tröttnade också på svårigheterna att hålla ett regelrätt förhör med Sofien och avsade sig att fortsätta uppdraget då klockan slog 14.30, för då gick den tid som vi bokat henne för ut. Det återstod då ett par meningar kvar av förhöret att läsa upp för godkännande, vilket advokaten åtog sig att
göra så att vi kunde avsluta förhöret. Advokaten talade samma språk som Sofien och de pratade med varandra obehindrat.”

Tingsrätten bestämde straffet till två månaders fängelse. Småbarnsmamman som ingrep har tidigare sagt till media att hon blev jätterädd, speciellt som nordafrikanen hade en synlig kniv i fickan. Hon sade dock:
– Jag skulle göra det igen.
Nya Tider har utan framgång sökt henne för en kommentar till domen.

Algeriern 4
Sofan Bouarour ser ut att vara i 40-årsåldern, men påstår sig vara 21 år. Foto: Polisen

 

”Jag trodde det var ett vapen”

Algeriern 3Den frilansfotograf som Nya Tider brukar anlita var på plats för att bevaka rättegången. När det var paus och dörren till rättssalen var öppen började fotografen ta några bilder från korridoren in i rättssalen. Då flyger en ordningsvakt (se foto) fram och skriker ”Skärp dig!” Följande meningsutbyte uppstår:
– ”Skärp dig”? Vad menar du? Sitter mina byxor löst, eller?
– Visa lite respekt.
– Respekt? Mot vem då? Kvinnomisshandlaren?
Inget svar.
– Har du infört fotoförbud på tingsrätten?
– Nej…
Ordningsvakten tycker det är obehagligt att bli konfronterad och börjar gå iväg.
– Vad menar du då? Jag får ta hur många bilder jag vill, vet du inte det?
– Jo, jag vet… Men jag trodde att det var ett vapen…
– Ett vapen? Är du inte klok? Ser du inte att det är en kamera? Jag har ju gått igenom säkerhetskontrollen i entrén när jag kom hit.
Vakten svarar inte. När målet ropades på igen hade ordningsvakten ringt efter förstärkning, så nu fick han hjälp av en kollega. Frågan vi ställer oss är: vad sysslar de med på Stockholms tingsrätt? Den här kulturen är känd sedan länge. Liknande uppförande förekommer i stort sett aldrig på andra domstolar. Nya Tider ska kontakta lagmannen på tingsrätten och fråga vad ordningsvakterna har för direktiv på Stockholms tingsrätt.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

🟠 Systemmedia i hela världen ljög Våren 2021 sände en makaber nyhet en ”chockvåg” över Kanada och världen, eller så skrev i alla fall systemtrogen västmedia. Det påstods att en massgrav med över 200 barn tillhörande ursprungsbefolkningen hade hittats vid en katolsk skola i sydvästra Kanada. Landssorg utlystes. Kort efter att premiärminister Justin Trudeau krävde en ursäkt från påven och katolska kyrkan brann flera kyrkor ner i anlagda bränder. Nu, drygt åtta månader senare, framkommer det att den ”chockerande upptäckten” av barnlik var rent påhitt, liksom hela historien kring den. Det fanns inte ett enda lik. Men när sanningen äntligen uppdagats tiger dessa politiker och medier som muren.

Läs även:

Aftonbladetprofil ser muslimska böneutrop som svensk kultur – vill inte ha det på sin bakgård

Aftonbladetprofil ser muslimska böneutrop som svensk kultur – vill inte ha det på sin bakgård

🟠 Anders Lindberg, ledarskribent och politisk chefredaktör på Aftonbladet, gick den 10 mars ut i en ledarartikel och proklamerade att muslimska böneutrop är svensk kultur. Detta fick nättidningen Nyheter Idags grundare Chang Frick att reagera. I ett inlägg på Twitter erbjöd han sig att betala tillståndsavgiften för den som med hjälp av kraftfulla högtalare ville spela upp muslimska böneutrop utanför Lindbergs flotta villa på Vendelsö, något som Lindberg dock inte kände sig bekväm med.

Socialdemokraterna rusar i opinionen – flera partier kämpar kring spärren

Socialdemokraterna rusar i opinionen – flera partier kämpar kring spärren

🟠 Flera opinionsundersökningar visar att regeringen tappar stöd och att oppositionen ökar. Till och med sverigedemokrater saknar förtroende för regeringen, trots att partiet är det största i regeringsunderlaget. I partisympatiundersökningar är nu Socialdemokraterna större än Moderaterna och Sverigedemokraterna tillsammans. Hela fyra partier balanserar kring riksdagsspärren.

Öppen personkonflikt inom KD – avhoppad partisekreterare och anmälan om sexuellt ofredande

Öppen personkonflikt inom KD – avhoppad partisekreterare och anmälan om sexuellt ofredande

🟠 INRIKES Den 14 mars kom nyheten att Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö lämnar sin post med omedelbar verkan. I ett inlägg på Facebook berättar han att orsaken till avhoppet är att han nyligen polisanmälts av en kvinnlig partikollega för sexuellt ofredande. Bara några timmar senare stod det klart att den partikollega som åsyftades var EU-parlamentarikern Sara Skyttedal, eftersom hon själv gick ut i ett Facebookinlägg och berättade sin historia. Ingerö nekar till anklagelserna.

Solen styr klimatet

Solen styr klimatet

🟠 Motarbetad forskning visar på naturliga orsaker till klimatförändringar. Solen och dess cykliska variationer har en stark effekt på jordens klimat. Det har bekräftats både experimentellt och genom att titta på hur jordens medeltemperatur varierat i takt med solens aktivitet genom årtusendena. Ändå är solen inte ens en parameter i de officiella klimatmodellerna som i stället pekar ut människan som ansvarig. Astrofysikern Henrik Svensmark, som forskat i decennier om solen och klimatet, säger till Nya Tider att det finns ett mycket stort motstånd mot all forskning som motbevisar internationella klimatpanelens antropogena klimatteori.

Nyhetsdygnet

Nya tankar om nordiska och anglosaxiska seder och bruk

🟠 Bokrecension. Nordiska och anglosaxiska seder och bruk är ett ambitiöst verk av knyaz Rikard, som enligt honom själv är avsett att ”användas som ett instrument för att analysera framtiden”. Han betonar även vikten av att kunna historia, men lägger samtidigt fram en rad överraskande tolkningar och slutsatser som han inte belägger, vilket förstås bekymrar en historiker som bryr sig om det vetenskapligt riktiga. Om man väljer att betrakta boken som en myt snarare än fakta, tjänar den dock som inspiration och lyfter fram många visdomar.

Svensk spionhistoria

🟠 Bokrecension. En historik över en gren av den svenska statsförvaltningen, det låter inte så spännande. Men om man säger att det rör sig om underrättelsetjänsten, då spetsar folk öronen. Spioner och förrädare, James Bond i verkligheten...! Så är det onekligen; underrättelsetjänst är i regel tacksamt att skildra i historisk bokform. Och en som kan detta ämne både för svenska och internationella förhållanden är Wilhelm Agrell. Hans senaste verk om spioneriets historia är Sprickor i järnridån – svensk underrättelsetjänst 1944-1992.

Strange World – kan det blir mer PK?

🟠 I november förra året släppte Disney en animerad film, Strange World (En annorlunda värld), som kombinerar element ur Jules Vernes fantastiska teknikskapelser och en fantasivärld som påminner om Avatar. En nästan identisk värld har faktiskt redan visats i ett avsnitt om stenåldersfamiljen Croods.

Så blir världen när bensinbilarna har fasats ut

🟠 EU-parlamentet fattade den 14 februari det slutgiltiga beslutet att efter år 2035 får nybilsförsäljning bara bestå av elbilar. Politiker låter ofta påskina att det ”bara” är att byta ut sin gamla bil mot en elbil. Nya Tider har dock visat att det inte finns nog med metaller på hela planeten för en total elektrifiering – vilket politikerna mycket väl vet. I denna artikel går vi igenom hur det är tänkt att samhället i framtiden ska se ut, med 15-minutersstaden, avfolkad landsbygd och andra radikala förändringar som globalister förordat under lång tid.

Löjtnanten, korpralen, pastorn och kriget

🟠 HISTORIA Mycket har skrivits om Karl XII och det stora nordiska kriget, men de dagböcker som skrevs av de som var i fält med honom är fulla av inblickar in 1700-talets soldatliv. I tre av dessa dagböcker – skrivna av löjtnant Joachim Matthiae Lyth, korpral Erik Larsson Smepust och bataljonspastor Andreas Westerman – skildras nederlag, lidanden och fångenskap, men också en stark förtröstan på Gud.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.